Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když tenhle film přišel do kin, bylo mi patnáct a považoval jsem Godzillu (i díky obrovské mediální masáži) za jeden z největších blockbusterů, který jsem tehdy dosud spatřil. Dnes už na filmu vidím spoustu nedostatků, ale i po letech je to pro mě příjemná popcornová oddychovka, se sympatickým Matthew Broderickem a drsňáckým Jeanem Reno. Především to jeho americké žvýkání, mě vždy spolehlivě pobaví. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to velké, je to blbé, točil to Roland Emmerich. Ne, já si na toho chlapl nezasedl, zpočátku jsem nevěděl, kdo to točil, ale když jsem prohlédl filmografii tohoto pána, bylo mi všechno jasné. Co mi ale není jasné, jak někdo může vynaložit tolik peněz na propagaci filmu, který měl ve scénáři napsáno zřejmě jen "bude to velké a všechno to rozšlápne a bude se prodávat jako plastová figurka v menu strýčka Donalda". Proč v takové ubohosti hraje i Jean Reno je mi záhadou, ale co, všichni potřebují z něčeho žít... Tento hollywoodský směr "hodně efetků, málo příběhu" je zhůvěřilost, které se budu do budoucna vyhýbat. Snad aspoň Peter Jackson se svým King Kongem nastaví nový standard. Rolandíku, kluku ušatá, tak si to přiznej, nemáš tak krutý nedostatek talentu, abys byl vtipný jako Woodovic Eda... Máš nedostatek, který obtěžuje. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zmutovaná tlapa si usmyslela, že New York vypadá moc vymazleně, singl Puff Daddyho burácí, takže nic nestojí v cestě tomu, aby se zřítilo pár mrakodrapů. Kultovní japonské monstrum, francouzské atomové pokusy, doktor zkoumající dešťovky na Ukrajině, americké velkoměsto jako ideální půda pro demolici a jeden Němec, který kdesi v pozadí pořádá veselé katastrofické orgie. Roland Emmerich, jak je dobře známo, se řídí heslem „čím větší, tím lepší“. Jeho destruktivní představivost nezná mezí, takže když se Godzilla na čas vytratí, nahradí ji právě vylíhlá mláďata, která musejí teprve dorůst, ale k tomu je potřeba čerstvá potrava. Prostě Emmerich tady nepřináší žádné umění, moc dobře ví, že tvoří jednoduchou, ale efektivní zábavu. Dejme stranou, že obrovská příšera najednou zmizí a vojenská technika ji nemůže vypátrat, horší je to s dynamikou příběhu. První nálet ničitele je impozantní, triky působí moc fajn, ale v dalších výletech do civilizace to vypadá, jako by se na nich podílel snad i jiný tým trikařů. Působí těžkopádně, místy i lacině a průhledně. Děj se mimo destruktivní akci vleče, je řídký a bez gradace. Hlavní postavy jsou nezajímavé, jejich trable diváka nudí a jak to asi bylo s několik let starou žádostí o ruku, je opravdu všem šumák. Pokud by si dala Godzilla mdlého Matthewa Brodericka ke svačině, nikomu by to nevadilo, pokud by zblajzla Jeana Rena, to už by někteří i slzu zamáčkli. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Sice je to ptákovina jako hrom, která atmosférou původní Godzille nesahá ani po kotníky, ale koukatelnej film to je. Už je to delší dobu co jsem uvažoval, proč všechny filmy tohoto druhu končej v New Yorku? A že být jeho obyvatel, už bych začal být paranoidní. No a ono se to docela částečně vyplnilo. :-(( ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mi v mysli tanulo jedno jediné hodnocení, které nabývalo godzillích rozměrů a opakovalo se počtem nakladených vajec - jak je to drahý, tak je to blbý. Já ale blahosklonně pominu tu horu logických nesmyslů (žádné problémy se statikou? apod.), protože umělecká licence dovoluje filmařům natočit jakkoli blbej kus. Emmerich má právo točit neskutečně blbé filmy. Ale kdyby si tu blbost přiznaly, byly by alespoň zábavné. Filmovým mečem tudíž stínám Godzillu slovy: celý film je nesmysl a špatně natočený. Jedna hvězda je za emerycké žvejkačky ve francouzských ústních dutinách. To mě pobavilo. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Severoamerické tržby dosáhly 136,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 379 mil. (NIRO)
  • V závěrečné honičce jedou hrdinové taxíkem, označeným MN 44, což je narážka na Emmerichův starší film Měsíc 44 (1990) neboli Moon 44. (NIRO)
  • Úvodní titulky nám připomínají jaderné zkoušky na atolu Mururoa ve Francouzské Polynésii, které probíhaly v letech 1966-1996. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama