Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (771)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film ako taký sa mi veľmi páčil. Má aj nejaké klady, ako napríklad niektorých hercov, z ktorých asi najviac zaujme charizmatický Jean Reno. Veľkej Godzilly som sa veľmi nebál ale akonáhle prišla časť s malými Godziliatkami, okamžite som pocítil napätie a strach. Pamätám si, že raz sme to sledovali aj v škole v knižnici a i tam som sa bál. Scény v budove s výťahmi sú proste strašidelné a naháňačky vám rozprúdia krv. Taktiež soundtrack je super, zložený zo samých skvelých skladieb. Veď pieseň Deep Underground od Jamiroquaia bola v čase vzniku filmu poriadny hit a vo filme odznie aj skladba Air od skupiny Ben Folds Five. Každopádne tento film odporúčam každému pozrieť aspoň raz, lebo za to určite stojí a fanúšikom obrovských digitálnych monštier obzvlášť. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to velké, je to blbé, točil to Roland Emmerich. Ne, já si na toho chlapl nezasedl, zpočátku jsem nevěděl, kdo to točil, ale když jsem prohlédl filmografii tohoto pána, bylo mi všechno jasné. Co mi ale není jasné, jak někdo může vynaložit tolik peněz na propagaci filmu, který měl ve scénáři napsáno zřejmě jen "bude to velké a všechno to rozšlápne a bude se prodávat jako plastová figurka v menu strýčka Donalda". Proč v takové ubohosti hraje i Jean Reno je mi záhadou, ale co, všichni potřebují z něčeho žít... Tento hollywoodský směr "hodně efetků, málo příběhu" je zhůvěřilost, které se budu do budoucna vyhýbat. Snad aspoň Peter Jackson se svým King Kongem nastaví nový standard. Rolandíku, kluku ušatá, tak si to přiznej, nemáš tak krutý nedostatek talentu, abys byl vtipný jako Woodovic Eda... Máš nedostatek, který obtěžuje. ()

Reklama

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film prakticky nemá chybu. Je sám chybou. Ak ho vôbec pri jeho kolosálnej metráži chcete dopozerať v akom-takom mentálnom zdraví a psychickej pohode, musíte k nemu pristupovať ako ku komédii. K béčkovej komédii. Kopec hlášok, ktoré na vás chrlia ploské, nereálne figúrky, úplna rezignácia na logiku, vyslovene smiešne scény, totálne nezvládnuté prechody medzi zlými akčnými sekvenciamia a úplne prvoplánovou klišé romantikou... a k tomu scenár, ktorý je jedno veľké faux pas a takmer nič tu nefunguje, všetko je buď schválnosť alebo nelogickosť... po pol hodine som si hovoril, o čom to preboha ešte skoro 2 hodiny bude? A nebolo to o ničom. Godžira prišla, pošliapala amíkom po hlavách a zmizla - aby sa mohli postavy porozprávať a hlavne aby sa mohla rozvinúť najsmiešnejšia a najfádnejšia asexuálna romantická linka bez ducha a bez iskrenia: medzi smiešnym broderickom a barbinovskou, insitnou pitiolovou... potom sa godžira znova vyrojila, zabili ju, ale prišlo kopec menších godžír, takže to začalo vyzerať ako zlá a nepodarená kópia jurského parku dvojky... príšery boli príšerné a napätie nulové. ale toľko srandy sme s frajerkou už dávno pri žiadnej komédii nezažili. lietajúci taxík! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouhé, příšerně naivní, s kašpárkem Matthew Broderickem v hlavní roli. Chtělo by se říct, že je to totéž jako Den Nezávislosti - ten ale necpal všude možně jakési komediální vsuvky, prostě jen valil na diváka tu lavinu akce a patosu a měl k dispozici podstatně vhodnější sestavu herců a hereček. Obrovská výprava prostě neudělá všechno, pokud ji patřičně nedoprovodíte. Ani v rámci žánru "100% fun, 0% logic" není moc o co stát. 40% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Godzilla je trhák, leč lehce diskutabilní. Vážně se nedá brát nikdy ani trochu. Bohužel se někdy tak tváři (hudba, scénář). Nicméně vzhledem k hercům a k celkovému náboji/vyznění je vidět, že byli všichni na place po většinu času ve velké pohodě. Technicky velmi proměnlivé - téměř dokonalé statické záběry Godzilly ve městě střídají okatě počítačové scény rychlých naháněček mezi mrakodrapy. Logicky je film naprosto vedle (Godzilla pohybující se v podzemních tunelech?), ale jako zábavná oddychovka a přehlídka všech možných a nemožných efektů proč ne. Zdevastovaný Manhattan se zase tak často nevidí. Emmerich chtěl pobavit, nikoli postrašit. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Ve 33. minutě mluví redaktor Caiman (Harry Shearer) o útoku na World Trade Cener, který proběhl již 26. února 1993. (sim96)
  • Pozadí úvodních titulků ukazuje leguána mořského (Amblyrhynchus cristatus), jehož mládě zmutuje do podoby rybožravé Zilly, a podvodní výbuch 20kilotunové bomby v laguně atolu Bikini. Ale striktně býložravý ještěr žije pouze na Galapážských ostrovech – víc než 11 500 km vzdušnou čarou od jaderného testu, který proběhl uprostřed roku 1946. (ČSFD)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama