Reklama

Reklama

Mladý Indiana Jones: Žízeň po životě

  • USA The Adventures of Young Indiana Jones: Passion for Life
všechny plakáty

Obsahy(1)

V druhej časti dobrodružstiev mladého Indiana Jonesa sa hrdina ocitá spolu s rodičmi v Afrike na safari, kde sa zoznámi s bývalým prezidentom USA Roosveltom a skúsi pre neho nájsť vzácneho prúžkovo-ušatého rovnorožca - Antilopu. Stratí sa pri tom, ale všetko dobre dopadne.
V druhej polovici filmu prichádza Indiana do Paríža, kde spoznáva umelcov vtedajšej doby, napríklad Picassa, a objaví ich búrlivý život. (Budisovie)

(více)

Recenze (8)

Indy_Brabino 

všechny recenze uživatele

Indy je tentokrát na safari, kde se setká s Tedym Roosveltem od něhož se dozví pár zajímavostí a najde mu antilopu. A máme tu spoustu až dokumentárních záběrů, plných krás černého kontinentu. V Paříži pak potká místní umělce té doby v čele se samotným Picassem, se kterým se ovšem nevidí naposledy. No, nevim jestli bych ve skutečnosti nechal dítě ,,napospas'' těmto echtovním bohémům, poslouchat jejich nevšední zážitky a rady do života. Co by z něj pak vyrostlo? Asi něco jako jeden můj kamarád, který je taky takový svůj, ale jinak fajn a je s nim kopa srandy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Potom čo vyslobodili mladého Indiana Jonesa z otroctva v Maroku, tak sa spolu s rodičmi presunie do východnej Afriky na safari. Stretne sa tam s bývalým prezidentom Spojených štátov amerických Franklinom Delano Rooseveltom, ktorému bude pomáhať objaviť vzácnu antilopu. Neskôr sa dostane na európsky kontinent. Priamo do hlavného mesta Francúzska. V Paríži spozná umeleckú komunitu. Zoznámi sa tam s Edgarom Degasom a i s búrlivákom Palbom Picassom. ** ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Obrazově příjemný snímek mapující britský koloniální svět před Velkou válkou. Je to svět definitivně ztracený, ale fascinující. Pařížské dobrodružství těží z toho, kohože slavného mohl v té době běžný smrtelník potkat. Krom pěkných obrázků Afriky jde ale o naprosto nudný díl, který už nechci nikdy vidět. 40% ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Dvojdíl plný protikladů. Zatímco poznávací výlet do rovníkové Afriky a setkání s prezidentem - dobrodruhem, Theodorem Rooseveltem, je asi nejslabší částí Indiho mladistvých let, tak na druhou straně výlet do hlavního města Evropy počátku 20. století - Paříže, je pravým opakem.. Vynikajícím způsobem pojatý střet impresionismu a kubismu, střídání stráží nejen v oblasti umění a svobodomyslně dekadentní Pablo Piccasso. ()

Zajímavosti (2)

  • Ve druhé části filmu je možné v malé roli barmana spatřit Tomáše Hanáka. Ve filmu dokonce promluví, kdy pronáší: "Picasso." (bubun)
  • Film se točil v Nairobi, Paříži a Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama