Reklama

Reklama

Země mustangů

Stárnoucí kovboj Dan má jediný sen. Chytit posledního volně žijícího mustanga Šošona. Je velmi chytrý, mazaný a nepolapitelný. Za jeho odchyt je vypsaná královská odměna 500 dolarů. Věrný přítel, pes Luke, vyčenichá jeho stopu. Při dalším pokusu o chycení mustanga Dan spadne z koně do řeky. Vytáhne ho Luke a také indiánský chlapec Nika. Je to sirotek, utekl ze školy ve které se mu nelíbí a je na cestě za svým dědou. Dan se rozhodne po posledním neúspěchu vrátit zpátky domů, a cestou doprovodit Nika. Nikův děda ale před pár dny zemřel, právě probíhá smuteční obřad. Nika se rozhodne hřebce chytit. Chce dostat odměnu a darovat ji babičce. Z Nika a Dana se stanou partneři. Jsou Šošonovi na stopě, ale v jejich šlépějích jde medvěd. Už jednou napadl Luka, kterého dost ošklivě zranil. Luke zachytil jeho stopu a rozhodl se s ním vypořádat... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (41)

kocourMour 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený dobrodružný film, jako stvořený pro celou rodinu, ale (téměř:-) postrádající kýč či zbytečný sentiment. Místo toho vás odmění komorním, ale silným příběhem o přátelství lidí a zvířat, nádhernou ústřední melodií a starým poctivým českým dabingem z Barrandova, kdy se dabovalo 10 filmů ročně, ale zato pořádně:-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Namísto očekávaného westernu spíše obyčejný dětský film. Je tu sice starý kovboj, indiánský kluk a koně, ale jinak se to časově (rok 1925) i stylem s westernem dost míjí. A jako dětský film je to poměrně nuda. Toporný klučina, nijak zajímavý děda, žádná scéna co by byla vtipná či chytla za srdce a příběh o chytání svobodného zvířete... já jsem spíše vyrůstal na filmech, kde se zvířata osvobozovaly (Zachraňte Willyho). Tak aspoň za tu pěknou přírodu a spoustu zvířat, hlavně napínavý souboj s grizzlym a vychcaného koně se zavřením očí ty 3*. Ale hádám, že by mě to stejně tak minulo i jako dítě. ()

Reklama

Dimo 

všechny recenze uživatele

Nudný a nezáživný příběh, který se ve své nudě táhne po celou délku a nějaké rádoby dramatické scény vůbec nefungují. Jediná záživná je příroda se vším všudy, tedy krajina, fauna i flóra, ale když do toho spustí stařík své pseudodrsné dialogy se spisovně mluvícím malým indiánem.... tak je konec všeho. Film pro pěti - až desetileté děti, případně obdivovatele koní, nebo drezůrovaných rotvajlerů. Pro ostatní N U D A ! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Nudný rodinný western, tedy film určený spíše dětem. Starý kovboj, jeho pes a mladý indiánský sirotek chytají posledního divokého mustanga, krásného Šošona. Ale Šošon ne-Šošon, ničím mne to nezaujalo, s výjimkou krásné přírody Montany. Milovníci zvířat zřejmě ocení např. plovoucí kačenky, mazaného koně a dobře vycvičeného psa... Takže právě za tu přírodu přidávám k hodnocení hvězdičku:)) Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=M9eDtkHnZkw ()

Santa666 

všechny recenze uživatele

Jaké je to být posledním svého druhu v okolí? Stejně jako Barbora Tachecí, je i Šošon poslední svého druhu, je to ale vyspělejší druh než BT, je to mustang. Už spousta lidí se ho pokusila chytit a všichni neuspěli, zatím... Tenhle western o putování cowboye a indiánského chlaoce, který nechce chodit do školy, mě docela nadchl. Westerny nemám moc v oblibě a tak jsem čekal další průměrné bang a bam týpka pobíhajícího pouští/pouštním městem/v saloonu (nehodící škrtněte), byl jsem proto mile překvapen, když se z příběhu vyklubala výprava za poslednim mustangem. Film má i pár smutnějších momentů, ty ale prozrazovat nebudu. Moc se mi líbila i hudba, která dokresluje trochu pohádkovou atmosféru. Jestli marně přemýšlíte, co si máte s rodinou pustit na Vánoce, nešlápnete s tímhle filmem vedle. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film získal v roce 1976 Western Heritage Trustes Award za vynikající rodinnou zábavu. (Terva)

Reklama

Reklama