Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Petra Novotného (S04E32)

(epizoda)

Obsahy(1)

Petra Novotného všichni znají jako věčně rozesmátého, bezproblémového a neuvěřitelně podnikavého člověka. Je bavičem, úspěšným podnikatelem, ale také otcem velké rodiny. Má čtyři děti, z toho tři vlastní a jedno adoptované, odnedávna je také dědečkem malé Sáry, jejíž maminkou je jeho dcera Lenka.
Málokdo tuší, že jeho život zdaleka nebyl vždycky zalitý sluncem a bez problémů. Po maturitě na olomouckém gymnáziu šel Petr do Prahy studovat Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy. Cestoval a začal pracovat v rozhlasovém Mikrofóru. Jeho mladší sestru Soňu přijali na konzervatoř v Brně a všichni ji považovali za mimořádný talent. Byla krásná, inteligentní, úspěšná. Hrála, režírovala a nic nenasvědčovalo tomu, že by se chtěla s životem rozloučit. A přesto to udělala. Jednoho dne si pustila plyn a nikdo netušil - a netuší dodnes - proč to udělala. Když se rodiče vraceli domů, dveře byly zavřené zevnitř a zápach plynu byl natolik alarmující, že vyrazili dveře. Jenže náhoda je někdy hodně krutá a dveře se svezly po stěně, kde stiskly vypínač. Výbuch celou tragédii dokonal.
Když se o všem dozvěděl Petr, neměl sestru, byl bez domova a ošklivě popálení rodiče leželi v kómatu v nemocnici. Lékaři jim nedávali takřka žádnou naději. Ale on odjakživa věřil na zázraky. A tak se od jejich nemocničních lůžek nehnul, smrt sestry jim zprvu zatajil a vléval do nich optimismus. Slíbil jim, že když se uzdraví, pojedou to všichni oslavit do Paříže. Tam se totiž rodiče odjakživa toužili podívat. Opravdu se v srpnu 1968 všichni do Paříže vypravili. Zastihl je tam 21. srpen 1968, ale to už je zase jiný příběh. A Petrova mladší dcera se jmenuje Soňa, stejně jako jeho sestra...
O tom, jak se Petr Novotný vyrovnával s těžkou životní ránou a jaký vliv to mělo na jeho další život s ním hovoří redaktorka Marie Formáčková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +nedivím se, že se s touto 13tou komnatou nechlubí -standartní díl/// Petr Novotný mě na obrazovce jako bavič občas dobře pobavil, ale za ta léta ho bylo všude moc a už jsem přejezen. Jako osoba mě už tolik nezajímá a možná právě proto mě v této komnatě celkem příjemně překvapil (jako človek)./// Celkem 60%/// ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tuto komnatu jsem se těšil, ale po zhlédnutí jsem smutný. Musela to být velká bolest pro Petra, když se o té tragédii dozvěděl. Sice mi přijde divné hodnotit "komnaty", ale když už, tak u mě má tato za tři. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příznivé čtyři hvězdy dávám proto, že mě Novotný z lidského hlediska překvapil. Tímto bych mu klidně i prominul ty někdejší převlekové estrády, kvůli kterým se nejen mě znechutil. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Populární bavič Petr Novotný, který má sice polodementního syna (nikoli postiženého), a který ovládal žebříčky popularity a "zábavnosti" především na přelomu tisíciletí. Jeo humor mi však extra nechybí. ()

Reklama

Reklama