Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Dobrodružství italského šlechtice (S05E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Italian Nobleman (více)

Obsahy(1)

Když Hercule Poirot a kapitán Hastings pobývají na návštěvě u doktora Hawkera, hostitele náhle odvolají k pacientovi, hraběti Foscatinimu, jehož doma kdosi přepadl a vážně zranil. Lékař jej ale již nezastihne naživu. Komorník vypovídá, že k jeho pánovi podvakrát přišel jakýsi Ascanio, naposledy prý těsně předtím, než došlo ke zločinu. Pro policii, zastoupenou inspektorem Jappem, se Ascanio stává hlavním podezřelým. Není k nalezení a na italském vyslanectví ho údajně nikdo nezná. Jeden z tamních úředníků však Poirotovi soukromě sdělí, že Ascanio patří k vlivné větvi mafie. Všechno nasvědčuje tomu, že hraběte vydíral. Velký detektiv se ovšem nedá zmást falešnými stopami, které nastražil skutečný pachatel vraždy. Při jeho dopadení dostane kapitán Hastings další příležitost k uplatnění své vášně pro rychlé automobily, tentokrát stylově ve voze italské značky Eliso Freccia. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chcela som dať nižšie hodnotenie, keďže to plynulo trocha nudnejšie a ani náhodou sa nedalo povedať, že by som napätím nedýchala, ale napokon sa prípad celkom zaujímavo vyšperkoval. Dosť sa mi rátal ten predzáverečný Hastingsov chlapsky spravodlivý hmat, čo je v jeho podaní celkom nezvyčajný úkaz. Zato slabosť slečny Lemonovej pre mačky sme mohli spoznať už napríklad aj v časti o záhade egyptskej hrobky. Poirotov konečný výraz to celé zaklincoval. Na Poirotovkách sa mi páčia aj také tie detaily- ako Poirot pije čaj z takého skleneného pohára, ktorý sa vložil do takeho akoby podpohárovníka s uškom- videla som to iba u mojej babky v Poľsku :-) (Pozor SPOILER: Fakt som do poslednej chvíle dúfala, že v tom nemá prsty ten nápadník slečny Lemonovej. Predsa by jej ho človek doprial aj s tým jeho nevinným výrazom. V Poirotovi sa často práve osoby s tým najnevinnejším výrazom stávajú obratom chladnokrvným vrahom. Ale takto to aspoň do seba zapadlo a páči sa mi, že ten podozrivý chlapík od mafie páliaci dokumenty bol celkom charakter a až do poslednej chvíle vlastne nikoho nezradil). ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady musím pro plný počet, i když z detektivního hlediska je ten příběh plný náhod, které kdyby se nestaly, tak na to asi ani Poirot nepřijde, ale stejně je tak tady plno věcí, které mě vždycky okouzlí - zamilovaná slečna Lemonová, mafiánská italská svatba na střeše, Hastings kupující nový sporťák a užívající si automobilovou honičku i pěstní vyřízení účtů a pak hlavně závěrečná scéna s kocourem... ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S05E05 - Tento díl se mi až tak nelíbil, byl spíš průměrnější. Je tu vydírání, Italové a mafie a nic nemusí být takové jak se zdá, opět. Nakonec na to Poirot přišel hezky, celkem jsme měli i dost stop a Poirot si "nic nenechával pro sebe". Na druhou stranu se mi tu líbilo Hastingsovo roztomilé nadšení pro automobily a konec u mola byl vtipný... ale tu jízdu si užil :D akorát jsem tady pořád čekala, zda se nějak vyvrbí vztah Hastingse a slečny Lemonové... ani bych takové zašmodrchání moc nevítala s otevřenou náručí, obrazně řečeno. Poirot je detektivka a ne červená knihovna. Sem tam ano, ale něco dlouhodobějšího u některé postavy by mi monžá překáželo. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E05. Tentokrat sice nejsme mimo Anglii, ale i tak je dil castecne exoticky, protoze zde dulezitou roli hraje italska komunita, ba dokonce jista obdoba mafie - masnada. Je zavrazden hrabe Foscatini, pravdepodobne kvuli kompromitujicim dokumentum. Je to doba, kdy v Italii vladne Mussolini, a cela zalezitost je velmi choulostiva. A do toho si nadseny Hastings kupuje italske auto a slecna Lemonova ma noveho pritele. Vse nakonec muze byt ale uplne jinak nez se zda. Kazdopadne pomerne "akcni" dil koncici historickou automobilovou honickou a bravurnim pravym hakem kapitana Hastingse :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Když kapitán Hastings podepisuje smlouvu v kanceláři prodejny aut, na stole je vidět veliký skleněný model historického auta. To samé skleněné auto bylo na hotelovém stolku v předchozí části Dobrodružství egyptské hrobky (1993), ve scéně, kdy je nalezen mrtvý mladík Bleibner, který spáchal samovraždu. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama