Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (857)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bryan Singer opustil od teploušování u X-menů, ale nejspíš mu to nedalo a přihřál trochu i legendární postavu mladého obrobijce Jacka. Budiž to jedna taková malá výtka, protože jinak je film parádní. Z ničeho nic prostě spadne do našich kin taková nadrsněná pohádka. Jako, dobrý, ale příště to udělejte víc pro dospělé heterosexuály. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda tých efektov, ktoré vyzerajú snáď ešte horšie ako s PC hry, inak je to fajn film. Príbeh je dobrý, zaujímavý, nechýba ani kúsok napätia, dobrá hudba Johna Ottmana a samozrejmosťou sú aj dobré akcie s britským obsadením. Len nechápem kam zmizol rozpočet filmu, keď ti obry sú tak odfláknutý. 80% - 4* ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hoult už definitivně prorazil hollywoodskou bránu a ve svém prvním velkofilmu, kde jen nesekunduje, si vede opravdu dobře, ač charismatu Tonyho Stonema nedosahuje, kór s tím šíleným účesem. Jack the giant slayer má svá hluchá místa, ale přesto si udržuje standard svižné pohádky, což je něco, o čemž si Raimiho Oz může nechat jen zdát. Finále je moc pěkné, přesně jak se na dobrodružné fantasy sluší a patří a sem tam se v něm objeví i nějaká ta scénka využívající 3D: ** které je jinak vcelku nezajímavé a téměř nepostřehnutelné. Takže oproti zmíněnému Ozovi, na němž bylo 3D to jediné, co udrželo u filmu, přesný opak. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Udav se mojí kostrou! Přesně tak, bylo to v češtině - auč! Fajn rejžové se dávají na pohádky pro malé caparty, jo? Nejdřív Raimi, a teď Singer... Dítě se ve mně naneštěstí naplno probudilo jen v případě Oze, a tam jsem také nebyl v sále v šoku z dabované verze. Bryan akci umí a vyprávět obyčejně taky, tak proč z toho mám tak unylý dojem? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych to vidět ještě jednou a s erkovou přístupností se vším tím detailním ukousáváním hlav, žvýkáním vojáků a používáním mletých lidí jako náplň do pirohů! Takhle musím jednu ubrat jednak proto, že si zase dvanáctiletí smradi mohli utírat snoply do sedaček v Cinestaru a kdo má potom na tom sedět, druhak za toho nového, nesympatického Patyzóna, kterému jsem ani na chvíli nevěřil, že by někdy mohl sbalit takhle píchatelnou princeznu! Jinak však z toho Brajen vydojil naprosté maximum a ukázal, že se dá natočit dokonale udělaná, přímočará a vcelku drsná fantasy pohádka, u které citlivé bukvice nepomočí růžové kapesníčky s monogramem Džordže Majkla a artoví hnědopichové tu opět roztomile dští síru nad nedostatečnou propracovaností psychologie postav, absenci Schopeenhauerovské nadsázky a naprosté ignoraci existenciálních dilemat, až se z toho za břicho popadám. Nu čož, tak si to přeslabikujeme znovu! Je to pohádka, kokoti, PO-HÁD-KA. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodný scenár sa zahrával s myšlienkou, že by sa dej mal zaujímať o príbeh chlapca, ktorý sa stáva mužom. (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 195 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Při natáčení v exteriérech tvůrci narazili na problém. Království Cloister i Bantua měla být mokrá a deštivá, ale anglické počasí kupodivu nespolupracovalo. „Už mnohokrát jsem natáčel v Londýně,” řekl Stanley Tucci (Roderick) „a pokaždé tam pršelo. A teď jsme museli často čekat, protože příliš svítilo slunce! Bylo to spíš jako natáčení v Los Angeles,” smál se. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama