Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (857)

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Brian Singer ma opät nesklamal a natocil peknu vtipnu rozpravku s davkou romantiky, ale aj jemne brutalnych scen avsak za to napinavych a na druhu polovicu filmu s vojnou gigantickych obrov, lietajucich ludi a vsetkeho mozneho, co im stalo v ceste, len tak lahko nezabudnem. Nicholasa Houlta som len donedavna povazoval za uplne neznameho herca, avsak len nedavno som ho videl v ulohe zombieka v romant. hororovej komedii WARM BODIES (2012), zahral si aj v X:MENOCH: PRVNI TRIDA (2011) postavu Hanka McCoya / Beast, avsak malokto by si spomenul na komediu s Hugh Grantom AKO NA VEC (2003), kde si zahral 13-rocneho Marcusa. Neskor sa objavil v mensich ulohach aj vo filmoch PAN ROSNICKA (2005) po boku Nicholasa Cagea, v SINGLE MAN (2009) s Colinom Firthom alebo v SUBOJI TITANOV (2010), kde si zahral postavu Eusebiosa. Princeznu Isabellu si zahrala Eleanor Tomlinson, ktoru som videl zatial len v mensej ulohe v Burtonovej ALENKE V KRAJINE ZAZRAKOV (2010), kde si zahrala postavu Fionu, alebo v ILUZIONISTOVI (2006) po boku Edwarda Nortona, v ulohe mladej Sophie. Stanley Tucci dostal ako inak opät zapornu ulohu odporneho Rodericka a zahral ju dobre. Takze o zabavu je postarane. __________ Nicholas Hoult - (Jack) +++ Eleanor Tomlinson - (Isabelle) +++ Ewan McGregor - (Elmont) +++ Stanley Tucci - (Roderick) +++ Eddie Marsan - (Crawe) +++ Ewen Bremner - (Wicke) +++ Ian McShane - (Kráľ Brahmwell) +++ Bill Nighy - (Generál Fallon) +++ Hudba: John Ottman +++ Produkcia: Brian Singer, John Ottman, Toby Emmerich +++ (Videl v nemeckom 3D kine 24.03.13) +++ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SYNU, TY FAZOLE MAJÍ MOC ZMĚNIT SVĚT.“...... /// Dokonalá přehlídka CGI! Obři mě bavěj a je škoda, že mezi nima a tím vostatním (příběhem, postavama) je díra jak kráva. Ale mám dojem, že to děckám (ani těm starším) vadit nebude. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kde by mohl Pohlreich hledat (nejen) kulinářskou inspiraci. 2.) Přemejšlím, jestli zasadit čočku, nebo …mrkev. 3.) Thx za titule ,,czmimi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

V kontextu celovečerní tvorby Bryana Singera jde sice o jeho nejslabší snímek, nicméně stále jde o výbornou pohádku, ve které všechny žánrové aspekty fungují přesně tak, jak mají. Singerovy filmy miluji, tak mu jeden úkrok milerád odpustím. Nicholas Hoult opět příjemně překvapil a Ewan McGregor byl jednoznačně nejzábavnější. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na obrov od Singera som sa tešil a myslel som si, že i všetky postavy budú kvalitne prepracované, tak ako je to u neho zvykom. Singer to nakoniec nedokázal ku spokojnosti všetkých vtesnať do tých 114-tich minút, ale ja osobne som s príbehom, trikmi i obsadením veľmi spokojný. Jedine v postave Jacka by som rád videl niekoho iného, ale až tak moc mi nevadil. Ako rozprávkový film má všetko, čo má mať a ja som sa nenudil ani na chvíľu. Svet obrov a prvá návšteva u nich je plná napätia a ešte viac som sa tešil na moment, keď prídu obri medzi ľudí. Škoda, že nedošlo k scénam, ktoré sú v animovanej úvodnej časti, kde obri žerú ľuďom svine, kone a vypukol chaos. To by boli skvelé scény, no napriek tomu som si film užil. Ak sa na výsledok pozrieme ako na film, tak zopár chýb nájdeme, ale je to ROZPRÁVKA a ako taká u mňa bodovala. Po skvelej temnej rozprávke Snehulienka a lovec je tu ďalšia , ktorá stojí za to. 90%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení 67% je plně adekvátní, ale i tak se přikláním spíše k červenýmu. Příběh sice není úplně nabušený na nečitelnost, ale u pohádky to úplně v pohodě přejdu, navíc je vzhledem k jakési mytologii docela neotřelý, takže když přihodím obry, efekty a jistou dávku dospěláckého podrazáctví, tak platím slabším stříbrem. Mizernej je teda casting, ale po čase jsem si jakš takš zvykl.Jako oddechovka se dá. 70% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Původně měl film přijít do kin už v roce 2012. Nakonec byl premiéra posunuta až na rok 2013. (PauloZ)
  • Vedení studia Warner Bros. uvažovalo o remaku snímku Excalibur (1981) a na post režiséra chtělo dosadit Bryana Singera – po finančním neúspěchu tohoto filmu (ztráty se odhadují přibližně na 150 milionů amerických dolarů) od nápadu upustilo. (fiLLthe3DD)
  • Elmont (Ewan McGregor) v jednu chvíli zůstane nahoře u obrů. Když však poté král přijíždí k hradu, Elmont je přítomný. (Geriel)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama