Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (857)

tron 

všechny recenze uživatele

Zle, zle, zle, no proste celé zle. Neviem a ani netuším, prečo sa na to (kedysi vizionársky) Singer dal... a je mi to jedno. Slabý film, ktorý mal zrejme dosť náročnú post-produkciu, nakoľko sa zdá, že z finálneho strihu vypadli viaceré dôležité postavy, scény a momenty. Koniec zo súčasnosti bol svojím spôsobom zaujímavo zvláštny, po vizuálnej stránke je to miestami veľmi dobré a ide o dosť svojrázny mix neškodnej rozprávky s o čosi drsnejšou víziou (čo ja hodnotím pozitívne, ale niekto z toho môže byť právom rozčarovaný). Tešil ma i Ewan McGregor v dosť chlapskej úlohe, čo je uňho pomerne nezvyklé. Celé je to ale strašne nezáživne nakrútené, na postavách - mimo Ewana - vám nebude záležať a väčšina z nich je vyložene typovo zle obsadená. Bryn Singer pomaly, ale isto pochováva sám seba. Smutné, ale čo už, je to jeho život a jeho kariéra. A jeho rozhodnutia. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Cožpak o to, moderní technologie dokážou zázraky a díky nim se filmové triky pozvedly na neskutečně vysokou úroveň. Pohádka má solidní rozpočet a tím pádem je schopná nabídnou efektní podívanou. Navíc - a to je mi sympatické - není postižená takovým tím nasládlým disneyovským stylem. Umí být temná a místy se posouvá až někam na hranici hororového žánru. Na druhou stranu, pokud Jacka a fazole srovnáte s úspěšným Hvězdným prachem, rychle odhalíte Jackovy slabiny. Schází mu lehkost, funkční humor a charismatičnost postav. Nejvíc Jacka potápí mizivá chemie mezi hlavními hrdiny a především bolestný castingový omyl v roli Jacka. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení 67% je plně adekvátní, ale i tak se přikláním spíše k červenýmu. Příběh sice není úplně nabušený na nečitelnost, ale u pohádky to úplně v pohodě přejdu, navíc je vzhledem k jakési mytologii docela neotřelý, takže když přihodím obry, efekty a jistou dávku dospěláckého podrazáctví, tak platím slabším stříbrem. Mizernej je teda casting, ale po čase jsem si jakš takš zvykl.Jako oddechovka se dá. 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

To vysoké hodnocení mohu zdůvodnit opravdu jednoduše- dostal jsem totiž asi desetkrát větší porci zábavy, než jsem si od toho troufal očekávat. Singer je holt režisér s velkým R, pohodové fantasy dobrodružství mu vzkvétá pod rukama stejně obdivuhodně jako jeho komiksový nářez (X-Men) nebo temná kriminálka (Obvyklí podezřelí) a při sledování jsem se bavil tak královsky, jako u hollywoodské fantasy už dlouho ne. Velmi, ale opravdu velmi dobrý a nápaditý scénář, přímočaré vyprávění, okouzlující, skoro až pohádková atmosféra a vesměs sympatické herecké obsazení (snad jen Hoult je trochu moc "prkenný")- to všechno v dokonalé rovnováze a samozřejmě doplněné parádními efekty, o které tu jde ale až na prvním místě:-) Ideální oddechovka jak pro dospělé, tak (až na pár momentů) i pro jejich odrostlejší ratolesti. 85% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Fantasy variace známé americké pohádky rozhodně nezklame - romantika, napětí, dobrodružství, vše dávkované tak akorát v množství přiměřeném pro celou rodinu s ne zcela odrostlými dětmi. Pravda, hlavní hrdina mohl být charismatičtější, jinak ovšem děj nemá skoro žádnou chybku. Čistokrevné čtyři. Btw. Scénka z obří kuchyně je asi the best z celého filmu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Na vizuálnych efektoch pracovalo 7 spoločností - Digital Domain, Giant Studios, MPC, Soho VFX, Rodeo FX, The Third Floor a Hatch Productions. (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 195 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby dosáhly 65,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 197,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama