Reklama

Reklama

Green Lantern: První let

  • USA Green Lantern: First Flight
Trailer

Před více než třemi miliardami let rasa nesmrtelných známá jako Strážci vesmíru, vytvořila tým hrdinů a dala jim za úkol chránit svobodu a právo ve všech galaxiích. Každý z nich dostal prsten s jedinečnou mocí, který umožňuje svému majiteli ovládat svět kolem sebe a omezují ho pouze fantazie a vůle toho, kdo jej nosí. V animované dobrodružné sci-fi se představuje pilot Hal Jordan, jemuž umírající mimozemšťan nabídne právě tento prsten moci a s ním i členství v hrdinské intergalaktické policii. Hal nabídku přijme a stane se tak prvním pozemšťanem v jednotkách Green Lantern. Brzy ale odhalí rozsáhlé spiknutí, které ohrožuje celou strukturu Green Lantern, a musí využít všech svých právě nabytých schopností, aby byl ve vesmíru zachován mír a řád. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Animace je fajn, akce je velmi slušná a patřičně monumentální (snímek se s ničím nezdržuje a pálí nás od akce do akce hned od počátečních minut) a navštívení dalších světů, a následné přemístění děje výhradně na planetu Oa velice potěšilo. Kdyby takto vypadal hraný film, vůbec bych se nezlobil. 8/10 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Green Lantern je dobrý nástupce starších filmů Lauren Montgomeryové. Pěkná akce, která rychle odsejpá a s ničím se nepáře. To se mi líbí na kreslených filmech: absolutně se nezatěžují se zdlouhavým vysvětlováním. Ještě před úvodními titulky se divák dozví téměř vše podstatné a pak následuje okamžité vržení do akce. Kromě toho jsou zde výjevy, které by v hraném filmu pravděpodobně ani nefungovaly, jako je například scéna v kantýně ne nepodobné té z Mos Eisley, která je narvaná nejméně dvacítkou roztodivných mimozemšťanů... Se Star Wars toho má tento film společného víc, samotní Green Lanterni nemálo připomínají Rytíře Jedi... Celkově se jedná o spíš temnější záležitost, samozřejmě v rámci možností:) ale není to tak dětské jako poslední marvelovské kousky (Ultimate Avengers), v tomhle má DC navrch. Jinak režie je perfektní, připomínky mohu mít leda ke scénáři - hlavně ke konci filmu tak nějak dochází dech a "grandiózní" finále není vůbec ničím výjimečné či zapamatovatelné. A zatímco Sinestro je vykreslen poměrně důkladně, Hal Jordan skoro vůbec, člověk se o něm má šanci něco dozvědět právě jen z těch asi čtyř minut před úvodními titulky. Neubráním se také hypotetickému srovnání s hraným filmem: tam to bude samozřejmě přesně naopak, většinu stopáže se bude Hal Jordan seznamovat s prstenem a jednotkami Green Lanternů a děj se nebude odehrávat převážně ve vesmíru. Namísto toho se možná dočkáme romantické dějové linie a bude kladen důraz na Jordanovu dvojí identitu na Zemi. 75% ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Také mě mírně zarazila, či překvapila podobnost některých detailů a drobností se Star Wars. Ať už scéna v kantýně plné internacionálních, pardon, intergalaktických stvoření, na pouštní planetě jejíž uličky se nemálo podobají Mos Eisley, či rasa strážců, kteří, jako by z oka vypadli mistru Yodovi, včetně jeho schopností. Scéna s "padajícími" prsteny mi zase evokovala scénu z Epizody III, ve které mistr Yoda "cítí" utrpení všech zrazených rytířů Jedi. Ale abych pouze nesrovnával s dílem pana Lucase, příběh je dobře vykreslen, ač by jak tu již také ostatní zmiňují, mohlo být věnováno více prostoru pozemskému životu Hala Jordana. "Výcviková" fáze filmu je pak zvládnutá skvěle, stejně jako vyprávění "co, jak, a proč." Kapitolou samou pro sebe je Sinestro, takhle má vypadat charismatický padouch! Očekával jsem také rozehrání, nějaké romance s jednou z příslušnic Green Lantern, avšak při stopáži 75 minut, není jednoduše pro vedlejší příběhové linky dostatek místa. Efekty, hudba a akční scény jsou provedeny tak jak tomu má v podobném typu animovaných filmů být a to je rozhodně dobře. Ve výsledku se tedy první Green Lanternův film více než povedl a my se již můžeme těšit na hraný snímek. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Tohle není ani tak komixovka jako skoro slaďoučká pohádka pro děti (dobrá... až na tu slečnu, která vlastně nebyla až tak úplně hodná...) A nebejt tam veverka, pro který mám slabost, tak jsme ještě níž... Tohle byla prostě ta klasická pohádka, na které jsem se vydržel dívat když mi bylo deset... V té době jsem je vlastně doslova hltal... Leč tahle přišla o devět let později a na mém vnímání se to nutně muselo projevit... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohohle filmu jsem měl párkrat pocit,že sleduji Star Wars at už jde o scénu z kantíny,řád nesmrtelných či samotné vyznění příběhu ochranci galaxie.Akční scény jsou super ale bojím se jak to bude vypadat ve filmu,protože to možná bude vypadat krapet divně.Ale spíš nezavidím Campbellovi,který bude muset trochu ořezat příběh aby byl víc přijatelný. I přesto všechno jsem natěšený jako malí kluk na celovečerak. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama