Reklama

Reklama

Sedm statečných

všechny plakáty
Česko, 2009, 57 min

Obsahy(1)

Dokumentární film režiséra Víta Olmera Sedm statečných vypráví o investigativních reportérech, kteří se zabývali novinářskými kauzami poslední doby. (Paity)

Recenze (2)

Vitex 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který není ani tak o oněch sedmi předních investigativních novinářích (tedy o šesti novinářích a jednom fotografovi) a o jejich odvaze, jako spíš o šílenostech, které se dějí v okolí mnoha českých politiků. Některé pasáže filmu jsou velmi břitké a kritické - a některá místa jsou prostě upřímným "výsměchem". Divák se směje spolu s autory, ale zároveň ho mrazí. Snímek (by) měl být odvysílán v neděli 11. 4. večer na ČT 2, ale místo toho, jak vidím v aktualizovaném programu, bude jakýsi dokument o Nigérii - oficiálně kvůli tomu, že je v Sedmi statečných použito citací ze slavného stejnojmenného westernu a nebyly včas dořešeny problémy s autorskými právy. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Dokument měl mít premiéru 12. dubna 2009 na České televizi, ale vedení veřejnoprávního média se rozhodlo, že ji odloží. Důvodem byl fakt, že režisér dokumentu Vít Olmer dodal dokument pozdě k tzv. kontrolní projekci. Zároveň se zjistilo, že ve filmu použil na třicetiosmi místech úryvky z westernu Sedm statečných (1960), na které neměla ČT ani režisér vysílací práva. (Paity)

Reklama

Reklama