Reklama

Reklama

Dalziel a Pascoe - Série 11 (2006) (série)


Démoni v nás (S11E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Demons on Our Shoulders
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2007, 1 h 41 min

Obsahy(1)

Vražda v hypnotickém transu nebo dokonale promyšlený zločin? Další případ oblíbené detektivní dvojice.  Magie, černokněžníci, čáry a kouzla, stvůry pekelné... Kam s tím dnes na nás! Žijeme přece v jednadvacátém století, žádný racionálně uvažující člověk nemůže na něco takového věřit! Andy Dalziel by jistě mohl sloužit jako ukázkový příklad člověka, stojícího oběma nohama pevně na zemi. A přece je v tomhle jeho posledním případu něco, co jej od samého začátku znepokojuje. Možná je to tím, že se ta první vražda stala právě o Halloweenu, ve vypjaté atmosféře, přímo nahrávající všemu nadpřirozenému. Nebo že její aktéři mají za sebou ten absurdní hypnotický experiment, v němž si to všechno už jaksi nanečisto zkusili. V každém případě je mu z toho poněkud nevolno. A to ještě neví, co jej v nejbližších dnech čeká... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem vážně na rozpacích, jak tohle ohodnotit. Vlastně to vůbec není špatný televizák, jenže jakoby se do kriminálního seriálu připletl z úplně jiného žánru. Je v tom kousek z Akt X a kousek z nějaké temné hororové série. Jako detektivka je to naprosto ujeté a krajně nepravděpodobné. Takovéhle spády mají scénáristé a režiséři obvykle tehdy, když seriál ztrácí sledovanost a původní náboj cyklu se vyčerpá. Kdyby byli Démoni v nás dílem hororové série, neváhal bych přidat dvě hvězdičky, ale tady na mě černá magie a honba ze démony působila hodně rušivě. Celkový dojem: 45 %. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fascinující a absolutně luxusní díl, který sice do tohoto seriálu absolutně ani trochu nezapadá, ale to je mi docela úplně jedno, protože je to výborný díl a v rámci celého seriálu je to naprostá špička. Už od první vteřiny vynikající hudba, temná atmosféra, čarodějné rituály, telekineze, hypnóza, vraždy, Andy bez cigaret, skvělé finále... Troška (ačkoliv v tomto díle je ho docela dost) mysteriózna nikdy neuškodí. A už vůbec ne, když je u toho i Richard E. Grant, který je jako vždycky absolutně geniální. 95%. ()

Reklama

Reklama