Reklama

Reklama

Miroir noir

všechny plakáty

Obsahy(1)

Kanadská rocková skupina The Arcade Fire natočila sedmdesátiminutový dokumentární film o průběhu natáčení desky "Neon Bible", která zaznamenala světový úspěch. Deska vyšla v roce 2007. Byla shodně Billboardem, Blenderem a Spinem označena za druhou nejlepší desku roku. Časopis Q jí přisoudil dokonce místo nejvyšší. Speciální edice bude navíc na druhém disku obsahovat i bonusový materiál zahrnující vystoupení v pořadech "Friday Night With Jonathan Ross" a "Saturday Night Live". (Pražák)

(více)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám Arcade Fire hrozně rád, ale tenhle dokument se záběry z koncertů a z toho, jak se připravovala deska Neon Bible, se mi děsně nelíbil. Po shlédnutí jsem si pustil jeden celej koncert na youtube a zjistil jsem, že ten má pro mě víc vypovídající hodnotu jak tenhle dokument. Nejenom, že je Miroir noir celý zahalen do strašně debilního filtru, taky vlastně o té kapele vůbec nic neřekne. Celé je to rádoby umělecké a opravdových záběrů z koncertu je tady minimum. Naštěstí to zachraňuje pár nápadů jako třeba to, že celá kapela zahrála titulní skladbu ve vejtahu. Nebejt ale tak super muziky, asi bych to ani nedokoukal. Jinak řečeno, absolutní souhlas s Dadelem. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hudba Arcade Fire je úžasná, bohužel toto DVD je velkým zklamáním. Koncertních záběrů je tu málo, písně jsou usekané, a zbytek (víc než polovina) filmu jsou záběry ze zákulisí a všelijaké výplně, které měly asi navozovat atmosféru turné. Doufám, že někdy vyjde pořádné DVD s celým koncertem (a že někdy přijedou k nám - sci-fi?) Tip pro začínající filmaře: Máte spoustu nudných a nezajímavých záběrů a nevíte co s nimi? Projeďte je zrnitým filtrem a stane se z toho umění! ()

vaja 

všechny recenze uživatele

Tohle není jen hudební dokument. Stačilo použít "zrnitý" obraz, filtr a šikovné nápady režiséra Vincenta Morisseta. Záběry z natáčení desky se střídají s koncerty a do toho mluví lidé, volající na linku Neon Bible. Je úžasné vidět, s jakým zaujetím a vervou jdou Arcade Fire do svých koncertů, kdy na konci všichni členové vypadají, jako by se měli zhroutit jak fyzicky, tak psychicky. Zpívání do megafonu v publiku, záběry na totálně zaplněné haly a stadiony, celá kapela narvaná a hrající ve výtahu, nahrávání v kostele, příprava před vystoupením, Win Butler jedoucí v autě a zpívající Keep The Car Running... Miroir Noir má prostě nepopsatelnou atmosféru, při jehož sledování jsem měla permanentní "husí kůži". Pro mě jeden z nejlepších hudebních dokumentů, které jsem zatím měla možnost vidět. (pozn.: s odstupem času se poslední věta stává relativní.) ()

deric 

všechny recenze uživatele

O samotné kapele se moc informací nedozvíte, důležitá je zde především hudba. Nahrávky ze zkušebny jsou mixovány s hudbou z koncertu, což ve výsledku působí nečekaně uceleným dojmem, máte pocit, že se stáváte součástí tvorby alba. Kvalita zvuku na mě občas působila trochu rušivým dojmem, zároveň vystoupení Arcade Fire má určité magické kouzlo, které se jim nedá upřít. Pobavil mě telefonát asi v půlce filmu kdy jejich posluchač tvrdí, že je určitě nebude nikdy poslouchat a že přišli o nejlepšího fanouška vůbec :) ()

Reklama

Reklama