Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: Pohodová komédia, výborná Streep a dobrý Bladwin. Miestami svojsky zábavné, inokedy klišé, ale celkovo fajn komédia o komplikáciach vzťahov v "zrelom" veku. Vtipné, miestami pritiahnuté za vlasy zabalené v romantike s pomalým koncom, zábavnými miestami ale i nudnými dialógmi. Nevryje sa hlboko do podvädomia, ale vôbec neuškodí. Príjemná voľba na večer. 3 a pol * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Meryl už natočila lepší filmy, Nancy Meyers bezpochyby taky (Prázdniny patří mezi mé oblíbené "můžu vidět opakovaně" slaďáky), Baldwina, ani Martina moc nemusím a příběh mě víc nudil, než bavil, takže mi kromě Meryl v tomto filmu opravdu mnoho nezbylo. Tak nějak jsem si při sledování zavzpomínala na De Nirovo Pohodáře, kteří, oproti těmto Komplikacím, v tématu komediálně/dramatického stárnutí vítězí. Tento film nemám chuť vidět znovu, už takhle mi dal zabrat. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Ale může to vlastně v poslední době být překvapení, když v castingu figuruje jméno Meryl Streep? A opět vaří a opět to vypadá skvěle, stejně jako ona sama. Na první pohled mne mírně vyděsila stopáž, ale při sledování si to člověk ani na chvíli neuvědomí. Kromě Aleca Baldwina, který v poslední době zažívá renesanci své kariéry, stojí rozhodně za zmínku John Krasinski ve vedlejší roli. Scénky s ním jsou rozhodně jedny z nejpovedenějších v celém filmu. Steve Martin je možná trochu nevyužitý, ale i tak potěší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nancy Meyers pokračuje v kvalitných oddychovkách na štýl romantických pilcheroviek, akurát tisíckrát kvalitnejších. A keď poznáte a páčili sa vám aj predchádzajúce jej filmy, určite budete vedieť čo čakať a na čo sa tešiť. Príjemná romantika plná skvelých vtipných momentov. Viac som neočakával, viac som nedostal. Ale bol som spokojný. Nadmieru. 80%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nancy Meyers není nijak zvlášť dobrá scenáristka ani režisérka. Ale umí dát dohromady zajímavé herce. Je tu několik krásně vypointovaných scén, plných báječných dialogů. Ale film jako celek zase natolik dobrý není, je občas až zbytečně ukecaný, většina vedlejších rolí je jen nevyužité křoví (čestnou výjimkou je tu pouze John Krasinski) a možná by mu prospělo zkrácení. Skvostná je opět Meryl Streep, výborný Alec Baldwin a asi po deseti letech mě zase jednou bavilo sledovat Stevea Martina. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, ve které se Meryl Streep (Jane Adler) koupe ve vaně a Alec Baldwin (Jake Adler) sedí vedle ní, se natáčela několik dní. Herečka ale odmítla být celé hodiny namočená ve vodě, a tak byla do vany umístěna umělohmotná deska, na které byla jen trocha vody a pěna. Meryl Streep tak byla po celou dobu v suchu. (Ernia)
  • Scény, ve kterých jsou Meryl Streep (Jane Adler) a Steve Martin (Adam) pod vlivem marihuany, se natáčely několik týdnů. Během této doby se oba protagonisté smáli tak často, až se režisérka Nancy Meyers obávala, zda nebude ve filmu smíchu příliš. (Ernia)
  • Ve scéně na konci filmu, kdy sedí na lavičce Jane (Meryl Streep) a Jake (Alec Baldwin), se několikrát změní zavěšení řetězů na lavičce. Někdy je zadní rozdvojení jednoduché a někdy zdvojené. (Lobobo)

Reklama

Reklama