Reklama

Reklama

Scream

  • USA The Outing (více)

Obsahy(1)

Skupina lidí se vydává po řece na dobrodružnou výpravu. Ale to, co mělo být dokonalým dobrodružstvím, se již brzy změní v dokonalou hrůzu. Výletníci se totiž rozhodnou strávit noc v tajemném, opuštěném městečku. Ovšem někdo se zde již zabydlel a návštěvy nemá jaksi rád. (Chupacabre)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro slasheristy, kompletisty a zvědavce jedna malá raritka, není to úplné dno, ale mnoho k tomu nechybělo, pochmurná atmosféra je tu navozena docela dobře, snímek dokáže v divákovi navodit pocity strachu, prakticky celé se to odehrává v noci (ale celkově, osvětlení je tu opravdu mizerné) a k samotné atmosféře tu velmi dobře přispívají, všechny ty známé žánrové prvky jako, podivné zvuky matky přírody, cvrkot cikád, zvuky kroků, samy otevírající a zavírající se dveře, různé stíny atp. Vraždy tu jsou, ale bohužel všechny mimo obraz, krve minimálně, gore chybí zcela, nesympatické postavy, mizerné herectví (pokud se ty výkony dají vůbec za něco takového označit) a dialogy radši komentovat nebudu. Celkově tedy spíše zklamání, film měl určitě velmi dobrý potenciál, ale ten zůstal bohužel nevyužit a skončilo to jedním velkým fiaskem. Horký kandidát na jeden z 5 nejhorších a nejnudnějších slasherů z 80s. Co ten konec proboha? Přeci jen jde o skoro amatérsko-levnou záležitost a kde něco velmi dobře zafungovalo, tak jinde už to bylo méně, nebo dokonce vůbec. A já se tak těšil, že alespoň odhalíme identitu vraha, ale kdo by mohl být onen vrah, když jsme s ním prakticky od začátku nebyli vůbec seznámeni, měli jsme tu partičku lidí, která přenocovala v malém městečku, ale kdo by měl záměr (motiv) jednoho po druhém vraždit? Těžko říct, snad nějaký oživnutý duch, z dob dávno minulých, a co ten kapitán na obrazu a letopočet 1891?:-) 1,5/5*. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

...nežúvateľný "slash" er , ktorý mi roztrieskal nábytok v celom okolí. Toto nemohlo byť myslené , ako seriózny počin. Počas príchodu do haha-GHOST/TOWN dostanem audio shock formou unaveného saxofónu ?!? Mal Ma snáď vyplašiť kečupom namaskovaný a nasvietený sekáčik , alebo to striedme striedanie tmy a sakrasongov , snáď príroda , ktorú mám odbehanú v ďaleko lepšej verzii ? Proti 80kam nič nemám - práve naopak - je však ďaleko viac nadupanejších snímkov tej doby, ale táto srandička Mi určite za trest bude pozerať na chrbát. ( hodnotenie týmto ruším ) ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když moc nejsem na slashery, tento jsem chtěl vidět roky a roky se nedařilo. Můj zájem o něj pramenil zvlášťě ze skutečnosti, že tím, že existuje tento 80.kový flick, tak tolik známý Cravenův Scream (1996) nebyl vlastně první slasher s tímto názvem! :-) Čekal jsem něco hodně amatérského, ale světe div se ten film má skutečně něco do sebe a je docela zábavný. Má dobrou atmoféru, prostředí, tíživou situaci a prostě se na to tak nějak dobře kouká. Dialogy jsou kapitola sama pro sebe, to je opravdu pro zasmání. vraždy jdou mimo záběr - klasika, ale tomuto filmu jsem to odpustil... Nějaká ta červená teče a film prostě tak nějak má vše, co by klasický slasher má mít (kromě koziček ...). Jo, sice starý a asi dost amatérský flick, ale dobrý, fakt dobrý ... Příznivcům rarit a slasherů vřele doporučuji!!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Sakra, keby každý pekný hororový plagát znamenal rovnakú kvalitu filmu, asi by som bol ten najšťastnejší hororový fanúšik pod slnkom. Tento horor funguje len vďaka atmosfére podporovanej kvalitnou hudbou, aj keď zase je pravda, že v tých zapadnutých mestečkách (plus keď sa väčšina filmu odohráva v noci) sa toho až tak veľa pokaziť nedá. Alebo áno? Jednoducho osemdesiatkový slasher, v ktorom sa nenájde ani jedna nahotinka, a v ktorom sú všetky vraždy mimo záber, pre mňa nie je slasherom, len jednou obrovskou nudou. Nábytok som pri tom síce neroztrieskal, ale pre mňa jednoznačné, veľké NIE (Karlos to vyjadril presne). ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Väčšina z vás by sa asi pri tomto filme nudila, pretože má veľmi pomalé tempo a vraždy sú offscreen, ale pre mňa má takú neodolateľnú atmosféru zo začiatku 80´s, vrátane typickej hudby, že sa mi jednoducho dosť páčil a rád si ho pustím znovu. Opustené westernové mestečko i príroda okolo proste majú atmosféru, i keď s vlastne nedozviete, prečo sa všetko to nadprirodzeno i vraždenie deje. ()

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen za 12 dní. (Karlos80)

Reklama

Reklama