Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henryho Thomase pustili na čestné slovo z vězení do jeho rodného města, kde každý večer v místním baru vystupuje jako zpěvák, kytarista a vedoucí malé kapely. Právě to nejlépe vyhovuje jeho plánům a snům o životní kariéře. Při tom ale zapomíná na některé důležité věci. Za Henrym poněkud nečekaně přijíždí jeho žena Georgette s dcerou, která chce, aby konečně spolu začali žít jako rodina... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Decker 

všechny recenze uživatele

Zajimave a smutne vypraveni o zivote Henryho Thomase; zpevaka ktery byl propusten z lapaku na podminku a snazi se zivit jako rockova hvezda, kdyz hraje po zabavach a v barech se svou kapelou. Avsak cely jeho zivot se zmeni ve chvili kdyz za nim prijede jeho zena s dcerkou a snazi se obnovit jejich manzelsky vztah a vse vratit do poklidnych koleji. Bohuzel v zivote nejde vse podle nasich planu a proto se cely pribeh zamotava a vyusti ve smutny konec. Co se tyce hercu neni co vytknout. Steve McQueen i Lee Remick predvadeji strhujici vykon, ktery rozhodne stoji za shlednuti. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající Steve McQueen v roli, která mu sedí, Lee Remick, jejíž postava je sympatická, a nepředvídatelný děj v doprovodu výborné hudby. Smutný příběh o nenaplněných ideálech a o člověku s nezlomným duchem, kterého jeho povaha, minulost a občas zkratovité jednání přivádí do značných problémů. Přes všechna pozitiva tohoto snímku se však nedostanu přes 3*. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

V rodné obci, kde žít je mi, mám reputaci ničemy. Ať rovně jdu, ať klopýtám, za mizeru mě mají tam. Přitom ale neublížím kuřeti, platím daně, činži, ba i na děti. Slušní lidé jsou celí paf, že jinudy chci jít než dav. Všichni pomlouvaj mě denně, kromě němých, přirozeně… Vrátit se z lochu zrovna do rodného města, kde notabene pořád žije stará ježibaba, co mě vychovala tak dobře, že mě traumatizuje i samotná její barabizna, není zrovna to, co by se dalo nazvat dobrým plánem. Henry se ale pokouší neustále se komplikující situaci čelit. Když se na scéně objeví jeho manželka s dcerkou, pronajme dům, zasadí strom – jen na toho syna už jaksi nedojde. To, že se člověk snaží ze všech sil, holt ještě neznamená, že má právo na úspěch. Není to moc povzbudivé, ale je to tak. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jedinečný koncert Steva McQueena v jedné z jeho dalších rolí, které jsou mu snad všechny šité na míru. Film jako takový sám nabádá k zamyšlení a nevyskytuje se tu nic jako klišé, ale ani cokoliv, co bychom byť vzdáleně mohli předvídat, viz omračující poslední útěk, na ty je holt Steve nepokořitelný specialista. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Proklamativní óda na "správné americké" hodnoty jako je vzdělání, upachtěné zaměstnání, rodina a sešněrovaný život pěšáka, nevybočujícího z řady. Pro mě je to depresivní film o vítězství dogmatického systému nad jednotlivcem a netoleranci k jiným životním prioritám, než jsou ty výše uvedené. Je mi líto, tentokrát nic pro mě. 40% ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama