Reklama

Reklama

The Blob

  • USA The Glob (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho večera pozorují teenageři Steve (Steve McQueen) a Jane (Aneta Corseaut) pád meteoritu. Ze spadnuvšího tělesa se zanedlouho vyklube podivná, slizká forma života, která je očividně lidem nepřátelská, ba dokonce je na potkání absorbuje... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem dneska chuť si pustit nějaký ten starší kousek a tak jsem chtěl šáhnout po stejnojmenném kousku z roku 1988. Naštěstí mě „osvítilo“ a tak přišel nejprve na řadu tento originál (na který jsem jaksi pozapomněl). To by však byla velká chyba, protože nechat si ujít Stevea McQueena v „jediné“ hororové roli by byl obrovský hřích. Nejde sice o žádnou velkolepou podívanou, ale tato průměrná scifi-hororová oddechovka určitě stojí za pozornost. Je sice pravda, že jsem si místy připadal, jako bych spíše sledoval komedii, ale postupem času se dostavila i slušná atmosféra (tedy asi ve dvou scénách zhoustlo napětí). Vzhled monstra (slizu) byl spíše úsměvný a strach určitě nikomu nenažene, ale tak vzhledem ke stáří přimhouřím jedno oko. Stejně tak i tomu, že 17leté teenagery tu hrají skoro „třicetiletí“ herci. Byla vážně velká škoda, že „sliz“ tu nedostal více prostoru a tvůrci se místo budování hororové podívané spíše soustředili na odlehčené hlášky, dialogy a situace. Rovněž si myslím, že onu scénu z kina mohli ještě více rozvést. Bohužel na to zřejmě nebyli peníze, takže se divák musí spokojit i s tím málem. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k obzvláštním fanouškům starého sci-fi, ale rozhodně jím nepohrdnu. K této klasice jsem se však dostal díky McQueenovi, který mě docela zaujal. Na to, o jaký žánr se jedná a jak hraje zbytek osazenstva, tu Steve podává výkon jako z prvotřídního dramatu, i když stylizace 28-letého herce do postavy středoškoláka, kterému tatík říká, kdy má jít spát, je dost úsměvná. Bavil jsem se dost. Vždyť se koneckonců jedná i o komedii. A "otevřený" konec s hrozbou globálního oteplování není rovněž vůbec špatný. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že to asi o jednu hviezdičku nadhodnocujem, ale The Blob je jedným z tých filmov, ktoré človek videl stokrát a ani si to neuvedomoval. The Blob totižto zásadne definuje klišé žánru vrátane konkrétnych scén (napr. úvod v aute a sledovanie padajúcich hviezd), že boli nespočetne kopírované. Nehovoriac o tom, že 50te roky vytvorili "tínedžerov", masovú popkultúru (reflexia samotného filmu cez pozeranie hororu v kine) či zasadenie príbehov do predmestia. A pravdaže tá atmosféra 50tych rokov v nádherných farbách dobovej kamery! Toto je základný kameň toho, čo si predstavíme v hlave, keď sa povie sci-fi hororové béčko. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dosť zlé. Minimum scén so slizom a keď, tak s efektami za 30 centov. Vo filme niet jediného záberu so slizom a človekom súčasne. Vždy iba záber na sliz, nalepený na smiešnej makete a následne záber na kričiacich alebo utekajúcich hercov. Ale najhoršie na The Blob sú vážne myslené, ale desné dialógy! Skupina pri potuľkách lesom začuje v diaľke psí štekot: "Počuli ste to?! Niekde na blízku tu musí byť nejaký dom! Nie, to nebol dom, to bol pes!" ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Film ktorý má perfektný ( v preklade chytľavý) nápad ale vôbec ho nerozvíja, nepracuje s ním, iba sa točí dokolečka a je tááááááááááááákto rozťahaný, "myšlienka" a druhý plán sú od 5 minúty jasné, je tam jeden superherec ( veľmi zle obsadený), vystkytuje sa vo veľa encyklopédiách a výročných zostrihoch , ja som sa totálne nudil a každú druhú scénu som v duchu kričal nech už sa niečo stane. Keď si to všetko spočítam vychádza mi jediné -The Blob je Artfilm !!! 3/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Meno Steve zaznie vo filme dovedna 50-krát. (beso74)
  • V titulkoch sa film uvádza ako produkcia spoločnosti Tonylyn Production. Názov vznikol kombináciou mien detí producenta Jacka H. Harrisa, syna Anthonyho a dcéry Lyndy. (beso74)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama