Reklama

Reklama

The Blob

  • USA The Glob (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho večera pozorují teenageři Steve (Steve McQueen) a Jane (Aneta Corseaut) pád meteoritu. Ze spadnuvšího tělesa se zanedlouho vyklube podivná, slizká forma života, která je očividně lidem nepřátelská, ba dokonce je na potkání absorbuje... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen v hororu? To byla ještě do včerejška i pro mě šílená myšlenka, ale přesvědčila jsem se na vlastní oči a zkoukla Blob. Nějak jsem si Steva nedokázala představit v takovém typu filmů. Myslím, že je to jediný horor, ve kterém hrál. I když tenhle snímek je spíše komedie než horor. Do hororu má hodně daleko. Nikdo se tu nekoupe v krvi a zohavenou mrtvolu tu taky nenajdete. Jde tu o to, že něco spadlo z vesmíru a nechová se to zrovna moc přátelsky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nenažraný vesmírný sliz zasáhne planetu Zemi a jako hrozivě nabobtnávající hrouda se pase na americkém maloměstě! Steve (McQueen), spolu s buchtou a pár přáteli, se ji snaží zastavit. Ale je jediný, kdo toto monstrum viděl a přežil, takže mu dá až skoro do konce filmu práci své ohrožené spoluobčany varovat. A jo, ten konec je tak sympaticky blbý (a v tomhle případě navíc vybobtnalý), jak to má u starých sci-fi béček být. Co na tom, že je slizové akce relativně málo, stejně se mi to líbilo. Holt zlatá léta padesátá... ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V první chvíli mě dost zarazila titulková sekvence s písničkou "Beware of the Blob" v rytmu ča-ča, která spíš patří k francouzským komediím té doby s Brigitte Bardotovou třeba, až jsem se musel podívat, jestli jsem si opravdu pustil správnej film. A ono jo. No fajn, říkám si, je to sci-fi horor o mladých a zřejmě pro mladý, asi to k tomu patří, a jedu dál. Film to není vůbec špatný, je sice tradičně pitomoučký (až hrůzná klišé, jako je chápavý policista a závěr, kdy všechno vyřeší mládež), ale příjemně se na něj kouká, mladej McQueen možná jako puberťák moc nevypadá, ale je to sympaťák, potěší odkazy na existující i neexistující sci-fi hoorory a i triky jsou na svou dobu fajn. Možná až na jeden, kdy trochu slizu útočí na evidentní fotku baráčku, ale to je detail. Škoda jen zdržujících pasáží, jako je mládežnickej automobilovej souboj a vůbec všechny nesmysly s puberťákama na začátku (ale jak jinak by je potom zapojili do děje, já vím), chvilky, kdy mladej Steve pořád pochybuje, co vlastně viděl, a podobně. Ale dohromady musím vyjádřit spokojenost, bavil jsem se dobře. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem leccos. Po úvodních titulcích s veselou písní „Beware the Blob“ jsem doufal aspoň v hororovou komedii. No bohužel se moc mých očekávání nenaplnilo. Snímek se snaží tvářit vážně po celou dobu a nedaří se mu to. Některé scény jsou prostě připitomělé. Kdyby se děj věnoval víc vražedné hmotě než pobíhajícím teenagerům, kterým samozřejmě nikdo jejich svědectví po celou délku filmu nevěří, mohlo by to dopadnou o hodně líp. Napínavých a zajímavých scén je zde opravdu málo. Zpestřuje to samozřejmě Steve McQueen v jedné z prvních rolí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že to asi o jednu hviezdičku nadhodnocujem, ale The Blob je jedným z tých filmov, ktoré človek videl stokrát a ani si to neuvedomoval. The Blob totižto zásadne definuje klišé žánru vrátane konkrétnych scén (napr. úvod v aute a sledovanie padajúcich hviezd), že boli nespočetne kopírované. Nehovoriac o tom, že 50te roky vytvorili "tínedžerov", masovú popkultúru (reflexia samotného filmu cez pozeranie hororu v kine) či zasadenie príbehov do predmestia. A pravdaže tá atmosféra 50tych rokov v nádherných farbách dobovej kamery! Toto je základný kameň toho, čo si predstavíme v hlave, keď sa povie sci-fi hororové béčko. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Steve McQueen dostal na výber, buď dostane ako honorár 2500 dolárov alebo 10% zo zisku, keďže filmu príliš neveril, vzal si istú hotovosť. Nebol to však chytrý ťah, podľa producenta Jacka H. Harrisa film zarobil viac ako 4 milióny dolárov. (beso74)
  • Aneta Corsaut v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama