Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brazilská romantická komedie inspirovaná již podle názvu příběhem věčných milenců ze Shakespearovy tragédie, se neodehrává ve Veroně, ale v moderním velkoměstě Sao Paolo. A ti dva nejsou potomci znepřátelených rodů, ale každý z nich fandí jinému fotbalovému týmu. Julie (Luana Piovaniová) dostala jméno po Julinhovi a Echevariettovi, což jsou dva nejslavnější hráči týmu Palmeiras. Dívčin otec, úspěšný právník a mecenáš tohoto mužstva, by rozhodně nestrpěl, aby se jeho dcera stýkala s mužem, který dává přednost soupeřům Corinthians. Jenže lékař Romeo (Marco Ricca) chce získat Juliino srdce a kvůli tomu je ochoten předstírat cokoliv - třeba i to, že je vášnivým fanouškem Palmeiras. A zmatky i nedorozumění na sebe nenechají dlouho čekat… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Olík 

všechny recenze uživatele

Shakespearovské téma alá Brazil. A když jde o Brazílii, musí být v hlavní roli fotbal. Pro úspěšného právníka a především oddaného fanouška klubu by byla smrt, kdyby srdce jeho dcery Julie kromě Palmeiras, bilo také pro milovníka nenáviděných Corinthians. A tak Romeovy nezbývá nic jiného než s největším sebezapřením předstírat lásku ke konkurenčnímu klubu. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Už jen při představě, že by Vás potkalo něco takového, jako se děje v tomto filmu, maličko zamrazí.. Romantická komedie s fotbalovým tématem taky není zrovna obvyklý námět. Až je člověku Romea líto, když musí fandit nenáviděnému týmu.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná variace na Shakespearovu klasiku, tentokrát se však děj odehrává v současnosti v brazilském městě Sao Paulo a milencům brání ve štěstí to, že jejich rodiny fandí každá jinému fotbalovému týmu. Otec Juliety by nesnesl zetě fandícího týmu Corinthians a Romeova babička by zase nesnesla snachu fandící týmu Palmeiras. Ale bohužel právě toto se stává realitou. O ničem jiném tato romantická komedie skutečně nepojednává, ale nápad je to sám o sobě velice zajímavý a originální, něco takového jsem totiž skutečně ještě v žádném filmu neviděl. Ale Brazílie je fotbalovou zemí, a tak lze snadno přistoupit na nápad tvůrců filmu. A pokud to uděláte, tak se budete královsky bavit. A například taková scéna, kdy se Romeo v letadle plném fanoušků Palmeiras přizná tchánovi, že fandí Corinthians, a musí tak čelit rozzuřenému davu lidí v letadle, odkud není kam utéct, a tak se schová do pilotní kabiny, je opravdu neskutečně vtipná. Ale vtipných a zajímavých scén je zde samozřejmě vícero, například stará babička hlavního hrdiny patřící mezi nejfanatičtrější jádro fotbalového kotle aktivně odpalující rachejtle je taktéž úžasná. Zkrátka tvůrci si s tím tématem vyhráli a dovedli ho až do absurdna. Já jsem se tedy královsky bavil a za sebe uděluji čtyři hvězdičky. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama