Reklama

Reklama

Konflikt

  • Sovětský svaz Конфликт
Animovaný / Krátkometrážní / Válečný
Sovětský svaz, 1983, 7 min

Režie:

Garri Bardin

Obsahy(1)

Hrdiny filmu jsou obyčejné zápalky. Mezi stranou zelených a modrých pro maličkost vypukne boj, jehož důsledky jsou stejně ničivé pro obě strany. (Jezinka.Jezinka)

Recenze (10)

easaque 

všechny recenze uživatele

skvělé zpodobnění konfliktů mezi národy a stoupající agresivity. Jak tu komentují skoro všichni: v jednoduchosti je krása. A to zpracování ještě lepší. Za studené války to bylo hodně aktuální, ale působí i dosud... Odkazy na video si tu už najdete. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne začne zuřivě vibrovat krabička zápalek a z ní vyskotačí pohádané sirky s modrými a zelenými hlavičkami. Nemohou žít spolu, proto si rozdělí svět a stráže hlídají určenou hranici. Při dupání stráží se však hranice neznatelně pohne a konflikt je na světě. Kvůli nesmyslu začne hromadné zbrojení, sirkárny nestačí dodávat nové vojáky a po využití všech konvenčních zbraní přichází na řadu štěpení jádra. Možná život na zemi nezanikne kvůli sporu sirek, ale možnost zničení tohoto světa kvůli "kravině" není zdaleka nereálná. ()

Micione 

všechny recenze uživatele

Ke konfliktům většinou zbytečně a často dochází jen kvůli maličkostem a o to víc bývají důsledky tragičtější. Jak jednoduše, smutně, ale i s nadsázkou jen pomocí obyčejných zápalek v tomto krátkém filmu ukázal sovětský režisér Garri Bardin. Výborný nápad. https://www.youtube.com/watch?v=pse2aB4Kdkg ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama