Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Clay (Steve McQueen), který má "za pár" odejít do civilu, přesvědčuje svého kamaráda Maxwella Slaughtera (Jackie Gleason), vojáka z povolání, aby opustil armádu zároveň s ním, neboť je přesvědčen, že oni dva společně dokážou udělat díru do světa. Proto mu postupně předkládá nejrůznější lákavé vidiny života v civilu a málem se mu podaří jej přesvědčit... osud však nakonec rozhodne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komédia s príliš jednoduchým až priblblým humorom v ktorej sa všetci pitvoria a blondínka tu je typickým predstaviteľom všetkých tých vtipov o blondínach. Bolo zaujímavé sledovať McQueena v takejto jednoduchej komediálnej polohe. Ale dvakrát vtipný nebol. Ani Gleason, ale aspoň ma bavilo to ich kamarátstvo a hlavne vďaka vydarenému a prekvapivo smutnému záveru dávam aj tretiu hviezdu. Holt je to už zastaralá komédia. 5/10. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Vynikající duo McQueen - Gleason táhne celý film na sobě. humorných scén je tu požehnaně a člověk filmem pohodově proplouvá. Na konci jedna slzička a je z toho vynikající černobílý zážitek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Voják v dešti" mě docela příjemně překvapil tím, jak dovede spojit komedii s dramatem v takové dávce, která rozhodně neškodí, ale hlavně ani neurazí. Tohle se mi líbilo, ale líbilo se mi i to, že Steve McQueen zde naplno prodal svůj komediální potenciál, který je v zajímavém kontrastu k nepřehrávajícímu Gleasonovi, který filmu vládne. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi,když McQueen do svých filmů vnášel humor. Nicméně v komedii je to bída. Jeho výkon, který si evidentně sám velice užíval, je spíše trapný a film samotný, je celkem o ničem. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Komédia z prostredia armády, kde hlavný hrdina stále špekuluje ako zarobiť prachy. Páčila sa mi uvoľnená atmosféra v štýle Hlava 22 a herectvo Stevea McQueena. Niektoré vtipy padli na úrodnú pôdu, iné nie. V centre diania je vzťah dvoch kamarátov a smutný koniec prekvapí. ()

Reklama

Reklama