Reklama

Reklama

Komedie o tom, co dokázal jeden jediný černý lakový střevíček na jednom bále... Zápletka komedie odehrávající se během jednoho hasičského plesu začíná nenápadně. Dámy i pánové se pečlivě připravují, Bouchalovi (J. Sovák a S. Zázvorková) i jejich dcera Jana (M. Steinmasslová), stejně jako Háčkovi (J. Somr a J. Bohdalová). Osmnáctiletému Arnoštkovi (T. Juřička) se líbí Jana, ale ta má na plese jiného kavalíra. Všichni se mu smějí a dělají si z něj legraci, a tak se rozhodne k ráznému činu. Protože s ním Jana nechtěla tancovat, ukradne jí jednu botu, aby netančila ani s nikým jiným. Jenže se splete, ta bota patřila její matce. Aby zmatky byly ještě větší, zapálí stodolu, kterou měli hasiči připravenou k cvičnému poplachu. A po uhašení začne vyšetřování... (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Komedie, ve které osmnáctiletému Juřičkovi říkají, že má ještě čas na ženský a v hospodě mu nabízejí k pivu dudlík, za což se jim Juřička pomstí způsobem, kterej dosvědčí, že je opravdu debil. Závěr pak obstará zamilovaná dvojice, která se vesele směje tomu, že málem uhořela ve stodole. Přesto (nebo možná proto) je to celkem v pohodě koukatelný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasickou "bakalářskou" historku postavenou na jedné situaci, jednom vtipu a předvídatelné pointě, ale byl jsem mile překvapen tím, že ta jedna situace tentokrát sloužila i jako odrazový můstek pro situace další a na poměry půlhodinového filmu vznikl docela slušný řetězec malých zápletek. Dobře se na to dívalo samozřejmě hlavně díky všem hercům a herečkám, z nichž sice nikdo nepředvedl nic pamětihodného, ale očividně se bavili a já také. ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Televizní zrůdnost, jedna z mnoha, která ve mně vždy vyvolá otázku, zda to ti - jinak skvělí -herci měli zapotřebí. Tedy: co tohle svinstvo vyvážilo? Jaká to byla bota, která zastínila ty stovky špatných polobotek, mistři obuvníci…? - Nechci, aby tohle znělo jako odsudek. Spíš jen tam, kde i Sovák nebo Bláha jen variují to skvěle osvojené schéma, si říkám, kolik z těch milionů kroků jsem já právě takhle banálně došlápl - vždyť každý z nich mohl být tím posledním. - Tak tedy, nesuď a vykroč, znovu a lépe. - A dál. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Velmi předvídatelné minizápletky kdo s kým (vyvíteco), rychle odehrané mezi dabingy, jedna šarže vedle druhé, Tomáš Juřička přehrává od zasněných úsměvů nad představou Mileny Steinmasslové až po zkroucené koutky když dostane košem, zamilovaný sedmnáctiletý mladík mi přišel slaboučký Jinak jenom standardní svůdce Josefa Bláhy, žárlivec Josefa Somra, prokmitne Jiří Sovák, Stella Zázvorková, něco standardních hlasitých nádechů a šibalské poznámky o seně v kůlně Jiřiny Bohdalové, chlapácký Josef Bek, podle mne se to nepovedlo ani panu Dusilovi moc napsat, ani panu Dudkovi natočit. Leda tak k žehlení v pozdním odpoledni. Pro mne velmi slabé ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci a strašně slabá zápletka. Marthos píše, že ji nezachrání ani herecké osobnosti. Já si naopak myslím, že právě esa hereckého nebe napravili, co se jen dalo. Tochu mi to připomínalo hodně slabý odvar Hoří, má panenko, kdy na jednom hasičském bále dochází k odhalení všech dosud skrytých nevraživostí mezi sebou navzájem. Má to jen třiatřicet minut, což se dá se skvělými herci přežít. Ale žádnou plácačku do kolen nečekejte. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama