Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je určen pro téměř všechny věkové kategorie. Především pro střední generaci a seniory. Příběh sám o sobě poukazuje na život současných osmdesátníků. Všichni prožívají stejný věk, přesto ho každý prožívá zcela jinak. Každý je jinak psychicky a fyzicky svěží, prožívají jinak přítomnost a přesto mají něco společného - minulost. Bývalí spolužáci se scházejí po šedesáti letech na školním sraze, nepochybně posledním, v tváří tvář spolužačce Milušce Bínové. Bínová, kdysi nejoblíbenější spolužačka, dnes přijíždí po letech do rodného města, rozhodnutá zjistit, který z jejich spolužáků ji kdysi zničil život. Bínová se ovšem nevrací pouze po letech do rodného města a ke spolužákům, ale musí si také najít cestu ke své rodině a k vnukovi, který se pokouší sraz zorganizovat. Přesto film není o pomstě, ale o životě dnešních seniorů, o jejich vztazích s rodinou, se společností a vzájemných vztazích mezi generacemi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na filmu je unikátní a pozoruhodný soubor hereckých legend. A tlouštíka multiMagnuska. Více než hodina filmu je úplně zbytečná, ale s nostalgií se dívá hezky na dědoušky a babičky z filmů o mnoho starších, než jsem sám. Nejvíce mě potěšili Jiří Krejčík se Zitou Kabátovou. Příběh byl jednohubka na pár minut. Ale těšilo mě, a zároveň rozesmutnilo, že mnozí účinkující se objevili ve filmu naposledy. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Takhle zmatený jsem při hodnocení už dlouho nebyl. Dost mě překvapuje místní hodnocení, protože jsem čekal odpadové příčky. Proč? Protože šlo o nízkorozpočtový film a bylo to bohužel hodně znát. Vedlejší postavy nebyli herci. Copak herci, to nebyli ani neherci, to byli doslova antitalenti! Kamera a střih se místy také nevyhl amatérismu. Příběh zdá se býti primitivním, ale to byl asi záměr. Atmosféru to v sobě i celkem mělo a až na některé otřesné neherecké scény se na to dalo koukat. Co mě zaskočilo, bylo hvězdné obsazení místních členů srazu. Tolik českých seniorských ikon už pohromadě jen těžko uvidíme. (Navíc bohužel už 6 postav není mezi námi.) Hlavně kvůli nim mě mrzí, jak film dopadl, protože tohle si nezasloužili. Na druhou stranu pětačtyřicet procent je myslím ještě hodně nahodnoceno, ale hlavně tyto naše herecké legendy zachraňují co se dá, bez nich by to snad nemohlo mít ani 30%. Film mě zaujal jak díky zmiňovaným hercům, tak Tomáši Magnuskovi. Je to sympaťák a byl jsem zvědavý na jeho další počin. Je smutné, že film, který je nabitý osobnostmi nebyl pořádně sponzorován, aby vyměnil část štábu a dřeva za slušnou mladší hereckou generaci. Za tyto zkraty to bylo chvílemi na odpad, za zvučné obsazení na plný počet, proto se tedy rozhodnu pro zlatou střední cestu i když to Pamětnici ještě přidávám. 40% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Ten námět není tak špatnej a mohl se z toho vykřesat dobrý film. Ale. To by musel být zdatný režisér i kameraman a pořádný dramaturg, který má svoje řemeslo pevně pod kůží. Herecké obsazení je vybráno z posledních našich kvalitních žijících (v době svého vzniku filmu roku 2009) hereckých jmen, to je sice hezké, ale horší je, že pořádně neví, co mají vlastně hrát a režisér Vlado Štancel to prostě neukočíroval. Švec se má držet svého řemesla. Tak jako Štancel, který je zdatný reportér (bohužel už je po smrti) a ne se míchat do něčeho, čemu absolutně nerozumí. To samé platí o hudbě - použití hudebních motivů, které jsou tak otřesně vsazené do různých pasáží, to mlátí do sluchovodů. Kamera taky hrůza. Chtělo by to ve všem alespoň trochu profesionality, tohle všechno je čistý amatérismus. Co taky chtít od jména Tomáš Magnusek, který film produkoval, napsal scénář a zahrál si i hlavní roli. Jeden bod dám za to obsazení a hlavně za Josefa Somra, ten je pro mě ze všech těch hvězd nejlepší! ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné spojení herců starší generace, avšak, kdyby se tvůrci drželi komedie až do konce udělali by lépe. Zbytečné plýtvání v minulosti, a finální rozuzlení mi přišlo, jako úplně z jiného filmu. Škoda. Pan Skopeček a paní Švormová zde exxcelují a po dlouhé řadě vydání různých českých ,,rádoby,, komedií jsou opravdu vtipní. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se bál, když mi kamrádka tohle pustila, protože jsem o tom kdysi cosi nelichotivého četl. No, nakonec to tak zlé nebylo, ale to je asi tak všechno. Snaha nacpat do filmu co nejvíc starých herců je hezká, ale nefunguje. Je tu totiž hrozně postav a jen minimum jich má své opodstatnění Navíc pak nemají co hrát, což bije do očí. Jediní, kdo ještě jakž takž ujdou, jsou Libuše Švormová a Stanislav Zindulka, ostatní bohužel nic. Neherci jsou taky špatní a na některých scénách je to hodně vidět. Sám Magnusek je z nich nejlepší. Někdy to působilo jako z Kameňáku, což není dobře. O režii nemluvím, ta nebyla dobrá. Zápletka s tím udáním je zbytečná a dělá z filmu něco, čím není. Co k tomu dál říct? Hudba nic moc. Dvě hvězdy dávám proto, že mi to nevadilo a nerozčilovalo. Pár momentů je povedených a jednou jsem se dokonce zasmál. Jako sranda film pro kámoše je to super a frajeřina, ale dát to do kin mi přijde špatně. 30% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • V čase 48:57 tančí Miluška (Libuše Švormová) na balkóně na píseň „Bába z pekla“ od Tomáše Hajíčka. (a-ja)

Reklama

Reklama