Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 2
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (154)

Ant 

všechny recenze uživatele

Southen gothic a k tomu hodně nekorektního a všeobecně ujetého humoru, co si na paškál bere náboženství a všechny stereotypy s tím spojené. Z toho nějakým způsobem dokázali tvůrci vykřesat nadpřirozené drama, které působí jako mix Supernatural a True Blood a to vše v krvavém obalu od kabelovky. Ruth Negga jako Tulip kraluje a já se nemůžu dočkat 2. řady! ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: S komiksem to má pramálo společného. Čekal bych, že se cestou politické korektnosti vydá spousta seriálů, jen ne ten, který je založen na stěžejním díle Gartha Ennise. Seriálový Preacher je sice v mnoha ohledech zajímavý a zpracování, stejně jako část obsazení (Gilgun!) patří ke špičce, přílišná nuda, natahovanost a odklony od předlohy seriál táhnou hodně ke dnu. Doufám, že se to ještě zvedne, nicméně po úvodní hodince z téhle adaptace jednoho z mých oblíbených komiksů příliš nadšen nejsem. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech jsem sice ze seriálu stále poněkud zmatená, ale věřím, že se do toho postupem času dostanu. Z nějakého důvodu se mi tahle podivná směska žánrů strašně líbí. Každopádně doufám, že se to v následujících epizodách už pořádně rozjede. První dva díly - 80% Pro mnohé bylo pomalé tempo nestravitelné, s tím já naštěstí problém neměla. Horší je to s celkovou nevyvážeností série. Velmi rychle jsem se vzdala snahy pochopit, co se to přede mnou vlastně děje, ale občas tam bylo těch WTF momentů až příliš. A bohužel i dost zbytečné vaty, která škodí tempu seriálu. Preacher vás v jednu chvíli nějakou scénou nadchne, aby o pár minut později spadl do těžkého průměru. A tohle se děje prakticky celou sezónu, dokonalou ukázkou takových propadů je i samotné finále, které se po slibně rozjeté první polovině stalo bizarní fraškou. 1. série - 70% Druhá řada je o fous lepší než ta první i díky tomu, že jsme rovnou hozeni do víru dění. Nicméně stále trpí podobnými neduhy, takže výborné díly střídají ty slabší a výkyvy v kvalitě se objevují i v průběhu jednotlivých epizod. Celkově jsem si ji ale užila o dost víc, na čemž má zasluhu skvělý Pip Torrens v roli Herr Starra. 2. série - 80% ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

Co má společného breakdancující Ježíš, v sámošce prodávající Hitler jmenující se toho času David Hilter, ultrabadass kovboj Svatej Zabijáků (Terminátor hadr), explodující Tom Cruise, Bůh jezdící na harlejce klátící kurvy v čoklím gimp outfitu, 120 let starej Irskej upír sjíždějící všechno od lepidla po fire retardant a kazatel co chce Bohovi nakopat prdel a nosí v sobě děcko démonky a archanděla? Všichni se sejdou v tomhle kreativním atmosférickém nářezu. A to jsem ještě nezmínil jednu z nejlibověji napsaných a zahraných postav vůbec, Herr Klause Starra. Preacher je černým humorem naplněná vanička s jódem do který jsem po struhadle jezdil s ohromnou radostí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se blížil konec seriálu, moje spokojenost neustále stoupala. Od ušmudlané trojky po nablýskanou čtyřku. Pár dílů mi prostě trvalo, než jsem zvykl na tu nekorektnost, kterou jsem si posléze prachobyčejne zamiloval. Jessie, Tulip, upír a spousta dalších obyvatel tohoto šíleného městečka, to je přesně ta sestava , kterou budu zase příští roky netrpělivě vyhlížet. ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Jméno hlavní postavy Jesse Custer (Dominic Cooper) je přesmyčka slov "Secret Jesus" (volně přeloženo jako "tajný Ježíš". (Miro_CZ)
  • V první epizodě můžeme zahlédnout komiks "Preacher" ve stojanu na časopisy. (Miro_CZ)
  • V epizodě je zmíněná postava Frodo Pytlíka z filmové série Pán prstenů. (griph)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama