Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Antonín Kachlík patří k rozporuplným osobnostem, vedle filmů, které patří ke stále ceněnému odkazu naší kinematografie, je podepsán i pod pochybnými politicky podlézavými tituly, díky nimž se zařadil mezi protěžované tvůrce normalizační éry. Tehdy nastal i pokles jeho uměleckých schopností. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

zette 

všechny recenze uživatele

Ten dokument neni nijak prevratny, presto jsem vdecny, ze neco takového vzniklo o dnes uz skoro zapomenutem reziserovi, ktery ma na svedomi peknou radku průměrných filmu. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Cenný medailónek tvůrce, který se u barrandovského filmu pohyboval v 60.-80.letech, během nichž prošel žánry komedie, pohádky, kolektivizačního dramatu, gottwaldovské oslavy, literárních adaptací Matějky, Párala a Švejdy, jen k vysněnému zpracování Jar.Haška se nedostal ani před ani po listopadu. Vyprávění od vonnegutovské zkušenosti totálního nasazení přes poválečná studia a novou vlnu k normalizačním taktikám mezi barrandovskými a stranickými strukturami, které ve výpovědi režiséra zpochybňují jeho jednoznačné zařazení mezi prorežimní tvůrce. 3-4* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Velmi krátké pozastavení se nad režisérem Antonínem Kachlíkem. Pro vyšší hodnocení by to chtělo zapojit do vzpomínek více osobností a zastavit se u vícero filmů. Na druhé straně slyšíme i argumenty nad osočením, že točil politické filmy. V jeho dílech ale hrála spousta výjimečných hereckých osobností, což mluví za vše. ()

foils 

všechny recenze uživatele

Jakási alternativní historie českého filmu druhé poloviny 20. století. Lehce kuriózní dojem umocňuje i zpracování dokumentu (např. během rozhovoru není kamera zaostřena na režisérovu mluvící hlavu, ale na nádobí vystavené za ní). Navíc názorná ukázka toho, jak Pavel Landovský někdy dokázal říkat věci bez obalu. ()

Reklama

Reklama