Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Krádež klenotů v hotelu Grand Metropolitan (S05E08)

(epizoda)
  • Velká Británie The Jewel Robbery at the Grand Metropolitan (více)
TV spot

Poirotův lékař usoudí, že slavný detektiv je přepracován, a tak Poirot, doprovázen kapitánem Hastingsem, odjíždí na zotavenou do Devonshiru. Hned od prvního dne se však plánovaný odpočinek vyvíjí zcela jinak. Divadelní producent Ed Opalsen, ubytovaný ve stejném hotelu, Poirota pozná a pozve ho na premiéru nového detektivního dramatu s poněkud barnumským názvem „Házet perly sviním“. V něm hraje hlavní roli Edova manželka Margaret a úžasný perlový náhrdelník za 300 tisíc franků. Poirot se po představení s mírnou nechutí zúčastní i slavnostního večírku. Na ten už si Margaret perly nevezme, z bezpečnostních důvodů jsou uzamčeny ve šperkovnici a uloženy v jejím pokoji, který hlídá komorná Celestine. Přestože Celestine pokoj ani na chvíli neopustí, po návratu Opalsenových je šperkovnice prázdná. Případu se ujímá inspektor Japp a navzdory svým dovolenkovým předsevzetím i Hercule Poirot. Ten se musí navíc vypořádat s nepříjemným nedorozuměním, souvisejícím s mužem zvaným Šťastný Len. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (28)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S05E08 - Ha, bingo! Vyřešeno uživatelem LencaN, regulerně :D Poirotovi nedají šedé buňky pokoj ani o dovolené a pořád po něm chtějí další přísun práce. A tak Poirot musí z vlastního popudu najít perlový náhrdelník, který byl jakožto jedna z rekvizit divadelní hry ukraden. A vlastně jsem si ani nevšimla proč, ale velkou část sledování tohoto dílu jsem se usmívala, i když ten dvojník na konci.... to se opravdu trochu nepovedlo, přece nestačí jen knírek. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach, Agáto, jak originélní začátek! Detektiv se vydá na venkov, aby si odpočinul, ale on si stejně nedá pokoje a řeší a řeší. Kde já jsem to už jen četl, OMD (oh my Doyle)?! Pátá sezóna tohoto jinak skvělého seriálu je, jak se zdá, jedna z nejslabších. Tak ale do hotelu Grand Metropolitan. Určitě potěší některé exteriéry a z Londýna přispívající svou troškou do mlýna paní Citrónová. Poirotovi se nejdřív nechce ani na dostihy ani do divadla, no nakonec skončí tam i tam. V divadle dokonce dvakrát. Japp jako vždy přijede, po půl větě Poirotově začne zatýkat a pak jen stojí, jako kůl v plotě. Je to velmi průměrný díl, který je velmi obtížně si vybavit, byť jen po pár hodinách od shlédnutí. ()

Reklama

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komediální a odpočinkový díl, který humorem nahrazuje slabou a průhlednou kriminální zápletku. Přesto vás trochu zmate, neb chování potenciálních obětí vám připadá až příliš známé a průhledné. Naneštěstí se z rukávu vytáhnou jiní pachatelé, ke kterým si ale nevytvoříte vztah. A když Poirot neomylně zašátrá v divadelní váze, máte chuť to vypnout. Po závěrečných titulcích si ale řeknete, že to byla vlastně legrace postavená na vzájemných vztazích hlavních protagonistů. Pro celek poirotovské série docela dobrá služba. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E08. Zase jeden z tech dilu, kde jde o kradez, nikoliv o vrazdu. Vsechno je vpodstate standardne dobre - Poirot si ma na radu lekare vzit dovolenou, a tak jede k mori. V mistnim hotelu pak dojde ke kradezi vzacnych perel, ktere delaji reklamu jedne nove divadelni hre. Klenoty jsou odcizeny ze zamcene zasuvky v pokoji, kde byla neustale asistentka majitele. Potud vse ok, i mateni divaka je uveritelne, ovsem ta kradez sama o sobe... Nemuzu si pomoct, ale je to tak strasne divne nepromyslene a nahodile :( [spoilery!] Zaprve - moc nechapu, jak by se sofer dostal ke klici klenotnice (aby si udelal duplikat), kdyz ho mela u sebe manzelka rezisera. Ale budiz, nejak by to mozna zvladl. Jenze jak mohl pak spolehat se svou spolecnici na to, ze komorna dvakrat odejde z pokoje (nebo aspon jednou)? Je to takove neprilis verohodne. Absolutne to nemuselo vyjit, ale pritom je to prezentovano jako dokonaly plan. To mi proste brani jit s hodnocenim vys. Kazdopadne hezka je ta komicka vlozka s hledanim Stastneho Lena, se kterym si Poirota porad pletou :) ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipná vsuvka s novinovým článkem, ale celkem nepřevratná zápletka, žádné napětí. Ok, nevěděl jsem, kdo to udělal, ale v tom závěru jsem na to nehleděl s otevřenými ústy, jak tomu obvykle bývá. Myslel jsem, že když jeden režisér natočí jeden velmi kvalitní díl, tak ten druhý bude podobné úrovně, ale mýlil jsem se. ... Perly, herci, Jak je důležité míti Filipa, dvojník ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Povídka „The Curious Disappearance of the Opalsen Pearls“, podle které je natočena tato epizoda, vyšla v časopise The Sketch 14. března 1923. (PhillM.)

Reklama

Reklama