Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Podepsal bych se pod Dadelův komentář. Jenom bych dodal že nejsympatičtější postavou mi byl jižanský farmář, který chová zvířata starou dobrou metodou - pastva, ruční zabíjení atp. I jeho názory jsou celkem rozumné. Souhlasím s ním že maso "pěstované" tímto způsobem je kvalitnější a čím víc se bude kupovat, tím lépe. Jak bylo ale ve filmu řečeno, ne každý na to má, takže ať se ekoaktivisté bouří jak chtějí, levné maso na trhu být musí, jinak by chudí (v USA např. maxičtí imigranti) neměli co jíst. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Jedlo by sme si mali vážiť. Nech to znie akokoľvek moralisticky mali by sme najprv rozmýšľať čo vkladáme do úst a nemali by sme ho „take it for granted“. To, o čom hovoria v tomto snímku nie je problém iba v USA, aj keď v trochu v inej podobe my sa tiež nemáme veľmi čím chváliť. Jedného dňa by som chcela mať DIY store, kde by som predávala potraviny od local farmers, a tým ich zároveň aj podporovala, aby sa im nedostávalo stále iba znevýhodňovania od štátu a ignorantsva ľudu.. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Silné téma, nezáživné zpracování. 1) Školometské zpracování spolehlivě zabíjí vysoce aktuální sdělení. Burcující fakta o průmyslovosti zemědělské výroby či o významu a použití kukuřice autoři utápějí v typicky amerických "osobních" příbězích o zahynulém dítěti či politickém lobbingu. 2) Snímek připomíná zvěstovatele, který do vás svou pravdu hustí neúnavně ještě i na schodech vašeho domu (dovnitř ho samozřejmě nepozvete), ale současně obsahuje pozoruhodně málo věrohodně ověřených skutečností a naopak řadu spekulativních tvrzení, která dobře vypadají na televizní obrazovce. 3) Přesto však na mě dokument působí pravdivě, možná ne v každém detailu, ale v celku určitě. 4) The way we eat has changed more in the last 50 years than in the previous 10,000. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Systém má nepochybně vadu, za vším hledej kukuřici - to jediné jsem se v podstatě dozvěděl. Potenciál tématu byl daleko větší a není vytěžen naplno. Nic co by mě smetlo a donutilo více přemýšlet (mimo uvědomění si zrádných licenčních práv na GMO). Vidíme zástupce pouze jedné strany a názory jenom strany proti velkovýrobě s jednoduchým schématem "fandíme tomu, kdo má vtipný jižanský přízvuk". Nenabízí nám nikdo uceleně promyšlené řešení (nebo snad žádné není?) - a to mi dost chybí. 65 % ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Už při sledování úvodních titulků (ty jsou zpracovány velmi pěkně) jsem tušil, že půjde o kvalitní práci. Samozřejmě, že každý režisér si přizpůsobuje určité fakta dle své potřeby. Nemám důvod nevěřit některých informacím uvedených ve filmu. I kdyby jen část byla pravdivá, tak stojí za pozornost. Člověk je opravdu překvapený, jakou sílu ma hamburger a jak dokáže měnit celý průmysl. Líbila se mi také komparace s tabákových průmyslem. Je pravda, že uplný závěr je patetický a trošku sráží dojem. I tak jsou to poctivé 4 hvězdičky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama