Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

F.man odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle, to byl vážně humus. Zatímco jednička ač vykrádačkou Dobrého ročníku mixnutého Bokovkou (možná právě proto) byla alespoň trochu závan něčeho svěžího, co mělo docela atmosféru, tempo a alespoň základní nosný scénář, pokračování je něco tak neuvěřitelně sterilního a umělého, že odpad! je ještě slabé slovo. Nikdo po komedii, obzvláště té české nechce, aby byla nějak zvláště inteligentní, ale to se opravdu musíme pitvořit a dělat ze sebe (diváků) blbečky? Kdybych to měl brát prvek od prvku - scénář - naprostá sračka, která nemá jedinou pevnou, logickou a inteligentní scénu. Casting - Ehm. Ehm. Tady něco smrdí... Jako by zatuchlinou nebo co. Režie - Hahaha... Prostě odpad! jako vyšitý. Jediný nápad, proč dát alespoň jednu hvězdu bylo ocenit hudbu, ale styděl bych se sám před sebou, že tahle sračka dostala něco jiného než odpad! Já možná nejsem úplně chytrá, ale taky nejsem úplně hluchá ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte však na zasněnou režii Tomáše Bařiny a obrazotvornou kameru Martina Preisse. Druhé Bobule se musely obejít bez nich a ve výsledku je to citelně znát. Avšak srovnání s předešlým dílem, kterému se bohužel nedá vyhnout, odbuďme konstatováním, že druhý díl není lepší ani horší, ale docela jiný. Dvojka na předešlý díl navazuje jen volně, což potěší zejména ty, kteří s Bobulemi dosud neměli tu čest. K původnímu hereckému ansámblu přibyly osvědčené tváře ze sobotních estrád a je docela zábavné sledovat, jak se mísí mladí neokoukaní herci s generací televizních bavičů, kterou reprezentují zejména Jiří Korn a Jiří „Nikdo není dokonalý“ Krampol. Zápletka o tom, jak mafiánský bos chce zabít svého zetě, není žádnou erupcí originality. Ostatně celý příběh až nápadně připomíná celovečerní díl Bakalářů, na kterém se patřičně vyřádil neukojený dramaturg. Tvůrci sice rezignují na jakékoliv intelektuální či umělecké ambice, ale i tak druhý díl působí až neuvěřitelně decentně. Jejich jediným cílem je pobavit své publikum. Trailer sice nabádal k ostražitosti a lákal na estrádní humor, ale - světe div se - v samotném filmu funguje na výbornou. V čemž mu vydatně pomáhá nejen samotný kontext, ale i promyšlený timing. Svůj účel tak 2Bobule plní do puntíku a nabízejí oddechovou zábavu, která sem tam pokukuje po tom nejlepším z žánru crazy komedie. Druhé Bobule se výrazně emancipovali od svého mladšího bratříčka, což není vůbec na škodu. A co na tom, že právě 2Bobule budou diváckým hitem podzimu? Vždyť před pár měsíci americkým kinům kralovala morčata, co potírají světový terorismus, a nikdo z toho nedělal vědu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lepší je si to posrat podle svýho, než podle toho, co ti raděj ty druhý." Na Pálavu jsem se vrátil rád. Mně totiž baví udobřovat se s Klárkou, hledat bankomat s mafiánem Pavlíkem, nelhat policistům i snažit se zabít nadrženýho Jirku. Je tam i pár věcí, co mě moc nebaví, ale není nad to, dát si v poklidu sklenku slámovky při západu slunce nad vinohradem. Škoda, že jsem abstinent. Po pár demižonech vínka bych možná viděl film aspirující na Oscara. Takhle jsem viděl jen takový obyčejný pokračování zábavnýho filmu. A neměl bych zapomínat na poučení, že škvarky jsou moravský müsli. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Slabý výtažek z Bobulí_____Říká se, že víno s přibývajícími roky nabývá na kvalitě. Já jsem s přibývajícími hodinami po projekci druhého dílu Bobulí začal nabývat dojmu, že jeho starší bratříček, ač ho nepovažuji za nijak výjimečně vydařené dílo, jako poetický film z vinařského prostředí docela dobře obstál, a že film s takovouto tématikou mohl dopadnout o poznání hůře. Třeba jako jeho volné pokračování s rádoby originálním názvem 2Bobule. _____Z prvních Bobulí se stal nečekaný tuzemský hit pro rok 2007, který se sice nedočkal nijak převratně pozitivních reakcí od domácích kritiků, divákům se ale očividně líbil, a tak si producenti nejspíše řekli, že by nebylo marné znovu užít receptu, který se tak dobře osvědčil a vydělat nějaké ty peníze navíc. Vznikl tak uspěchaný destilát z prvních Bobulí, jehož existenci si nemohu odůvodnit ničím jiným než touhou po penězích diváků, neboť po příběhové stránce 2Bobule nepřinášejí vůbec nic nového, ba dokonce bych si troufl říci, že scenárista v mnoha situacích takzvaně vaří z vody a postavy místo toho, aby někam směřovaly, jen přešlapují na místě a trousí převážně laciné fóry, aby tu příběhovou prázdnotu nějak zamaskovaly._____Scenáristova bezradnost je navíc umocněna křečovitou gangsterskou linií, kdy si Jirka (Lukáš Langmajer), kamarád hlavního hrdiny Honzy (Kryštof Hádek), začne románek s dívkou z mafiánské rodiny, načež je odhalen jejím otcem (Jiří Kramol). Jirka pak prchá před rozzuřeným mafiánem právě za Honzou do moravských vinic a svým nevypočitatelným a dětinským jednáním tak naruší Honzův jinak poklidný vztah s Klárou (Tereza Voříšková), která má problém tolerovat Jirkovo impulzivní chování. Celou situaci navíc zkomplikuje příjezd zabijáka Tichého (Jiří Korn), který má na přání mafiánského bosse Jirku zabít, což nakonec vyústí v řadu nijak vynalézavých pokusů o vraždu, které místo toho, aby pobavily, spíše vzbuzují lítost nad nevynalézavostí tvůrců. Největší přešlap ze strany tvůrců ale vedle nešťastného obsazení pánů Jiřího Krampola a Jiřího Korna, kteří v některých situacích podávají téměř amatérské výkony, spatřuji v začlenění jakýchsi snových sekvencí do příběhu, v nichž se postavě Honzy zjevuje jeho mrtvý děda, aby se s ním podělil o nějaké to moudro. Takové scény jsou pro příběh naprosto nepodstatné a zdá se mi, že se ve filmu vyskytují jen proto, aby se na plátně mohl znovu objevit Lubomír Lipský, který Honzova dědu hrál už v prvním díle. _____Abych ale jen nekritizoval, musím uznat, že po vizuální stránce jsou 2Bobule celkem příjemnou podívanou. Kameraman Klaus Fuxjager plně využívá krás moravského kraje a pokud je na tomto filmu opravdu něco poetického, jsou to právě prosluněné záběry jihomoravské krajiny. Něčeho takového se nám ale dostalo už v prvních Bobulích, které byly i lépe napsané a o poznání zábavnější. 40% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, bál, když jsem si včera zarezervoval lístky a pak mrknul sem na komentáře a hodnocení (obvykle je rozumné dělat to v opačném pořadí). Ale bál jsem se zbytečně. 2Bobule jsou bezesporu smutným a nepovedeným výsledkem komerčních snah "vytřískat na tomhle, dokud to pude". Trojku natočí, pokud se dvojka zaplatí, to je velice jednoduchá matematika. Pranýřovat 2Bobule však můžete v případě, že jste do propadliště dějin poslali také filmy jako Na vlastní nebezpečí, Vy nám taky, šéfe!, Poslední plavky či O život. Že Krampol se Švandovou přehrávají, a jenom se předvádí, o tom žádná. Že stá filmová role pana Lipského mohla být důstojnější a jeho postavu by měli přinejmenším na DVD zcela vystříhat, též není sporu. 2Bobule jsou filmem zčásti velmi trapným, a v kině se u nich můžete místy i stydět. Jenomže skladba měkoučkého hlásku Kryštofa Hádka, neoholená tvář Langmajera mladšího a letní sluníčko na vinicích spolu s přelety novomlýnského prostoru ještě pořád při vytváření letní české komedie fungují. Vzpomeňte na Troškovo Slunce, seno… o kterém sice všichni víme, že je to ptákovina, ve skutečnosti jsme na něm ale všichni (i starší ročníky) odkojeni a zase tak moc nás to neuráží. 2Bobule mohly, přes neblahý osud „dvojek“, být docela povedeným filmem, stačilo je začít odzátkovávat až napřesrok. Nestalo se, a tak si teď v klidu načněte lahvinku něčeho lepšího, a zítra pojďme z toho trpkého stolního patoku udělat dobrý svařák. I ten totiž může zachutnat. Pokud se pletu, tak včera všichni v sále byli idioti, a neměli se smát. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Pokračování úspěšné jedničky vydělalo celkově 37,8 milionů Kč, zatímco první díl "jen" 31,2 milionů Kč. (pavlikv)
  • Jeden záběr natočili filmaři v Rakousku. (Taninaca)

Reklama

Reklama