Reklama

Reklama

Hvězdná brána

  • USA Stargate (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objevila poblíž pyramid zvláštní objekt pokrytý neznámými symboly. V přísném utajení ho začala zkoumat armáda, uběhla však dlouhá řada desetiletí, než se našel člověk, který by nápis rozluštil. Egyptolog Daniel Jackson zjistil, že znaky představují souřadnice pro cestu vesmírem na jakousi vzdálenou planetu. Padlo rozhodnutí vyslat tam průzkumnou jednotku pod velením plukovníka O'Neila. Symbol umožňující návrat na Zem ovšem na hvězdné bráně chybí, bude zřejmě teprve na místě určení. Expedice nutně potřebuje Danielovy znalosti, mladý vědec se tedy volky nevolky stává jejím členem. Nepraktický intelektuál se ocitá v prapodivném světě na úrovni staroegyptské civilizace, kde všichni lidé ve strachu otročí božskému vládci a nebezpečí číhá na každém kroku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (666)

castor 

všechny recenze uživatele

Postavy pronášejí věty, kterým ani tvůrci zřejmě nerozumějí, hlavně, aby to vypadalo záhadně a chytře. Příběh je komplikovaný až z toho začínají vstávat vlasy na hlavě. Triky jsou vypiplané, na svou dobu samozřejmě velmi špičkové. Hudba burácí, David Arnold se s ústřední melodií vytáhl. Roland Emmerich si bral inspiraci v klasických sci-fi kouscích i béčkových slátaninách, oproti kterým ovšem dostal zatraceně hodně peněz. Jenže je to právě německý řemeslník, který má mnohdy velké problémy s tempem, který s postavami pracuje tak, že se po čase stávají nezajímavými a chybí jim vývoj, a zaškobrtává také s tím, aby nám až na několik výjimek nabídl trvalejší napětí a zájem o dění v dalších minutách. Není to proto ta typická devadesátka, na kterou by se člověk při četném reprízování těšil. Já rozhodně ne, protože zmiňované tempo bylo zejména v první polovině hodně bídné. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Dalším, kdo přispěl svojí teorií do soudku nazvaného ,,Vznik Pyramid", byl Roland Emmerich se svým opusem Hvězdná brána, který má rozhodně zajímavý námět, který tu ovšem není moc rozveden, ale tím nechci říct, že by byl následný seriál lepší. To rozhodně ne. Jenže tento námět je zabit schématickým a prvoplánovým scénářem, který chce za každou cenu bavit, ale překvapivě nenabízí velké množství akce. Místo toho stojí film na povedené výpravě (jen ty pouštní zvířátka vypadala, jakoby se sem zatoulala z Hvězdných válek), na svoji dobu skvělých tricích, výborné hudbě a slušném Kurtu Russelovi. Hvězdná brána je zřejmě nejlepší Emmerichův film a jeden z těch příjemných akčňáků, na které se vždy rád podívám. Tak proč nezatajit dech a neprojít tou vodní hladinou do jiných světů? ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Jediný opravdu dobrý film Rolanda Emmericha. Zápletka přiživující se na nejrůznějších teoriích o původu Egyptské civilizace je dostatečně nosná aby utáhla celý film a díky skvělým hercům, akčním scénám a hlavně perfektnímu prostředí se dá přejít i těch pár hloupějších a patetických momentů. Seriál postavený na tomhle filmu je sice už trošku slabší, ale pořád patří k tomu lepšímu co jde na televizních obrazovkách v žánru spatřit. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Arnold: 1. Stargate Overture [3:02] ,2. Giza, 1928 [2:14] ,3. Unstable [2:11] ,4. The Coverstones [1:01] ,5. Orion [1:31] ,6. The Stargate Opens [4:03] ,7. You're On the Team [1:58] ,8. Entering the Stargate [2:59] ,9. The Others Side [1:48], ,10. Mastadge Drag [1:02] ,11. The Mining Pit [1:37] ,12. King of the Slaves [1:18] ,13. Caravan To Nagada [2:17] ,14. Daniel and Shauri [1:57] ,15. Symbol Discovery [1:16] ,16. Sarcophagus Opens [0:58] ,17. Daniel's Mastadge [0:53] ,18. Leaving Nagada [4:12] ,19. Ra ­ The Sun God [3:24] ,20. The Destruction of Nagada [2:10] ,21. Myth, Faith, Belief [2:19] ,22. Procession [1:44] ,23. Slave Rebellion [1:03] ,24. The Seventh Symbol [0:59] ,25. Quartz Shipment [1:28] ,26. Battle At The Pyramid [5:02] ,27. We Don't Want To Die [2:00] ,28. The Surrender [1:48] ,29. Kasuf Returns [3:07] ,30. Going Home [3:11], ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

netusim preco je tolko ludi zaujatych voci praci rolanda emmericha. ano, z dalekosiahleho hladiska toci sracky, ale ja sa chcem predovsetkym bavit a obcas aj totalne vypnut a nechat sa unasat niecim velkym, pricom nemusim zapinat mozog. to je pripad aj hviezdnej brany, ktora podla mojho skromneho nazoru nie je vobec zla a to co chcela aj splnila. preto jednoznacne styri hviezdy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (71)

  • James Spader (Jackson) se přiznal, že na nabídku zahrát si ve filmu kývnul kvůli vysokému honoráři, protože scénář shledal velmi tristním. Svého rozhodnutí zpětně nelitoval, právě naopak se nebál veřejně ke svému rozhodnutí přiznat. (HellFire)
  • Šlo o první film, který měl vlastní webovou stránku. (Carbo)

Související novinky

Amazon kupuje MGM

Amazon kupuje MGM

26.05.2021

Slavný James Bond zdá se našel nový domov. Společnost Amazon totiž čerstvě uzavřela dohodu se studiem MGM a celé si jej tak pořídila za 8,45 miliard dolarů. Rázem se tak knihovna streamovací služby… (více)

AFO bude bořit mýty

AFO bude bořit mýty

06.04.2019

Blíží se 54. ročník mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO). Čeká vás 6 dní plných vědy, poznání, filmů a mnohem víc! Od 23. do 28. dubna si nenechte ujít tuto… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Reklama

Reklama