Reklama

Reklama

Islám po česku

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2007, 22 min

Režie:

Jakub Kořínek

Obsahy(1)

I mezi námi žijí muslimové - buď se u nás usadili z politických či ekonomických důvodů, nebo k islámu konvertovali - jejich důvody bývají mnohem intimnější a osobnější. Jak se jim žije v konfrontaci s obrazem islámského teroristy? Převážná část české populace má o islámské kultuře a náboženství jen kusé vědomosti, proto snadno přijme mediální obraz vytvořený na základě velkého zobecnění. Pro poznání konkrétního člověka či problému tak mají zatarasenou cestu. Navštívili jsme proto představení Identita: Náš islám, které vytvořili členové brněnského občanského sdružení REPT. To se snaží divadelní formou přinášet jednak osvětu v oblasti islámské kultury, jednak se pokouší pojmenovat kontrast mezi realitou českých muslimů a jejich mediálním obrazem. Ptali jsme se i několika mladých českých muslimů a muslimek, mediologa a sociologa, jak je to s islámem po česku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé, toto je dokonalý gól do vlastní branky!!!! O krásách islámu nám v tomto dokumentu přednáší nejznámější tuzemský terorista, který o pár let později lanaří bojovníky do Islámského státu, nechává se za potlesku brněnských muslimů fotit v mešitě se samopalem v ruce a je šéfem organizace Šaría pro Česko - Lukáš Větrovec. :-D :-D :-D ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podle Milana Podlipného (2017) největší chybou je, že si lidé myslí, že je islám náboženství, přitom je to civilizační doktrína, postavená na zcela jiných principech než západní civilizace. V islámu je hlavním vzorem Mohamed a každý muslim se mu nějakým způsobem přibližuje, ten, kdo se mu přiblíží na sto procent, je bojovníkem islámského státu, to je dokonalé napodobení příkladu proroka Mohameda. Podlipný dodává, že jeho organizaci zajímá, jak politický islám zachází s nemuslimy a jak ohrožuje svobodu naší západní civilizace, a to je zajímavé debata, která zachovává náboženskou svobodu, kterou plně respektují.Někdo by už dnes měl Arabům říci, že jejich učení je zastaralé. Po stránce techniky, způsobu vlády, ve všem. Téma tohoto dokumentu se dnes stalo velmi aktuální což tvůrci nemohli tušit. Západní Evropa dnes páchá sebevraždu. Ničí to, co naši předkové po generace budovali, naši kulturu, způsob života, hodnoty. Každý, kdo vkročí do EU nelegálně,, musí být vrácen do země, ze které vyplul či vyjel. Pokud migranti uvidí, že za své peníze nedostanou cestu do Evropy, nebudou za to pašerákům platit. Mafie v severní Africe vydělávají miliardy eur na lidském utrpení. Od roku 1945 je islám na vzestupu. Ropa mu dává obrovskou ekonomickou sílu Islámské země mají již mají jadernou bombu a další na ní pracují. Islám světu diktuje, co se smí psát, bombami ohrožuje třetinu světa a svět ustupuje.Jednoduchým výpočtem lze dojít k letopočtu , kdy muslimové budou tvořit většinu ve světě i v Evropě. Mají peníze, mají miliony mužů toužící po válce (pochopitelně svaté). Je otázka času, kdy objeví svého vůdce a záminku.Jsme na prahu války civilizací a ta naše je je prohnilá, sobecká, bez obětavosti, bez víry, která by nás sjednotila a dala nám to nejdůležitější - ideály.Kolik Čechů dnes půjde to války s Turkem? 95% tzv. ateistů raději dobrovolně za pár výhod začne tlouci čelem k Mekce. ()

Reklama

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Rekordních 17 vteřin mi stačilo k hodnocení odpad! Že to nejde? Ale jde. To když se ukázalo, že hned v úvodu komentující osoba je Lukáš Větrovec. I když v podstatě, ani by tam nemusel být. On totiž každý pořad, který prezentuje islámskou víru jako něco v poho a neškodného, je odpad. Prezident Zeman řekl: "Ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim." a má pravdu. Já dodám: Jediný rozdíl mezi radikálním a umírněným muslimem je ten, že radikální vám uřízne hlavu a umírněný je v duchu rád, že to za něj udělal ten radikál. ()

Jastřabík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne nezajímavé. Pár lidiček, kteří konvertovali k Islámu. Je jisté, že právě oni jej vidí z přijímají na svůj západní "background" a pokud jej přijali takto, tedy rozumovou cestou, ve smyslu opaku od toho narodit se do něj a být vychován v tradici, pak spíše než o Islámu je to dokument konkrétních jedinců a jejich interpretace. ()

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

Tu čtu v komentářích o nějakým Lukáši Větrovci... no já nevim, kdo to je a je mi to fraj. To byl asi ten divnej vošoust v tom něcojakodokumentu, že? Mě ouplně stačilo, co se tam poudalo. Esli bylo záměrem mě naklonit k islámu a ukázat, jak je to bomba super skvělý, tak to ňák nevyšlo. I třeba proto, že si ten fešák nevidí do huby a ta pipka mluví tak nějak jako zcela jiní šáhlouni. I když tamti měli nějakou přidanou hodnotu a tlensto sou ňáký výstřižky z blogísku ne? Tamto byla slušná sekta, kdežto tůto byla jenom nějaká sonda do pochybně konzistetních představ vydávaných za komplexní fylozofii, cestu života nebo tak něco. Bych taky mohl natočit něco vo mý pochybný představě o světě... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama