Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 1

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

devNull 

všechny recenze uživatele

Nádherné originální záběry, které jste ještě neviděli. Do toho francouzský poetický komentář (tady bych uvítal více faktické informace). Výsledek je příjemné pokoukání, které přinese občas i napětí.. I přez to, že jsem většinu filmu měl spodní čelist na stole, jsem se občas přistihl že se nudím. Doporučuji na velkém plátně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $19,422,319Tržby Celosvetovo $83,900,000Tržby za predaj DVD v USA $4,734,752 //počet predaných kusov 243,899║ To čo nám ponúkne príroda je úžasné, to čo nám ponúkne človek je klietka plná utrpenia, veľmi silný dokument a to netreba ani slová. Videl 104minutovy dokument bez komentára. /95%/ ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry komentované příjemným hlasem Pierce Brosnana,které ukazujou oceán spíš jako místo překypující životem,než oázu klidu (některé živočichy sem viděl asi prvně).Z celého filmu je cítit nakažlivá úcta a myslím,že tohle je dokument,který by se měl pouštět na školách.A ne manipulativní sračka o několika znuděných amerických degenech,kteří by si měli radši najít práci!Záběry lodi poskakující a prodírající se vlnami rozbouřeného oceánu dokonale ukazují jeho velikost a sílu.Snad to bude stačit. ()

carter... 

všechny recenze uživatele

60% Snímek se spousty výborných záběrů. Svou převážnou částí působí uměleckým dojmem, bez průvodního komentáře (zejména první celou hodinu) a nechává tak naprosto nerušený prostor samotnému divákovi. Toto pojetí filmu ne každému bude sedět, jelikož tím film ztrácí určitou vzdělávací dokumentárnost (jaký je to druh, na kterého se teď dívám? Apod.) a také díky tomu snímek postráda viditelný/uchopitelný koncept, který od dokumentu čekáme. Patřím k těm, kterým jeho pojetí nesedl. Navíc dát dokumentu epochální název ,,Oceány,, je zavazující co do obsahu a pojetí dokumentu. A po shlédnutí musím říct, že je to název v tomto případě troufalý. Nicméně, dokument zachraňují podvodní záběry, které jsou poutavé. Vystřihnu zde emotivní záběr lovu rybářské lodi (62min), harmonické plavání potápěče se žralokem bílým (72min) a mroží mateřskou lásku (86min). Jen za tyto záběry stojí dokument si pořídit. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Mám radši dokumenty, ze kterých se něco dozvím, než dokumenty, které jsou ekologickou agitkou či útokem na svědomí a v podstatě nic se v nich neděje. Proto pro mě Oceány zůstanou dokumentem, s (převážně) pěknými obrázky, které už jsem nejspíš měl možnost vidět i jinde, ale určitě jsem si z něho nic nového neodnesl. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama