Reklama

Reklama

More Than a Game

  • Velká Británie More Than a Game
Trailer

Obsahy(1)

Debut režiséra Kristophera Belmana, jenž se spolu s Bradem Hoganem postaral i o scénář, přibližující cestu na vrchol současné superhvězdy basketbalové NBA LeBrona Jamese označovaného za druhého Michaela Jordana. Dokument se kromě Jamese zaměřuje i na čtyři z jeho spoluhráčů (Dru Joyce, Romeo Travise, Sian Cottona a Willie McGeea) ze střední školy St. Vincent-St. Mary v Ohiu. (Caszidy)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (19)

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Jo jo, před dvěma lety ještě netušili, že LeBron opustí Cleveland, a tak vznikl tento parádní dokument. Dnes je LeBron v domovském Ohiu za zrádce, samozvaného krále a zbabělce, který prchl v domnění, že ho jiní dostanou k vytouženému titulu zatím co sám slibovaný úspěch nedokázal nakonec do Ohia přinést. Jeho dresy jsou páleny, ale to každý fanoušek nba dobře ví. Přesto si nemůžu odpustit a musím to zmínit. Dokument je super a hlavně v druhé části ukazuje, že to nebylo jen sedm let, kterými LeBron připoutal pozornost ke Clevelandu a zmohl tak celé město a proslavil ho ve světě. Ale ve státech Ohio a Akron proslavil mnohem, mnohem dříve. Hlavní hvězda celého snímku je jasná, ale i přesto se nezapomíná na ostatní kluky a trenéra. Tam ale byla chemie, kdyby taková vznikla i v Clevelandu, nemusel se stěhovat do Miami. Snad se mu teď konečně začnou prsty zahalovat prsteny šampiona a s Wadem a Boshem to dotáhnou daleko. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský příběh, který by napsal každý druhý scénárista z LA a přesto místo zdramatizované formy dostává divák sportovní dokument. Dokument vymazlený, divácky přivětivý a nakonec i těmi emocemi a city doplněný. O basketbalu vím velké megakulové na druhou - nic se sice nezměnilo, ale cestu s těmito kluky od Belmana dám klidně znovu. 70 % ()

Reklama

agassi68 

všechny recenze uživatele

Dosť netradične spracovaný príbeh o vychádzajúcej hviezde NBA LeBronovi Jamesovi a spol zo stredoškolských čias, keď ešte priateľstvo a súdržnosť boli pre neho najväčšími hodnotami. Momentálne Lebron robí všetko pre to aby konečne získal prsteň víťaza NBA a ja pevne verím, že sa mu to tak skoro nepodarí. Nech žije Michael Jordan! ()

MarsVl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokumentární, a v mém TOP10 žebříčku určitě nyní obsažený film. Krásně natočeno, líbilo se mi, že nebylo vše jen kolem LeBrona i když to v podstatě bylo celé o něm, bez něj by tým nebyl a tím by nebyl ani tento film. Dozvěděl jsme se o jeho spoluhráčích a co víc dozvěděl jsem se víc o něm, jak měl těžké dětství , i když musím říct , že to měla většina slavnějších afroameričanů. Jde o to chopit šanci o nic jiného, je tolik nadaných dětí, které v pubertě přestanou , jde jen o to dřít. Nebudu nikomu nic tlouct do hlavy ale podle mě je LeBron James momentálně nejlepší basketbalovým hráčem planety a jako jediný se vyrovná Jordanovi. 5* bez žádných výčitek, skvělý zážitek.! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pro neznalce mého kalibru, kteří znají pouze LeBrona a na basket koukají jen na Olympiádě, poučující. Zpracování dokumentu je vizuálně přitažlivé, různé upravy fotek do 3D je cool. Problém vidím se střihem, který je místy až tragický. Musím se přiznat, že jsem se nedokázal vyznat v zápasech, které Irové zrovna hráli. Celou dobu mluvili o nejdůležitějším zápase, aby o pět minut později označili další zápas za ten nejdůležitější. K tomu, aby se v tomhle dokumentu člověk vyznal, potřeboval by podrobně znát americké školní ligy, konference atd. Irové hráli zhruba 5 finálových zápasů, ale já se nedozvěděl, jestli je to státní, národní, nebo okresní, , zkrátka místy až chaotické pro nezasvěceného diváka. Různé nesmyslné přeskakování děje, který se vrací, ale ne k původnímu, ale uplně novému. Možná mám pár nesrovnalostí kvůli nedokonalým titulkům, které byly tak lajdácké, že se to ani nedá popsat. Dávám za 80%, konec byl dobrý a celkem dojemný. 17.06. 2010 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama