Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní akční jízda podle 90.tkových pravidel se skvělým obsazením, pěknou akcí a dobrým příběhem. Pro mě rozhodně jede z nejlepších filmů jak JCVD, tak i Lundgrena. JCVD zde hraje svojí standardní postavu a Lungren zde jede opravdu parádního záporáka. Film má spoustu hlášek a i nějaké ty vtipnější pasáže. Akce je hodně přehledná a je jí zde dost. Za mě jasných 100%. Je to prostě klasika. :) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Béčko to bylo tehdy a ještě větší béčko je to dnes. Na souboj dvou tehdejších akčních legend jsem se tehdy těšil, slušný rozjezd navnadil, protože akce na přehradě byla skvělá, nakonec však byl výsledek více méně zklamáním. Tak a nejinak už to ve mně zůstalo. Slabý scénář plný chyb, který nezachrání snaživá režie ani nezajímavý Van Damme. Jedinou výjimkou je Lundgren, takového psychopata jsem od něj nečekal a nutno dodat, že ho zvládl na výbornou. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda film :-D Přeci jen si myslím, že když v nějakém filmu někdo dokáže přinutit Dolpha Lundhrena k tomu, aby podal alespoň průměrný (podle neLundgrenovských měřítek) herecký, výkon, tak si to zaslouží pochvalu. Tohle krásný béčko má vlastně hned tři top. Je to nejlepší film Dolpha Lundgrena, nejlepší film Jeana - Claudea Van Damea (počítám jenom velký role a taky to platí než přišlo JCVD) a v případě Rolanda "BUMBUMRATARATATATATABUM PRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁSK" Emmericha je kvalita a umělecký přínos neoddiskutovatelný. Aby jednou lidé věděli, že dřív dokázal žít bez neustálého ničení New Yorku..... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vow. Tak takhle se vstupuje do Hollywoodu - ještě před skvělými body-bag úvodními titulky necháte dvě akční hvězdy, aby se navzájem postřílely. Taky bych vypíchl výživnou scénu s nepříčetným Lundgrenem v hypermarketu, kam působivě zavleče válečné šílenství. Zbytek je bohužel jen velmi příjemně brutální (náhrdelník z uší, průstřel oka, jehla prorvaná tváří) a lehkonoze zrežírovaný akční sci-fi popcorn s četnými a dobrými akčními scénami, které ale nijak neutkví stejně jako příběh kombinující TERMINÁTORY (útěk ženy a jejího ochránce před robotem, podobná likvidace záporáka jako v jedničce, robot proti robotovi), ROBOCOPA (robotizování a nové využití zabitého v akci, vzpomínky na život předtím) a kdovíco ještě. Prvoplánové fórky jsou tradičně orientované na ženy (van Dammův exhibicionismus) a na děti a noční finále jeden na jednoho na venkově po předchozím akčním ohňostroji poněkud zklame. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice je to debilita, ale docela koukatelná. Nějaká ta akce, občas docela povedený hlášky (Mam taky takovej náhrdelník, ale z nosů.) a Dolph Lundgren je prostě hustej a celou dobu jsem mu přál, aby Van Dammovi pořádně nakopal prdel. Navíc nevěřim tomu, že by Jean-Calude Kokot nebo snad nedejbože Emmerich ještě někdy dokázali natočit film, kterej by se mi aspoň trochu líbil - 3 hvězdičky - 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Z rozpočtu 23 milionů amerických dolarů činil Van Dammeův (Luc Deveraux) honorář milion. (Eldrick)
  • Natáčení probíhalo od 12. srpna 1991 do 30. října 1991 v Arizoně, Nevadě a v Kalifornii. (ČSFD)
  • V původní verzi byla linka s teroristy na přehradě falešná. V této verzi nemělo jít o teroristy, ale o najaté žoldáky, které následně univerzální vojáci zabijí, spolu se všemi svědky. Vše mělo sloužit k ospravedlnění programu Univerzální voják. Ve výsledném filmu nakonec byla ponechána verze s teroristy. (DEXTER099)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama