Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atentát na najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi priamo v kostole? Staré proroctvo tvrdí, že roku 2007, mesiac po páde meteoritu, spáchajú na pápeža atentát... Osudný deň sa blíži, čo Vatikán vážne znepokojuje, preto pre nadchádzajúcu návštevu Svätého otca v Kolíne platia najvyššie bezpečnostné opatrenia. Bezpečnostní pracovníci Vatikánu, Andrea Conti a Paolo Naldni sa pripravujú na všetky možnosti. V tom istom čase dostane bývalý legionár a ostreľovač Rami Hamdan záhadnú zákazku - má odstrániť vysokopostavenú osobnosť. Jeho cieľ sa bude nachádzať v kolínskom dóme... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

offlineman 

všechny recenze uživatele

Jak už tu někdo napsal, je to sice něco mezi Komisařem Rexem a Cobrou 11 (přidal bych Šakala a Šifru Mistra Leonarda), ale na druhou stranu to zase nebylo tak nejhorší, třebaže pověstné "přitažení za vlasy" se tady nabízí. Podstatnou část tu tvoří Heiner Lauterbach, který má skutečné charizma! Kdyby nechtěl odstřelit zrovna papeže, fandil bych mu na 100%! V roli záporáka je Gottfried John též dobrý, ale toho bych moc nezmiňoval, byť ty dva policajty skutečně zastřelil jednou ranou. :-) Tohoto herce nesnáším od Zlatého oka a kdykoliv se mu ve filmu stane něco zlého, jen to kvituji! :-) Jinak ten páreček policajtů byl tragický! Hlavně ta slečna, ačkoli byla Němka, tak mne hodně zklamala! Potěšil mne ovšem velice dabing, především obsazením herců, kteří tak často nedabují, tj Vašut a Etzler!!! ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Scenáristu zjavne oslovili knihy Dana Browna a veselo patlal dohromady proroctvá, konšpirácie, atentáty a lokácie akoby sa mu nad mapou sveta kýchlo s makom v ústach, a všade, kde mak dopadol bolo treba ísť natáčať. Produkcia však povedala, že peňazí na nakrúcanie bude toľko ako na jednu epizódu z Medicopteru. Z takýchto nedorozumení potom vznikajú lacné nezmyselné tv filmy, ktoré len plytvajú mojim časom a vo vydaniach na dvd ma vyslovene trápia. ()

Reklama

io. 

všechny recenze uživatele

Trochu detektivka, trochu akční v béčkovém až céčkovém provedení. Hodně nadsazené souvislosti, některé akce vypadaly dobře, jiné byly naprosto nesmyslné... Jako nenáročný divák to hodnotím průměrně, což není špatný a jako náročný divák musím říct, že ta původní myšlenka by se dala dotáhnout mnohem dál. Mnoho detailů musím úplně přehlídnout, abych to neoznačil za parodii. Stejně je to legrační, jakou komedii dokážou lidi dělat kolem Vatikánského Papá - člověku se ani nechce věřit, že se jedná o druh homo sapiens sapiens (člověk rozumný). ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za námět a ta druhá za fešného von Thuna s laním pohledem, jenž tu původně měl absolutní hudební sluch, občas pěkně debilní otázky a jejž mi nakonec nezbylo než litovat, v čem to zas hrál... Takže, když to shrnu, příběh samotný sice zajímavý, ale natočený tak, že to většinu času vypadá, že mají elitní jednotky v Německu ve svých řadách samotné diletanty, ehm..., asi ve filmovém štábu vycházeli z vlastních řad... Konec velmi předvídatelný a závěrečný pokus o cosi jako happy-end, ať už co se týče studny nebo potom lavičky v sanatoriu (či co to bylo), je poněkud násilný. ()

NikuSSka 

všechny recenze uživatele

Filmové utrpenie :) Dosť som sa pobavila hlavne na jednom z hodnotení v nemenovanom týždenníku, kde tento film dostal 90%.Teraz k filmu - typicky nemecké, presne ako bolo spomenuté kriminálka typu Rexa. Vtipný koniec, klasické uhýbanie pred guľkami, heroický výkon hlavného hrdinu a dosť chabé herecké výkony :) Nikdy viac...dúfam :) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama