Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je zasadený do obdobia 80. rokov, kde popisuje príbeh sexuálneho zrodenia teenagerky, ktorá sa dozvedá o otcovej nevere. (mysiak)

Recenze (8)

ajfelka 

všechny recenze uživatele

Vincent Cassel mě zklame málokdy. Herecký dorost hraje taky celkem dobře, k tomu vizuál Brazílie v babím létě a na melancholii je zaděláno. Hudba Antonia Pinta tento dojem už jen umocňuje. Celkově mi film svým vyzněním připomínal španělský snímek Šťastné časy. Jsem ráda, že jsem se k němu víceméně náhodou dostala a viděla ho. Nebyl to ztracený čas. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ta letní atmosféra, příboj moře, holčiny v bikinách, to je po měsíci v karanténě opravdu hodně trýznivý sledování, ale nenechme se mýlit na oko vyzařující pohodovou atmosférou, protože uvnitř filmu je hodně dusno vztahy dospělých v konfrontaci dospívající dívkou postupně gradují a jeden dialog mezi Vincentem a Laurou, to byla opravdu herecky topková scéna u Víncenta se tá čekat nadprůměr, ale před mladou Laurou klobouček. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nikdy nebylo lehčí podvádět a nikdy nebylo složitější udržet tajemství. Jsou prázdniny, pětičlenná rodina je tráví relaxem nedaleko brazilské pláže. Matka má často sklenku něčeho ostřejšího v ruce, otec je bohém, spisovatel, s dětmi má skvělý vztah. Leccos vnímáme očima dospívající dívky. A právě nejstarší dcera neustále poslouchá, že je ještě dítě, proto nemůže mnohému rozumět. Ona má ovšem problém leccos přijmout. Sama přitom prožívá své první vztahové krůčky. Režisér Heitor Dhalia nějaké ty kladné body nahání atmosférou, téma jako takové nikam zajímavě neposune. Nevěra tu byla, je a bude. A je patrné, že tomuhle extrémně rozšířenému aktu zoufale málo rozumíme. Komorní drama s výbornými hereckými výkony, včetně těch dětských. U už tehdy velmi půvabné Laury Neivy to platí dvojnásob. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Škoda, že takové snímky jsou upozadněné, ale díky titulkům od velmi ochotné IceQueen bude možnost tuhle záležitost napravit. Ach těch ...náct, kdy dívka již není holčičkou, ale ještě není ani ženou v pravém slova smyslu. Sama prožívá krizi vzhledem ke svému věku, neví co sama se sebou, natož co s ní musely na dušičce dělat problémy jejích rodičů. A poznání v tomhle případě moc bolí. Je těžké přijmout z jejího hlediska nepochopitelné rozhodnutí svých rodičů, ale jak se s tím popasovala se už musíte podívat sami, to už by byl spoiler jako hrom. A Vincent je výborný jako ostatně vždy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jímá mě až hrůza při pomyšlení, na fakt, kolik podobně skvělých filmů se mi válí na mém disku. Na první pohled neznámých, ale o to více překvapujících. À Deriva je přesně tenhle příklad. Na pozadí výborné hudby se rozehrává příběh o krizi jedné rodiny, očima dospívající dívky, která ač už je skoro žena, tak mnoho věcí ze života dospělých ještě zdaleka není schopná přijmout. A i když mám Cassela až nekriticky rád, všechen můj obdiv a aplaus dnes směřuje k jeho filmové dceři v podání Laury Neiva. Je přesně tím středobodem tohohle snímku a závěrečná scéna s otcem, byla to nejhezčí, co jsem za poslední hodně dlouho dobu viděl. Ps. na stupidní, zdejší obsah vůbec neberte zřetel. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie trvalo približne 2 mesiace v okolí brazílskeho mesta Rio de Janeiro. (livia551)

Reklama

Reklama