Reklama

Reklama

Machete (Danny Trejo) je bývalý federální agent z Mexika, který hraje podle vlastních pravidel a nikomu se ze svých činů nezodpovídá. Po střetu s drogovým bossem Torrezem (Steven Seagal) se Machete ocitne v Texasu, kde mu tajemný Booth (Jeff Fahey) nabídne možnost vydělat si rychlé peníze za vraždu bezohledného senátora McLaughlina (Robert De Niro). Plán se však příšerně zvrtne a Machete se ocitne v pasti. Naštěstí má několik přátel, kteří mu pomohou – nelítostnou Luz (Michelle Rodriguezová), těžce ozbrojeného svatého otce Padreho (Cheech Marin) a impulzivní April (Lindsay Lohanová). Machete hodlá Boothovi dokázat, že si pro své špinavé intriky vybral špatného Mexičana. V cestě jim ale stojí zvláštní agentka Sartana (Jessica Alba)... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 635)

Psema 

všechny recenze uživatele

"Expendables my ass," křičí El Roberto a já křičím opatrně s ním. Rodriguez si - na rozdíl od často ubuleného a rádoby seriózního Stallona - na nic nehraje a přesně ví, kde postávají žánrové mantinely. Stopáž je sice přepálená, slovní vata občas nekonečná, ale pokaždé, když Machete vytáhne náčiní (od mačety přes strunovou sekačku a křovinořez až po otvírák na víno), anebo je v obraze (stačí i hlava) nadsázkou prošpikovaný Stevie, zábava nebere konce, neboť Rodriguez má trash v malíku a s materiálem se doslova mazlí, uctívá ho a zároveň si z něj i utahuje. Když už nic jiného, Machete je důkaz, že Planeta Teror nebyla náhoda, Bobby De Niro není žádný páprda a Lindsay patří do bordelu. A Cheech Marin je... Ježíš! Tak se nechte zbavit hříchů a táhněte do kina. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem v hodnocení mezi čtyřkou a pětkou, ale ano, dávám plný počet, protože tohle je od začátku, který vám vyrazí sanici svým pekelným nájezdem až po konec s odkazem na další dvě pokračování (Machete Kills a Machete Kills Again ...) "extra-explo-gore" akční pecka, kdy někdy kroutíte hlavou nad tím násilím a brutalitou, a jindy se smějete jak pominutí... Film má i jakž takž dobrou zápletku, ale hlavně je to další a zatím naprosto nejlépe povedené oživení starých grindgousů a tak se i tváří (střihy, barvy, kamera, výstupy postav). Trejo nehraje, Trejo porcuje a mluví v infinitivu a ošuká všechny kočičky, které mu příjdou do cesty. Krev stříká na všechny strany, lidi se zde porcují na kusy, vybuchují, střílejí ... řada geniálních herců...., kdy jsem naprosto nevěřícně koukal na Seagalův skvělý herecký projev v roli záporáka (i když si ve finále musel samozřejmě střihnout pozici "charakterního záporáka" ...) mne neuvěřitelně překvapil, stejně jako jeho vizáž (ten člověk snad začal konečně hubnout ...), přes legendu-legend, special guest star TOMA SAVINIHO jako jednoho ze zabijáků až po samozřejmě výborného Roberta de Nira ... Obrovská směs party lidí různých sort, která se prostě sešla, aby s chutí a nadšením, které z filmu vyloženě cítíme, natočila vysoce zábavnou pecku, kde nechybí snad vůbec nic ... Expendables (2010) dostali na prdel ... ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to není žádná áčková óda na grindhouse, ale fakt grindhouse. Takže relativní lacinost, 'mexploitation' špinavost, slušná ale nijak extra zábava. Asi bych to bral víc B a nabitější akcí. I na těch hláškách si mohl Rodriguez dát ještě záležet - vždyť momenty z 3 roky starého fake traileru = nej momenty celého filmu. Spousta toho vyjde do ztracena, schází tu větší drive, Trejo skoro nehne ksichtem... Pochválit ale třeba celý ten mexicko-americký podtón a Bushovsky sympatickýho De Nira - jeho volební TV spoty byly geniální. Zklamání? Jo, čekal jsem prostě víc pecku a la PLANET TERROR. Na případné sequely ale stejně rád podívám! [kino] ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Machete patří k tomu druhu akčních filmů, které mě neprovokují nebo neuráží, ale po pravdě řečeno mě ani nijak zvlášť nenadchnou. Za to první může nadsázka, která je sympatická a umožňuje odpustit tradiční plytkost scénáře akčního filmu, za to druhé může stereotyp, protože Rodriguez točí pořád totéž a přiznávám, že nejvíc sympatií u mě sklidil svou amatérskou prvotinou natočenou za pár stovek dolarů. Navíc obsadit takového Danny Treja do hlavní role je víc než odvážné, protože to je vyloženě typový herec, který sice ustojí malé role, ale tam, kde má ve velkém partu něco pořádného odvést, troskotá jako spousta jiných akčních herců. Taky scénář je tradičně nehluboký a prostě jenom využívá figurek zavedených akčních schémat, krásné holky, cyničtí zabijáci, neprůstřelný akční hrdina, to všechno tady už tisíckrát bylo. Celkový dojem: 50 %. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanoušek ničeho explo, ale Machete jsem si opravdu užil. A to hlavně ze tří důvodů: 1. Machete válcuje každou kočku i frajera v tomhle vymazleném dítku Roberta Rodrigueze opravdu tvrdě. 2. Machete si bere na paškál hromadu klišé (střeva, vrták, náboje, auta), odkazů (Hard to kill, Scarface) a vtipně se vyžívá v povrchních postavách. 3. polovička herců si dělá srandu ze svých rolí (De Niro, Seagal, v podstatě i Trejo) a jiní zase ze svého reálné života (dvojitá dávka do žily Lindsay Lohan). Díky tomu všemu krásné 4* s pocitem dobře stráveného času plného krve, nahých žen (Alba, Lindsay i její filmová matka!) a šílených nápadů. Machete will be back. Again. And again. PS: úvod s hromadou artefaktů v obraze naladí diváka dokonale. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (48)

  • Natáčeno v srpnu 2009 ve městě Austin v Texasu. (ssfan)
  • Scéna, ve které Machete (Danny Trejo) skočí na střechu limuzíny a chystá se zaútočit střešním oknem, odkazuje na dřívější Rodriguezův film Desperado (1995), kde rovněž postava Dannyho Treja jménem Navajas utočí podobným způsobem. Odpovídá i kožená vesta a zásoba nožů, které u sebe postava má. (Aere)
  • Příchod čtveřice ozbrojených zabijáků do kostela odkazuje na film Kill Bill 2 (2004). (Zackk)

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Machete vás opět vykuchá

Machete vás opět vykuchá

08.02.2012

První Machete potěšil. Přímočará řezničina si určitě našla víc fanoušků než infantilní výplachy typu Spy Kids 4D: Stroj času, takže Robert Rodriguez dělá dobře, že pokračuje v načaté trilogii.… (více)

Sin City a Machete pokračují

Sin City a Machete pokračují

10.08.2011

Alespoň podle Roberta Rodrigueze, který se v kategorii „slibotechna“ očividně pokouší trumfnout kámoše Quentina. Na Sin City 2 se čeká už hodně dlouho. Rodriguez pořád tvrdí něco jako „už to bude, už… (více)

Reklama

Reklama