Reklama

Reklama

Geiša vs nindža

  • Japonsko 芸者VS忍者 (více)
Trailer 2
Japonsko, 2008, 78 min

Režie:

Gó Ohara

Hudba:

Kó Nakagawa

Hrají:

Minami Cukui
(další profese)

Obsahy(1)

Mladá gejša Minami Tsukui se vydává zabít samuraje, aby pomstila smrt svého otce. Ten ovšem před ní posílá nejrůznější zabijáky, kteří ji mají zastavit. Minami tak musí předvést vše, co ji otec naučil, aby poodkryla tajemství jeho smrti. Film od režiséra Go Ohary není sice příliš bohatý na děj, o to více ale předvádí umění samurajů nejen s mečem, ale i s dalšími zbraněmi včetně holých rukou. (Tamten)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (10)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak takhle bych si představoval adaptaci bojovky. Děj jako z pornofilmu: hrdinka pronásleduje padoucha (= pobíhá po lese) a naráží na neustále silnější nepřátele, s nimiž po dvou-třech větách začne soulo... ehm, bojovat. Žádné zdržování, filosofování nebo vysvětlování (jen pár krátkých flashbacků), prostě jedna bitka za druhou. Ale jaká bitka! Akční scény jsou nesmírně energické, kontaktní, přehledné (dlouhé záběry, žádné rychlé střihy), se slušnou choreografií, herci se opravdu dovedou hýbat (a holkám to mimochodem fakt sluší). Pro mne velké překvapení, které strčí do kapsy většinu vysokorozpočtových filmů (např. Azumi)! ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Nemusíš byť tak ďaleko, ak si pri prečítaní názvu Geisha vs. Ninjas spomenieš na Asylum a spol. Skrátka samurajský klon na klon, lietajúci mužíci proti kimonom obmedzeným pohybom kráčajúcu priemernú (čo do krásy) Japonku. Všetko v štýle Wolfenstein a kamerou používanou s obľubou aj v juhoamerickej botoxovej a prsnatej a gayovskej produkcii (iste pochopíš o čom je reč). Vedľa v kinosále dávajú Ichi, ktorá je pomerne osviežujúcejším dojmom. (videné 08.07.2012, DVD) ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Ne úplně tak špatný film, docela se mi líbil. Už jsem si zvykl na létající ninjy, mizející ninjy, ale tady se objevují i nové triky. Líbilo se mi i prostředí a vizuální stránka filmu. Nelíbil se mi však někdy střih, zpomalené, ale jakoby rozmazané záběry. I na zvukovou složku akčních šarvátkových filmů jsem si zvykl, ale co mi do uší bylo, že se kolikrát ani meče nesetkaly, ale řinčelo to jako ve slévárně druhotných kovů. Dvě a půl. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela nízkorozpočtový film, který spíš připomíná videohru o holce s mečem, která se vydá pomstít smrt svého otce. Na cestě potkává různé nepřátele, se kterými se utkává v soubojích, aby se nakonec dostala až k samotnému vrahovi jejího otce a divák měl tu čest se dozvědět, proč se to všechno děje a o co vlastně jde. Film v podstatě nemá vůbec žádný děj, ale opravdu vůbec, kromě těch pár minut vzpomínek a vyprávění u konce filmu, jak to mezi těmi dvěma samuraji tenkrát vlastně bylo ... Na druhou stranu má výbornou atmosféru klasických japonských samurajských řežeb a hlavně naprosto escelentní a špičkovou choreografii soubojů. Z té jsem skutečně nechápal (takhle měla vypadat Azumi !!. Perfektní kamera zabírá skvěle obě postavy jak má, vše je přehledné. Souboje jsou neuvěřitelně rychlé, dynamické, s meči, s různými zbraněmi i bez zbraní. A jednotliví představitelé postav skutečně umí. Úžasná řežba, které chybí jakýkoliv děj či vůbec cokoliv má film mít, je to jen přehlídka řady excelentních soubojů v typickém japonském stylu. Nic víc, takže kdo nemusíte japonskou a navíc nízkorozpočtovou kinematografii, tak nemáte důvod se na to vůbec dívat. Ovšem pokud chcete vidět nonstop řežbu katanami a vším možným v tom nejlepším provedení, vřele doporučuji!! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama