Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byli tu tací, kteří mu říkali Ikarus. Jinak ho většina lidí znala jako rozvedeného otce pracujícího v investiční společnosti. Ale nikdo neznal jeho druhou tvář, tu zlou. Icarus byl v zabíjení lidí jednička. Když se Sovětské impérium rozpadlo, zjistil, že se ocitl v úplně jiné zemi, kde se nedá nikomu věřit. Rozhodl se vymazat svou temnou stránku a začít s novou identitou. Při náhlé nehodě v Hong Kongu vyjde najevo jeho pravá identita a on si uvědomuje, že cílem je nyní on sám. Lidé, kteří chtějí jeho smrt, se nezastaví před ničím. Jeho manželka a dcera se ocitají v nebezpečí. Nastává boj o holý život. Icarus je nucen čelit démonům ze své minulosti, aby ochránil své blízké. Musí zjistit, komu může věřit a komu ne, pokud už není příliš pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má výborný príbeh o bývalom agentovi KGB, ktorý navonok žije slušný život, ale zároveń je zabijakom v službách mafie, ale len dovtedy, kým sa ho pokúsia odstrániť. A tak musí ochrániť svojich najbližších a nesmie veriť nikomu. Tento typ príbehu mám rád a v tomto prípade je aj dosť dobre spracovaný a dokonca by som povedal, že je aj celkom nepredvídateľný, na rozdiel od väčšiny podobných filmov sa viackrát nedá predpokladať, čo sa udeje v najbližších minútach. Akcie je tu veľa a som s ńou nadmieru spokojný. Zameriava sa hlavne na rôzne prestrelky a presne takého typu, aký mám rád, teda hrdina strieľajúci väčšinou na istotu, ked´ väčšina striel z jeho zbraní trafí svoj cieľ. A pritom sú aj rozmanité, v dobre zvolených prostrediach, celkom nápadité, Lundgren v nich vystrieda viacero typov zbraní a aj priestrely vyzerajú dosť dobre. Čo sa týka ručnej akcie, tak som tiež spokojný, žiadny dlhý súboj sa tu síce nenájde, ale Lundgren viackrát niekoho tvrdo a nekompromisne zneškodní a občas použije aj nejaký zaujímavý chmat. Najviac sa mi tu páči celé finále, ale nielen po akčnej stránke, ale aj kvôli viacerým zaujímavým scénam. Filmu sa ale dá určite vytknúť jeho vizuálna stránka, hlavne kamera pôsobí pomerne amatérsky, ale vzhľadom na nízky rozpočet sa to dá pochopiť. Lundgren má za tento film odo mńa veľkú pochvalu. Dejovo sa k nemu veľmi hodí, akcia je presne taká, akú aj od Lundgrena chcem a aj postava je pre neho ako stvorená, pôsobí drsne a nekompromisne, protivníkov strieľa bez náznaku emócií, jednoducho Lundgren ako má byť. Ja si určite nesťažujem, bez pochyby je to Lundgrenov najlepší film posledného desaťročia a ani predtým podľa mńa moc lepších filmov nenatočil. Bavil ma približne rovnako ako Švéd alebo Blackjack. 75% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

25.5.2010 ~ Akční béčkové překvapení. Dolph Lundgren chce, ale nemůže. Oni ho odejít nenechají aneb když žijete na hraně, nezakládejte si rodinu! ~ Dolph je nájemný zabiják. Nájemný vlastně moc není, pracuje pro pro mafii, která si ho v USA našla, když sem zdrhnul co by agent KGB Icarus po rozpadu Sovětského svazu. Chtěl mít klid, založil si rodinu, ale minulost ho zastihla a tak byl, pro dobro rodiny, nucen ji opustit, živit se naoko jako investiční makléř a také si najít novou přítelkyni. Exmanželka s dcerkou si taky našli náhradu. A všichni by takhle žili šťastně až do smrti, kdyby se Dolphovo krytí neprozradilo díky jeho dobrosrdečnosti a nebylo třeba se ho zbavit. Dojde Dolph klidu? A co jeho rodina? Dozvíte se po krátké přestávce... ~~~ --- krátká přestávka --- ~~~ Ačkoliv si o Dolhovi, Van Dammovi, těchhle dvou dohromady a béčkových akčňácích myslím spíš své, samotného mě překvapuje, jak mě Icarus překvapil. Dolph totiž nejen že hraje hlavní roli, on si film i zrežíroval a myslím, že je to na filmu vidět a navíc si sehnal někoho schopného s kamerou. Pravdou totiž je, že je tenhle akční hrdina už trochu postarší pán a pohyblivosti ladné laňky jaksi pozbývá. To ovšem vůbec nevadí, protože tady se nemasakruje pěst na pěst, ale kulka na kost. Akční scény jsou poměrně zdařile sestříhané a natočené takovým akčním rozházeným pohyblivým stylem, že těžkopádnost Icarových pohybů nemá moc možností vyniknout. A i když je to celé béčko, snaží se to stále mít hlavu a patu a kupodivu to funguje i bez explozí půlky měst, klišoidních dialogů a dementních hereckých výkonů. Ty sice zdaleka nejsou na Oscara, ale taky už jsem viděl mnohem horší. ~ Ve výsledku je to komorně akční oddychovka s neprůstřelným Dolphem a lehce neobvyklým koncem. Je to zvláštní, ale mě se to líbilo :) ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Na poměrně malém prostoru 80ti minut dokázal Lundgren předvést asi to nejvíce ze svého hereckého i režisérského umu. Jednoznačně nejlepší jeho režisérský počin. Icarus je tvrdý chlap, který nechodí pro ránu či střelbu daleko, umí se rvát i střílet, na druhou stranu se ale také umí smát a radovat (troška zpestření na často až znuděném Dolphově obličeji). Jako film je Icarus plný střelby, bojů a solidně natočené akce. PŘESTO ale na diváka působí film příšerně chladným způsobem, diváka nevtáhne a ani moc není proč Lundgrenovi držet palce. Přesto ale první polovina je velmi solidní, závěrečná část však už i akčně trpní naprostou imbecilitou, trapností a tendencí k tomu, aby hlavní hrdina vyhrál. Jednoznačně zde nejde o žádný propadák, na poli béčkové akce Lundgren s jistotou obstál. Film se určitě zařadí k tomu lepšímu v novodobé éře tohoto akčního veterána. Zároveň však ukazuje, jak těžce dnes borci z osmdesátých let natáčejí dobré akční filmy. No nevadí, těšíme se, Dolphíku, na tebe ve dvojce Expendables a doufám, že tě tentokrát JCVD nenechá ve štychu a dáte si pořádně do těla. Protože ty na to ještě stále tak trochu máš. Hudba: James Jandrisch ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 7/10/// +Dolph Lundgren, obsáhlý scénář, solidní akce -poslední třeti před závěrečnou akcí bylo hodně zmatečná, snad trochu nelogická/// Icarus by mohl být název klidně pro nějaký sci-fi film ale budiž odpuštěno, protože je tady Dolph Lundgren, který se snaží vykopat z béčkové ligy opět do té áčkové. Tento film mu sice k tomu moc nepomůže, ale rozhodně je tady ve formě. A ke všemu dosti krvavé, takže jsem u sledování tohoto kousku napjatě a s očekáváním vyhlížel co bude dál. Nebýt občasné překombinovanosti scén a až moc zbrklé kamery bylo by to za čtyři hvězdičky. Rozhodně i tak mohu doporučit, docela si tuhle akční jízdu užijete./// Celkem 69%/// ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes dlouhý zástup výtek překvapivě koukatelné béčko. Scénárista má osnovu akčního béčka v malíku, Lundgren za ty léta taky leccos režisérům pod rukama odkoukal a když jde do akce, moc se s tím nepáře. Potud vše v pohodě. Horší je, když se pokouší hrát a vyjadřovat emoce. Nejhorší ovšem je, když si nedáte pozor a zapojíte víc mozkových závitů než je nezbytně nutné. Pak vám totiž dojdou všechny ty ptákoviny, jejichž vrcholem je bezesporu scéna, kdy se zoufalá, téměř nepříčetná matka stane očitým svědkem vraždy svého partnera a současně zjistí, že její milované dítě je v nebezpečí a neznámo kde. Na což reaguje tak, že se vrhne do postelových hrátek s ex-manželem, který to všechno zavinil, protože jak právě zjistila je to zabiják, který má v patách jiné zabijáky. Lundgren a jeho scénárista zřejmě nikdy nepotkali živý exemplář matky. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, kde je Icarus (Dolph Lundgern) so svojou manželkou v moteli, tvrdí, že jeho pravé meno je Jevgenin Kyrylenko, no v jeho zložke, ktorú mu ukazuje Graham (David Lewis) po zatknutí, je meno Viktor Mikhajilo. (Odpocivadlo)
  • V tomto filme hrajú Dolph Lundgren (Edward Genn) a Bo Svenson (Vadim) Rusov. V skutočnosti sú obaja zo Švédska. Matka Bo Svensona však pochádza z Ruska. (beso74)
  • Icarus sa v kinách premietal iba v Los Angeles (po dobu jedného týždňa), v Spojených arabských emirátoch, Bahrajne a Ománe. V ostatných krajinách vyšiel rovno na DVD. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama