Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli dvě nádherné kočičky, autistický klučina a trocha počítačové grafiky. Jako celek spolu s naprosto originálním námětěm (no upřímně - extrémě vyhladovělý tygr běhající běhěm hurikánu po baráku, lovící dva sourozence - to tu ještě opravdu nebylo) naprostá paráda. Mimochodem autoři si dobře pojistili diváky tím, že nechali hlavní představitelku běhat v těch krátkých kraťáskách a tílečku. To si u obrazovek určitě urdželo i ty diváky, které ten tygr příliš nevzrušoval. 71% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film již běžel několikrát v televizi, ale doteď jsem ho přehlížel. A ukázalo se, že naprosto zbytečně. Jde totiž o docela povedenou záležitost s minimem herců, solidně vygradovanou atmosférou a rozhodně nemůžu říci, že bych se u jeho sledování nudil. Ještě mám dodnes v paměti film Mamba (1988), ve kterém byla ve svém bytě uvězněna žena s nebezpečným plazem. A podobně jako tehdy i zde si režisér dokázal vystačit s málem. Nebyl potřeba vysoký rozpočet, prostě to chtělo jen zručnost a schopnost pracovat s detaily a vytvořit solidní atmosféru, která by diváka upoutala do křesel.    Navíc zde byla ještě jedna přednost – hezká hlavní hrdinka, na kterou se pěkně dívalo. Briana Evigan tu téměř po celou dobu běhala jen ve spodním prádle a tílku, navíc podala i velmi solidní herecký výkon. To její filmový bratr mi lezl neskutečně na nervy. Já nechci nikoho odsuzovat ani zesměšňovat, ale podobné dítě nebo sourozence bych doma určitě nechtěl. Neměl bych na to nervy a tady jsem si několikrát přál, aby toho malého klučinu prostě jen hodila tygrovi do chřtánu a zdrhla sama. Ale to bychom přišli o všechny ty emoce, které k tomuto příběhu prostě patřily.    Co se samotného tygra týče, tak jsem byl strašně rád, že se zde pracovalo s živým zvířetem a jen s minimem digitálních efektů. Jeho cvičitel by zasloužil smeknout klobouk. Nádherná šelma byla rovněž klenotem tohoto příběhu. Připočítám-li několik silných momentů, byl jsem ochoten přimhouřit oko i nad několika chybami (nelogickými prvky), které se tu samozřejmě rovněž objevily. Zážitek z filmu mi rozhodně nepokazily.    Burning Bright určitě můžu doporučit. Celkově film netrvá dlouho, je tu k vidění dost akce i atmosféra byla dobrá, hlavní hrdinka pěkná – takže v mých očích jde o lehce nadprůměrnou záležitost. 60% ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Oceňujem snahu o oživenie žánru " ANIMAL TERROR ". Ale nič viac. Urobiť z tigra blbca , ktorý v umne nasnímaných prestrihoch terorizuje 2-člennú rodinku v 2-poschodovom domčeku...to ee ! Bez tigra a s ďaleko silnejším " strangerom " si poradila v časoch minulých J.Foster . Podplachtová záležitosť na nedeľný večer. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku zábavný zvířecí spíše thriller než-li horor. Jistě, hlavní hrdinka je úplně blbá, její autistickej bratříček by zasluhoval přes hubu a v některých tedy hodně scénách si logika dává dvacet. Přesto atmosféra je vybudovaná velice slušně, scénář na to, že se děj odehrává pouze v pár místnostech domu, neskrývá mnoho mezer a i když hlavní hrdinka nepobrala mnoho rozumu ani síly, na krásu a kouzlo si frontu vystála dvakrát. Čirý průměr, který neurazí ani nenadchne, rozhodně ale zabaví. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který nechce děsit metafyzickým zlem číhajícím v nejtemnějších zákoutích zčeřelých domů (či lidských důší) nebo explicitně znázorněnou brutalitou. Otázka byla, zda není námět přece jenom malinko přitažený za vlasy a tvůrci jej budou schopni naservírovat s přijatelnou dávkou motivační logiky. To se víceméně povedlo a z některých scén navíc velmi příjemně mrazí. Taky vám to nesežere kus života přebytečnou stopáží, takže ve výsledku, který zohledňuje i zdejší až příliš nízké hodnocení, musím jít do vysokého počtu hvězd. 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama