Reklama

Reklama

Chaplinova skládanka

(TV film)
  • Dánsko Chaplin Puzzle, The
všechny plakáty
Dánsko, 1992, 50 min

Režie:

Don McGlynn

Hrají:

Burgess Meredith (vypravěč), Charlie Chaplin (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

Charles Chaplin je pravděpodobně nejvíce analyzovanou a popisovanou postavou všech filmů. Okouzlení postavou Tuláka překonalo čas i hranice. Jak je tady možné, že dvě z nejvýznamějších stránek jeho kariéry byly naprosto přehlíženy? Chaplinova skládanka je dvoudílný dokument, který zkoumá tyto zásadní, avšak zapomenuté stránky. První část odhaluje Chaplinovu ustavičnou odevzdanost a důvtip. Převážná většina druhé části je prvním uvedením Chaplinova obnoveného filmu Chaplin zlodějem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Skip 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký obdivovatel Charlieho Chaplina jsem tento dokument zhlédl se zájmem. Škoda, že nebyl obsáhlejší. Určitě by se dalo o Chaplinovi a filmu Chaplin zlodějem říct mnohem víc, než jen pár fotek, nějaké ty záběry a komentář mimo kameru. Aspoň jsem si ale mohl užít nesestříhané verze filmu Chaplin zlodějem, který je součástí této skládanky. ()

everlong 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární film se věnuje jedné za Chaplinových grotesek - Chaplin zlodějem. Dnes už máme možnost vidět tento snímek v podobě, kterou Chaplin (zřejmě) zamýšlel. Ale vždycky tomu tak nebylo a důvody a celý proces restaurování fílmu se dozvíte právě v tomto dokumentu. Pravda, mohl být trochu obsáhlejší a podrobnější, ale i přesto je velice zajímavý, alespoň pro fanoušky malého tuláka. ()

Reklama

Reklama