Reklama

Reklama

Dalziel a Pascoe - Série 11 (2006) (série)


Pod tmavými hvězdami (S11E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Under Dark Stars
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2007, 1 h 41 min

Obsahy(1)

Úchylná, zlá hra. Jinak se to, co teď řeší, nazvat nedá. Další případ oblíbené detektivní dvojice.
Andy s Peterem toho už za těch jedenáct let, co spolu bojují proti zločinu, zažili hodně. Byly případy, které řešili - aby se tak řeklo - levou zadní, byly jiné, které jim daly pořádně zabrat. Snad ještě nikdy se však nesetkali s něčím tak odporným, jako tentokrát. A hrne se to na ně ze všech stran. Jakoby nestačilo, že soud pro nedostatek důkazů osvobodil - podle jejich názoru - jednoznačně vinného únosce a vraha dvou teenagerů, a dal mu tím vlastně zelenou k dalším zločinům. Ještě se do toho musejí zamíchat ty vraždy "knězem", neboli loveckou palicí na dobití raněné zvěře... Je toho prostě moc i na takové otrlé poldy, jako jsou oni dva. Nebo alespoň jako je Peter Pascoe, který by si nikdy nepomyslel, čeho by mohl být schopen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Andy a Peter naposledy. Ještě jednou děkuji oběma hlavním představitelům za jejich perfektní herecké výkony a Warrenu Clarkeovi, bez něhož by Dalziel nebyl ani ze setiny takový, jaký byl v jeho podání, obzvlášť. Poslední scéna byla velice hořkosladká a zamrzí snad jen to, že tahle detekivní dvojka se prostě už nevrátí. Jejich závěrečný případ byl docela fajn, ale vůbec bych se nezlobil, kdyby se řešilo něco velkolepějšího a ve větším stylu, tohle bylo možná až příliš standartní. Aspoň, že ten Peter Pascoe se na závěr ukázal ve světle, ve kterém by ho asi nikdo nečekal. 75%. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Myslíš, že něco tají? .. To snad každej!" O tom je je i tato poslední epizoda, která se zaměřuje mnohem více na Petera. Na dilema je ale někdy lepší nemyslet a ponechat tajemství tajemstvím... ""Všichni nosíme šaty mrtvejch, drahoušku, je to jen otázka času..." ()

Reklama

Reklama