Reklama

Reklama

VOD (1)

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Váhala som a stále váham medzi tromi a štyrmi hviezdičkami. Samotný dej a celkové vyznenie príbehu na mňa dá sa povedať nijako nezapôsobili. Zdal sa mi napriek citom chladný, čo sa v prípade aspargara, asi aj dá očakávať, ale mne sa práve tie city zo strany Adama zdali oveľa skutočnejšie ako tie zo strany Beth, tam som o láske nebola presvedčená skôr mi to pripomýnalo zvedavosť..Čo sa týka, ale samotnej tématiky bola skutočne zaujímavá a Aspargarov syndróm asi zatial najlepšie vystihnutý s tých málo filmov čo na túto tému poznám. Nakoniec sa teda prikláňam k tej štvorke, nakoľko si predsa len myslím, že táto téma vzhľadom k jej komplikovanosti, bola v tomto filme zvládnutá nadmieru dobre. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Adam s diagnózou poruchy autistického spektra. Pro začátek - tohle není komedie, přes veškerý popis filmu. Adam, jeden z přizpůsobivějších lidí s Aspergerem, se musí přizpůsobit, měnit, konfrontovat. Vcelku pěkně zpracován tenhle problém, avšak povrchně, lehce, záměně nejde na dřeň, aby to celé mohlo fungovat. Popisně je to celkem pěkné, avšak z výsledku mám smíšené pocity. Které tedy završil konec, u kterého váhám, zda to byl opravdu tvrdohlavý a velký altruismus, nebo zajímavě hloupá "ženská" logika. Tak či tak, je nám naservírován happyend druhého řádu (aneb nedopadlo to ideálně podle přání romantických diváků, ale i tak to dopadlo dobře, alespoň pro jednoho hlavního hrdinu). Což je takové kulišácké řešení jak docílit happyendu který nebude na úkor integrity samotného filmu. Adam každopádně nechytne každého. Pro mě neměl informativní úroveň a jako celek mě nenadchnul, i přes několik sympatických míst. Proto z mého pohledu nemůže dostat jinak než férové tři hvězdičky... ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

To, že je autismus a Aspergerův syndrom velice neoriginální téma, to se tu píše v mnoha komentářích. Nebudu se tomu tedy již věnovat. K filmu mám hodně různých výtek. Tak například, film jsem pustila, a po devíti minutách jsem měla pocit, že sleduju nejnudnější film na světě. Pak mi ale došlo, že jsem už viděla i Archipelago (2010), takže místo nejnudnějšího filmu je už obsazené. Tak teda sleduju dál. Po devatenácti minutách jsem věděla přesně co se bude dít, jak to dopadne, a bylo mi jasné, že na konci Beth napíše dětskou knížku jménem Adam. Kolem dvaadvacáté minuty jsem se zamyslela nad tím, že to přeci jenom Dancy docela slušně hraje, a za to taky jedna hvězda. Dál mne to ale vůbec nebavilo. Nudila jsem se i po šestapadesáti minutách, i po hodině a jedenácti minutách. Hlavní ženská postava mi byla čím dál méně sympatická, a jenom se tam odehrávalo přesně to, co bylo už od začátku jasné. Ke konci potom ještě začala znít velice nevkusná písnička, která podtrhla celý ten patos, který se z celého filmu valí. A krom toho mi připadal velice špatný i český dabing. Docela často odvádí čeští dabéři velice dobrou práci, ale v tomto případě tedy Matouš Ruml spolu s Kateřinou Lojdovou celému filmu velice přihoršili. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

To, že něco neskončí hepáčem, ještě neznamená, že z toho automaticky bude skvělá pecka s hustym koncem. On by to v zásadě byl i celkem průměrnej až příjemnej romantickej film, nebejt teda toho obrovskýho množství všech různejch klišé, stereotypů a nezajímavý předvídatelnosti. Vysloveně skvělej je pro změnu Hugh Dancy i jeho role (a kterej byl ostatně důvod /společně s Rose Byrne/, proč jsem se na film vůbec koukal) - ten mě opravdu a upřímně celej film bavil, zaujaly mě taky ještě asi ty tři jeho poznámky ohledně vesmíru a taky celkem povedenej soundtrack, díky kterýmu jsem přišel na Joshuu Radina, ten celej zbytek ale byl vysloveně podprůměrnej - tim myslim scénář, zápletky, vykreslení dalších postav atd... Takže za mě je to celkem obyčejnej vztahovej film se skvělym Dancym, kterej do podprůměru strhává nálož zbytečností a divností. WTF moments: I v roce 2009 už byl google - takže celá scéna, kdy se Beth jde za ředitelkou do ředitelny ptát na to, co to vlastně ten Asperger je, a jestli s někym takovym má mít vztah, je WTF až na půdu - a scén tohodle typu tam bohužel bylo víc: Vyprávění pohádky ve školce, pokus o humor v "postelový scéně", kdy to asi má bejt vtipný proto, že si nejspíš máme myslet, že mluvěj o sexu, ale ono ne (hahaha!) - jde jen o trénink na pohovor (hahaha!!!). K tomu nálož dalších klišé (třeba vztah Beth s jejím odzačátku jasnym badass otcem), konflikt Adam vs. otec - a ze slušnejch 3* se tak pro mě nevyhnutelně stávaj už míň slušný 2*. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, který člověka pohladí po duši. K tomu velmmi silně přispívá hudba i výkony herců. Poklona především pro Hugha Dancyho, který podle mně velmi dobře postihl chování člověka s aspergerovým syndromem. Film je však především o hledání cesty k druhému člověku a o tom, co všechno je potřeba obětovat, pokud nám na někom záleží. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama