Reklama

Reklama

No Through Road

Obsahy(1)

Je poklidný večer, fotograf Richard (James Helm) se vrací domů, usedá s vínem v ruce a začíná relaxovat. Tato pohoda je však záhy narušena zděšenou ženou, která se rozhodla v jeho domě ukrýt, a kterou Richard nalézá u sebe v šatníku. Mluví tato žena pravdu, je paranoidní nebo je její vpád do Richardova života pokus o něco jiného? Než se to však Richard dozví, začne surový boj o záchranu jeho domova, života a podstatu lidskosti… (Morico)

(více)

Recenze (18)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zprvu poměrně krotké exploitation (s narůstající stopáží značně nabírající na síle) se zuby nehty drží v léty zavedených kolejích a možná právě proto funguje na výbornou. Ne zcela stoprocentně profesionální úroveň je jen ku prospěchu, snímek se tváří velmi syrově a opravdu v divákovi nějaké nelibé pocity vyvolá - a od toho tu přeci tento subžánr máme... Takže pokud nemilujete jen americkou komerci a stěžování si na násilí v exploitationech vám přijde asi tak logické, jako vyčítat chirurgovi, že řeže do lidí, směle do toho. Ostatní ruce pryč, vy si No Through Road nezasloužíte (stejně jako uživatelé IMDb, kteří mu prozatím udělili hodnocení 2.4/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Paráda! Všetko, čo som od exploitation čakal, som dostal v tomto skvelom a krvavom hororíku. Brutálne a presvedčivo zahrané. To fugazi: To si děláš prdel !!!! Něco takovýho tu musí bejt. Ten jeden pako co dal odpad nejspíš utekl z nějaký léčebny. (Pretože len masochisti pozerajú a hodnotia filmový žáner, ktorý očividne neznášajú). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Exploitation žánr miluji, ale tenhle film si tvůrci mohli odpustit. Vyloženě hrozný, levný a brakový film s céčkovými herci, nulovým scénářem, příšernou kamerou, gore je pramálo a s údivem nechápu jak tohle vůbec mohlo někoho uspokojit. Film trvá hodinu dvacet a z toho hodinu se jen kecá o nesmyslech, navíc film kopíruje většinu lepších filmů ( viz.Strangers). Jediné, co na filmu shledávám násilné je u něj vydržet až do konce. IMDB hodnocení 3,8 si myslím mluví za vše. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další drsný exploitation-thriller, který staví na zavedeném klišé klasikou Strašáci/Straw Dogs (1971) a může připomínat nedávno natočenou americkou blbinu Oni/The Strangers (2008). Muž a dívka ve velkém domě, venku tři "výtržníci", skutečně odporná hovada, která se snaží dostat nejdříve pouze dívku (z ne příliš jasných důvodů) ven, ale později naplno zaútočí na obydlí hlavního hrdiny. Tradiční obrana, pasti a jedna scéna přímo vykradená ze Straw Dogs (spíš bych ji bral jako poctu klasice ...) diváka uspokojí, než se film zvrátí v extrémně krvavou řezničinu. Jedná se o nízkorozpočtový film a je to místama trochu znát, ovšem musím vyzdvihnout herecké výkony všech zúčastněných - naprostá špička!! Například hlavní záporák je opravdu "zkurvysyn" k pohledání... Útočníci spíše svojí reálností a hereckým podáním připomínají útočníky z excelentního Eden Lake (2008) a tím film získává na intenzitě. Veškerá klasická klišé exploitationu jsou nastavena od původního mrazivého "opruzování" u domu až po podle mne trochu přemrštěný konec, který je už spíš jakýmsi "gorefestem" připomínající Hostel ... To je jedna malá chyba, druhou chybou bych viděl skutečně nelogické chování a jednání postav a děje. Já tohle z 99% v těchto filmech přehlédnu, ale tady to bylo skutečně do očí bijící až moc. Proto nedám klasický plný počet, i když exploiťák je to špičkový a příznivcům žánru ho vřele doporučuji. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na extrémně nízký nízkorozpočťák je tenhle australský exploitation překvapivě povedený. První půlka filmu je více méně otrkávání kladných hrdinů s grázlama, kteří chtějí svým "vyvoleným" (a rozhodně ne náhodným!) znepříjemnit jednu teplou noc. Nejdříve jsou to jen nadávky a výhružky, trojice zmrdů čeká pouze na to, až oběti vyjdou ze svého domu. Po prvním zabití však zjistíme, že tady půjde o kejhák. Až sem jsem měl největší problém s hlavním hrdinou, co mi přišel jako srab a naprosto neschopný svou situaci vyřešit. Jenže příchodem druhé poloviny se všechno mění. Majitel zaujímá obranné postavení, přičemž si pro vetřelce přichystá nejedno drsné překvapení, něco ve stylu zmiňovaných Straw Dogs. Samozřejmě se situace trochu posere, hra kočky s myší se několikrát přehodí, a to celé končí docela obstojným masakrem. Není to však nic extrémně brutálního. Chvílemi ta levnost dost zaskřípe, ale pořád je to v mezích. Tak či onak, protinožci dávají o sobě zase vědět a rozhodně si zaslouží vaší pozornost. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto neskutečnej nízkorozpočtovej hororovej thriller, kterej využil absolutní maximum svých možností a ukázal, že nejen s malým kašpárkem se dá hrát velký divadlo, ale dá se to i s malým rozpočtem. Příběh je v podstatě založenej na klasice všech klasik Straw dogs, z dnešní doby taky třeba Strangers a ždímá z tohohle subžánru v rámci svých možností co se dá a když už se zdá, že film se pomalu blíží ke konci a předvede jen solidní finále v domě, tak to na diváka vybalí absolutně hustých posledních 20 minut, plných drsných krvavých scén a mučení a já prostě šel do kolen a musim dát za 5*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedno se musí nechat, začíná to vpravdě zajímavými titulky. Mladý fotograf je nám tu prezentován z pohledu dosti odtažité společnosti, takže není překvapením, že si rád dopřává chvíle o samotě. Přesně takový večer měl před sebou, kdyby.. Kdyby se v jeho skříni neobjevila vyděšená dívka a přede dveřmi trio surových grázlů. Další přírůstek z řady násilně laděných exploitation, superlevný dáreček z Austrálie (tam se několik let v daném žánru náležitě daří – a nutno podotknout, že v porovnání s No Through Road úspěšněji), je silný v zobrazování autentického zoufalství a v syrové atmosféře. Brzy tu totiž začne řádit bezmoc, projevující se vypjatými emocemi, hysterií i „klasickým“ sporem mezi „musíme něco udělat“ a „počkáme, třeba si někdo něčeho všimne“. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku dosť nuda, no keď dôjde na napätie a násilné scény film veľmi rýchlo uteká. Síce sa jedná o nízkorozpočtový exploiťák, nie je to veľmi poznať. Najviac mi asi vadila hudba, teda jej neprítomnosť v niektorých scénach kam by sa hodila... 70%. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ďalší austrálsky príspevok do žánru exploitation. Dej je síce ťažko neoriginálny, ale o to tu vôbec nejde. Spravodlivosti (?) nakoniec bude aspoň čiastočne učinené zadosť. Ale pocit bezmocnosti (zvrátenosti) - to podľa toho ktorej strane budete fandiť - vo vás zostane. Špeciálne ešte musím vyzdvihnúť herecké výkony. Najmä predstavitelia záporných rolí sú znepokojujúco desiví. A bez skĺzania ku karikatúre. K deju: Úspešný osamelo žijúci fotograf raz večer nájde vo svojej skrini vystrašené dievča. Vzápätí mu na dvere zaklope dotieravý mladík dožadujúci sa jeho pozornosti. Mladík a dievča sa evidentne poznajú ... (30.4.2009) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Amatérská neumětelská ubohost, asi první australský opravdu po všech stránkách špatný film, jaký jsem dosud viděl. Se scénářem tak blbým až mě to uráželo, s nadprůměrně zhovadilou ruční kamerou a s herci (a herečkou) tak nesympatickými, až jsem s odporem odvracel zrak. Jediný týpek který celkem za něco stál byl vůdce trojlístku gaunerů. Škoda dalších slov, po použití okamžitě do koše. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Žáner nechcených návštevníkov, ktorí to najprv skúšajú na psychickej stránke obetí a až neskôr sa chopia nejakej tej fyzickej torture, je spústa. Tento ma nezaujal nie kvôli tomu, žeby neobsahoval potrebné ingrediencie, ale kvôli akémusi vnucovaniu sa divákovi. Viete, že to bude tak, zvraty nečakajte. Pre neznalých odporúčam. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina!Opravdu upocená první hodina je tak nekoukatelná,že sem bojoval s tim to nevypnout,nakonec sem vydržel až do konce.A že je to prvotřídní příspěvek do danýho žánru,a paráda za málo peněz.Je to hovno.20%. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho, kto s týmto žánrom nemal zatiaľ dočinenia, to bude možno pôsobiť ako bomba. My ostatní, ktorí už mám čo to napozerané, radšej siahneme po niečom naozaj kvalitnom. Tak ako je tento film na imdb brutálne podhodnotený (zatiaľ), je v rovnakej miere na csfd brutálne nadhodnotený (zatiaľ). Časom sa to dúfam vyrovná ;) ()

Morico 

všechny recenze uživatele

Tento film plní přesně to, co exploitation slibuje. Postupně gradující bezmoc vás pomalu, ale jistě vtáhne dovnitř a pak to do vás všechno napere v posledních 20 minutách a znechucení skrz vás opravdu projede. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dost debilní, ale žena v nesnázích měla hezký k . . . , ochranitel byl sympaťák, gore slušnej, za málo peněz hodně muziky ... to ujde ... ()

SunWuKung 

všechny recenze uživatele

Tazko sa hodnoti. Naozaj film z C kategorie. Nizky rozpocet badat okamzite, co by az tak samorejme nevadilo, kedze mam rad akukolvek alternativu. Ale tak nelogicke a stupidne spravanie sa postav som snad este nikdy v zivote nevidel. Herecke vykony stoja tiez za hovno. 30 % je moje hodnotenie s prihliadnutim na to, ze si vazim kazdy nekomercny film ()

patho666 

všechny recenze uživatele

Natočené aj vzhľadom na to že sa jedná o nízkorozpočtový exploitation je to celkom fajn, osobne ma to však nechalo celý čas chladným a to je v tomto žánri asi trochu problém. ()

Reklama

Reklama