Reklama

Reklama

Hesher je samotář. Nesnáší svět a lidi kolem. Má dlouhé mastné vlasy a amatérsky udělané tetování. Je podvyživený a hrozně moc kouří. Miluje oheň a vyhazování věcí do vzduchu. Žije v dodávce, dokud se ale nesetká s TJ. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Sociální drama o klukovi jménem T. J., kterému umřela máma, a kterého stíhá jedna rána osudu za druhou. Jednoho dne mu do života vstoupí vágus zvaný Hesher a... nestane se vůbec nic. Tedy kromě toho, že se tento ryzí gentleman usídlí u T. J. v baráku, kde sežere na co přijde, zapálí si s Týdžejovou babičkou jointa a rozbije hubu jeho otci. Nakonec se však všichni usmíří a vyrazí si s babičkou na procházku. Sice nevím, co chtěl básník říci onou postavou sociopata (deus ex machina?), ale jinak se na to celkem příjemně koukalo. Jde v podstatě o jeden z těch "malých" filmů typu Co žere Gilberta Grapea. Jinak k filmu mě přivedl, celkem nezvykle, plakát, který mě zaujal svým Metallica fontem. Soundtrack: Metallica - The Shortest Straw, (Anesthesia) Pulling Teeth, Battery, Fight Fire with Fire, Motorbreath; Motörhead - Rock Out ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

ČSFD Hodnocení 11.7 2016 | 66% | Máme tu další kousek, z kterého vám tentokrát uvadne levá koule a poté náhle zjistíte, že máte ještě tu pravou. Sláva! Jak by řekl starej sráč Trump "Make America gay again" já říkám "Hledám svoje levý varle, make me over gays!" Film by se spíše měl jmenovat "příběh traumatické rodiny". Začátek skvělý seznamovaní. Levitt v roli Heshera na mě udělal obrovský dojem. Poté už Scénáristé nevěděli co dřív, tak nám to dosolili nesmyslnými zápletkami. A přiučili pár školáků, jak se správně kouří tráva.. Ten kluk ušatý už taky neměl dialogy, tak mu přihodili, aby řekl o naší milovaný Natálce, že je tlustá kráva a špinavá děvka. A jsi špinavá děvka? A co si o tom myslíš ty? A už si jí ošukal? Proč to neuděláš? Ošukej ji! Spoustu nesmyslně vágních dialogů. Hesher je takovej ten tvrdáček, kterej má na zádech vytetovanýho fakáče a na hrudi sebevražednýho emo sráče. Všichni se ho bojí, on je totiž takovej ten nadčlověk. 50% ()

Reklama

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Škoda toho... Hesher mal byť komédia. Susserovic dievča podala tému príliš vážne, akoby nevedeli čo s produkujúcou Natalie natočiť. Možno je však chyba vo mne, keď po trailery som čakal drsný a čierny humor. OK, ten tam je, ale so srdcervúcimi situáciami je, dľa mňa veľmi nevhodne rozmiestnený.. JGL je však výborný herec a mladý Devin mu prekvapujúcou stíha, takže film i tak skutočne zabaví i vytváraním súcitu a emócií. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Kurva, ty autorský práva na Me(n)tallicu musely být mastný jako prase. Však hoši z kapely jsou nepřiznaní žiďáci. HESHER je hodně rezignovaný a smutný malý "indie look like" filmeček, jenž měl na víc, než předvedl. Ale lecckoho možná i rozbrečí... Pointa je jasná hned z úvodu a celý film stojí a padá s kadencí více či méně přitažených scén s Josephem Gordonem-Levittem, který předvedl rozhodně přesvědčivější výkon než v 50/50. Celkově vzato mě ta vyzařující chcíplost snímku opravdu neuchvátila. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že to bude víc založený a zaměřený na Metallica style, ale nakonec to tak nebylo, což je ve výsledku asi dobře, protože přímo se to kapely netýká. Nicméně... Hesher je hulvát jako prase, tak trochu ála Big Lebowski, prostě se tam najednou zjeví, nikdo nechápe proč, co a jak, ale je tam a háže jednu hlášku za druhou. Některý scény jsou zbytečný, především postava N. Portman by klidně mohla chybět úplně a nic moc by se nestalo. Je to celý tak zvláštně zvrhlý a hovadský, až to bylo a zajímavý a dobrý. Bavil jsem se.. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (6)

  • Do soundtracku byly zařazeny i písničky legendární americké metalové skupiny Metallica. Ta povolila použití svých skladeb proto, že jim postava Heshera (Joseph Gordon-Levitt) silně připomínala jejich zesnulého basáka Cliffa Burtona. (Dave63)
  • Inšpiráciou pre herca Josepha Gordona-Levitta pri stvárnení jeho postavy (Hesher) bol Cliff Burton - niekdajší basgitarista skupiny Metallica, ktorý zomrel pri havárii autobusu počas turné vo Švédsku v roku 1986. (tibenskym)
  • Hesher (Joseph Gordon-Levitt) hraje v garáži basové solo "(Anesthesia) Pulling Teeth" od skupiny Metallica, což je odkaz na Cliffa Burtona, jímž se postava Heshera (Joseph Gordon-Levitt) silně inspirovala. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama