Reklama

Reklama

Ip Man 2

  • Hongkong Ye Wen 2 (více)
Trailer 2

Po tom, čo hrdinský Ip Man (Donnie Yen) počas Druhej čínsko-japonskej vojny v súbojoch s Japoncami dokázal svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu, kde by rád založil školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung (Sammo Hung Kam-Bo), poverí Ipa neľahkou úlohou, ktorá sa začne časovo obmedzeným náročným súbojom s viacerými bojovníkmi ovládajúcimi rôzne bojové umenia – Ip Man si má získať ich rešpekt a úctu... nebezpečenstvo mu však hrozí i od jedného skorumpovaného policajného intendanta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister (Darren Shahlavi). Ip Man však tentoraz nebojuje len za česť čínskeho ľudu, ale i o možnosť otvoriť si vlastnú školu bojových umení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (445)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo těsné! Začátek je totiž o dost smělejší, než první díl téhle zábavné řezničiny, a první hodina je vlastně jenom takové poutavé drama s několika cool akčními scénami. Pak ale přichází Darren Shahlavi a ukořisťuje si pro sebe cenu za nejnamyšlenějšího záporáckého assholea roku 2010. Britský rozmazlený boxer je tímto hercem ztvárněn tak výborně, že jsem chtěl sám skočit do LCDčka a nakopat mu zadnici osobně. No a přichází závěr ala Rocky, a s ním ruku v ruce obrovské nadšení z příjemně strávené hodiny a půl u zábavného akčňáku. Kdo překousne jednodušší začátek (zejména po natěšení po prvním dílu), má se na co těšit. Snad bude trojka i v českých kinech - distributoři!!! BTW Donnie Yen i v pokračování působí dojmem naprostého lidumila, který by neublížil ani mouše. O to více jeho bojové umění šokuje. Konečně již tedy vím, co je Wing Chun. Bravo! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Dvojice Yip + Yen to opět dokázali a opět překvapili, tak jako u prvního dílu. Krásně a nenásilně navázali na svou práci, kterou započali a druhým dílem jejich úsilí vyvrcholilo naplno. Tentokrát Yipmanův nepřítel není Japonsko, ale Velká Británie a jejich západní box. Pěstní souboje jsou opravdu vrcholem, toho, co můžeme v současnosti na plátně shlédnout, hlavně teda poslední souboj na stole. Smíchy jsem se válel díky tomu spestření na konci, které nám obstarala vsuvka žáka Bruce Leeho. Opět výborný bojový film, který se zařadil mezi mé nejoblíbenější. První i druhý díl jsou u mě úplně top filmy s bojovou tématikou a Donnie Yen se u mě zapsal jako nesmrtelný za stvárnění jeho životní role. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

O malej kousíček slabší než jednička, a to hlavně v samotným prostředí, který už nedejchá válkou a místo zlejch Japončíků jsou tu ještě zlejší Britové se svým supr ultra boxerem, kterej dává Donniemu pořádně zabrat. Choreografie soubojů je ještě o kus lepčí a jestli jsem o jedničce psal, že je to óda na pohyb a kung fu, dvojka to všechno ještě násobí. Jasně, jsou tu přehnaný skoky na stůl a židličky, skoky, který tu v jedničce nebyly, ale to vlastně neva. Filozofický hloubky jsou tu taky mělký a film celkově nemá takovej přemýšlivej nádech jako jeho předchůdce. Ale má sympatickýho Donnieho Yena, kterej sice neumí hrát a občas se divně šklebí a rozhodně neumí smutnej a nasranej pohled, ale zase umí špičkově házet rukama a závěrečnej fajt s britským boxerem má určitý kouzlo Rockyho Balboy. Sice o kousíček slabší pokračování, přesto pořád na pět hvězd s tou výtkou, že jaksi by to chtělo uzavření příběhu, ale Donnie prej prohlásil, že do Yip Mana už ho nikdo nikdy nedostane, což je škoda. Vona mu ta flegmatická mentorská póza strašně sluší. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce prý IP-Man místo kung-fu bruslí! Ne, nebruslí, ale Brus Lí! Tak, kurva, bruslí nebo nebruslí? Ježiš, ty jsi debil, myslím Brus Lí jako Bruce Lee! Aha, a já myslel, že je to o kung-fu! Ne, je to asi o směrování v sítích, blbče - o čem asi jiném, když Brus Lí?? No asi o bruslení ne?? Ach jo, co se s tebou vůbec vybavuju, ty ignorante. Brus Lí až na konci, ale předtím si to pan Yen rozdá s nějakým boxerem. Aha, takže než začne bruslit, tak šuká čínské povstalce?? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mě Ip Man (i přes můj obdiv asijské kinematografie) příliš nenadchnul, (spojení akční bojovky a životopisného filmu zde moc nefungovalo) měl v sobě pár opravu slušných akčních scén a jeho sledování pro mě nebylo nikterak náročné nebo dokonce bolestivé. Druhý díl je v mnoha ohledech podobný ale troufám si tvrdit, že dokonce lepší. Wilson Yip dokazuje, že akci snímat umí, Donnie Yen a Sammo Hung ukazují to nejlepší ze svého bojového umění a akce je více než dost. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Choreografiu bojových scén vytvárali Sammo Hung (Hung Chun-Nam) a Allen Lan Hai-Han. (Michal123)
  • Bezprostredne po dokončení filmu Ip Man (2008) sa uvažovalo, že pokračovanie bude zamerané na vzťah majstra Yip Mana a jeho najslávnejšieho žiaka Bruca Lee. Tvorcom sa však nepodarilo vyjednať práva, a tak sa Lee objaví iba ako mladý chlapec na konci filmu. (Ernie_13)
  • Počeštěný název filmu Yip Man se shodou okolností shoduje se jménem režiséra. (Okara)

Reklama

Reklama