Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy sú fajn, raz za čas si ich rada pozriem. Najviac ma dostali Báječní Bakerovi hoši a Walk the Line bol strhujúci. No Crazy Heart je akýsi... ošúchaný. Neprináša nič nové, a síce sú Jeff aj Maggie ako obvykle vynikajúci, scenár sa mi zdá pomerne tuctový. Nebyť toho neobjavného pocitu, dala by som 4*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Wrestlerovi tu je další zkrachovalá existene, tentokrát bývalá legenda Country, která je v podání skvělýho Jeffa Bridgese neustále vožralá, poblívající se a chrápající na zemi, ale i přesto nepůsobí jako naprostá troska a nula, jeho pití alkoholu tu neni navíc prezentovaný jako nějak nezřízený, akorát má furt skleničku v ruce, což je možná škoda, jelikož film se v podstatě veze pořád na stejný síle příběhu a člověk se nedočká moc silných momentů, který by s nim trochu zamávaly a dodaly příběhu nějakej silnější emocionální impuls, jako to bylo ve Wrestlerovi ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Nepopieram Jeff Bridges bol skvelý, taktiež Maggie Gyllenhaal tu na moje prekvapenie bola fajn... avšak ako celok nemastné, neslané... Nie je to taká pecka ako by sa na prvý kuk zdalo. Country spevák si uvedomuje svoje prešľapy no a na staré kolená sa snaží všetko napraviť, pretože nikdy nie je neskoro... juuuhaaa. Takých tu bolo, takých tu bude 6/10 ako prvotina slušné. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Scott Cooper / Thomas Cobb - Crazy Heart| Hudba: Stephen Bruton, T Bone Bumett | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Informant Media, Butcher's Run Films | Rozpočet: 7 miliónov $ | Tržby: 47,405,566 $ || Schematická predloha, ktorá mala ostať novelou. Scenár by sa vošiel na 5 strán, aj s riadkovaním 1,5. Herecké výkony sú síce prvotriedne, ale postavy nie sú dosť mnohotvárne, aby sa stal film nadpriemerným. Naviac, tie pesníčky neboli vôbec zaujímavé, skôr masové. A nie je to tým, že je to country. Stačí sa pozrieť na Walk the Line... 45% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prázdnej a nezajímavej film. Před zhlédnutím jsem věděl, že je Crazy Heart o chlastajícím country zpěvákovi Bridgesovi, který se kvůli jakési ženě pokusí zlepšit svůj zchátralý stav, po zhlédnutí nevím o nic víc, protože se v tom filmu nic jinýho nestane, ničím nepřekvapí a ani se o to nepokusí (představte si ten nejobyčejnější děj, jaký tohle téma nabízí, a budete velmi blízko realitě). Jinak mě to nijak zvlášť neštvalo, nevadilo, spíš bych řekl, že je to takové univerzálně líbivé a nehodné silnějších emocí, jak kladných, tak záporných. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy Otis (Jeff Bridges) telefonuje z pustiny s Jean (Maggie Gyllenhaal), syn sleduje v televizi film Cesta do pravěku (1955). (sator)
  • Ryan Bingham, který hraje Tonyho (muzikant, se kterým mluví Bad (Jeff Bridges) na bowlingu) je doopravdy vycházející country-rocková hvězda. Bingham náhrál titulní píseň "The Weary Kind" a odnesl si za ni Zlatý glóbus pro nejlepší původní píseň. (CliffLee)
  • Film sa mal pôvodne objaviť len na DVD. (slavo_held)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama