Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

nunka 

všechny recenze uživatele

Voči záťaži nie je nik imúnny, v prostredí, v ktorom sa prelejú hektolitre krvi, už vôbec nie. Triage je silný film z vojenského prostredia, analyzujúci účasť na (ne)ľudskom utrpení a dopady týchto tráum na ľudskú psychiku. Colin Farrell je výborný, vyzerá ako troska, je až obdivuhodné, čo dokázal urobiť pre túto rolu, bravúrne znázornil stav na pokraji psychických a fyzických síl, následne obnovu a emocionálnu očistu. Aj keď ide o tému na city hrajúcu (vojnové konflikty, psychické traumy, straty, smútenie, hraničnosť nezdolnosti ľudskej psychiky) v celom filme nie je nič silené, ničím sa nevydiera - akurát surové, tak akurát citlivé. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trošku rutinně natočený, ale jinak výborný film o hrůzách války, který se paradoxně přímo ve válce odehrává jen chviličku. Triage se válkou zabývá především po psychologické stránce a ukazuje návrat domů - v tomto případě ne vojáka, nýbrž válečného fotografa. Colin Farrell hraje o sto šest a Christopher Lee si vystačí se svým charisma a odzbrojí diváka hned první svojí scénou. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Moc smutný, citlivě natočený film o posttraumatickém stresovém syndromu. Colin byl sice za takového chcípáčka, ale hrát umí a dokonce ukázal i něco navíc...☺To jsem musela poznamenat, no a co. Paz Vega kočka se srandovním přízvukem, slušelo jim to spolu. A pan studnice moudrosti Christopher Lee tomu zvedl level, jak tu bylo řečeno (Xmilden). Závěr jsem nečekala, bylo to překvapení. Kdyby snímek nebyl tolik depresívní, klidně ještě přihodím. Kolik významů může mít takový obyčejný proužek, žlutý nebo modrý. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Colin Farell v tom lepším světle. Pohled na válku nejen očima novinářů, ale například i očima kurdského doktora. Co se týká zájmu bulváru bohužel pravdivé. Nejen válka je smutná a děsná, ale hlavně ty následky. Přesto jsem od filmu čekal trochu víc, chvilkami jakoby to ztrácelo spád, ale určitě zajímavý snímek a zajímavé téma. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Danis Tanović po excelentnej prvotine spred ôsmych rokov znova ukázal, že autentickosť daného momentu v spojení s vojnovou tématikou vie preniesť na plátno ako málokto. Veľmi ťažká dráma s prvkami napätia, ktorá diváka celú hodinu drží v nevedomosti, že ktorým smerom sa film nakoniec bude uberať. V niektorých filmoch je podobný jav úplnou stratou času a pôsobí ako scenáristická bublina, no v tomto prípade je všetko rozohrané tak majstrovsky, že som hltal každú minútu, dialógy mali hĺbku a zmysel tak, aby si divák z filmu odniesol aj niečo viac, než len ustráchané pohľady pojašených faniniek na doráňané telo Colina Farrella. Aj napriek tomu, že Farrell patrí k hereckej špičke, nepovedal by som, že dokáže zahrať tak psychicky a fyzicky náročnú úlohu. Atmosféra je veľmi dobre vygradovaná, hudobná zložka bola trošku v úzadí, čo je škoda, ale True Faith od New Order zapasovala dokonale. 85%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Christopher Lee se musel pro tento film naučit nejvíce vět za svoji šedesátiletou filmovou kariéru. Ta přitom u tohoto tehdy 86letého herce čítá více než 300 filmů. (Othello)
  • Colin Farrell kvůli roli musel zhubnout o 20 kilo. Toho dosáhl díky přežívání na dietní kole, černé kávě a tuňákovi. (Chatterer)
  • Natáčení probíhalo v Irsku a ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama