Reklama

Reklama

Fireball

  • Thajsko Tar Chon (více)
všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

JFL 

všechny recenze uživatele

Co se týče vyprávění, zaslouží tvůrci pochvalu, že se narozdíl od jiných béčkových filmů nezdržovali s rozvíjením příběhu a záhy skočili do akce, přičemž i posléze neupřednostňovali výplňové sekvence na úkor bojových. Bohužel ale film dojíždí na tom, že se jedná o lacinou produkci, na které se evidentně podíleli nezkušení filmaři, nebo rovnou fušeři. Akční sekvence jsou pojaté v krátkých a blízkých záběrech, což už samo o sobě znesnadňuje pozornost, ale do toho se ve snaze expresivně navodit dravost boje (a zamaskovat nedostatky výpravy a choreografie) ještě kamera neustále třese či nervně těká po aktérech souboje, což v kombinaci s digitálem dělá z obrazů jen změť barevných šmouh. Přitom souboje nezapřou nápaditost v tom, že se pokaždé odehrávají v jiném prostředí a ke slovu přicházejí jiné typy soubojů (souboje beze zbraní i se zbraněmi a různá prostředí – garáže, zdymadlo, déšť, noc, den či obytný komplex využitý k parkourové sekvenci). Na druhou stranu není ovšem hra sama o sobě nikterak promyšlená, postrádá jakoukoli taktiku; stejně jako film postrádá promyšlenou choreografii či kauzální návaznost scén uvnitř soubojů. Velká škoda, že tento film vznikl u podřadné produkční společnosti a ne pod křídly Sahamongkolfilmu, kde by možná dostal pořádný rozpočet a řemeslně zručné provedení. Fireball mimochodem má rozporuplné poselství, které spočívá v tom, kdo z členů ústředního týmu bojových basketbalistů přežije, potažmo jaké motivace film ukazuje coby zajišťující vítězství a tedy hodné následování. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Aby byl film pořádný martial arts pokoukáníčko, tak by ho nesměla brzdit v rozletu značně omezená možnost choreografie soubojů, kdy se hlavní borci mezi sebou řežou jen v rámci hry zvaná Fireball, což je něco jako basket, akorát s tim rozdílem, že tam můžete soupeře roztřískat loktem do hlavy a neni to ani faul, ani nic jinýho a ještě z toho má publikum nefalšovanou radost, jenže tenhle styl je pak o jednom dvou úderech a vlastně se žádný pořádný souboje nekonaj, což mi teda přijde škoda, navíc si tady nejde nevšimnout, že kameraman byl poravděpodobně nějakej nezkušenej šáša, co si myslel, jak to všechno natočí cool, ale výsledek je spíš k pláčí a většina jeho rádoby hustejch záběrů celej film ještě víc sráží, protože to působí děsně amatérsky. Celkově nemůžu říct, že bych občas nebyl potěšen nějakým tim pokusem o rozlousknutí hlavy loktem, ale rozhodně sem čekal větší masakr ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Strašlivej thajskej martial arts nářez!!! Film mi vizuálně připomínal něco mezi Fight klubem (1999), filmy s Tonym Jaa a videohrou DEF JAM VENDETA ... O nějakou košíkovou tady skoro nejde, to je jen takový docela trapný doplněk, v podstatě se tady rubou dvě pětice (ve finále trojice) do té doby, dokud všichni nepopadají a ti z posledních nedají koš ... Film se naprosto nezaobírá nějakým dějem, ale o ten tu vyloženě nejde ... lepší žádný děj než špatný, o tom jsem se u Thajců přesvědčil už několikrát ... Tohle je v podstatě nonstop akce, kde mezi jednotlivými akčními částmi ty neakční zabírají max 5 min stopáže. Řeší se zde sice proč jednotlivé postavy do zápasů šly a nějaké ty pochybnosti, jestli to má cenu apod. - klasika, ale to je úplně nepodstatná část filmu. Protože zbytek je fakt akční peklo, i když sestříhané, i když snímané občas poletující a třesoucí se kamerou, stejně i tak naprosto exkluzivní, akční, dynamické, brutální, rychlé, svižné, kontaktní, atd. Z některých zákroků jsem fakt opět nechápal, myslel jsem, že Mr. Tony mi už ukázal vše, ale stále je co předvádět. Na konci cáká krev proudem, lámou se končetiny, brutalita nezná mezí ... A to mě prostě baví. Nač nějaký scénář, když můžu koukat na tak perfektní akční řežbu asi 90 minut a výborně se bavím ... Jak se kdysi ve školách říkávalo: "Někdy je lepší pořádná rána, než dlouhý vysvětlování ..." :-) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Thajci hrají basket. Vynechali rozhodčího a přidali kopy do hlavy...Fyzicky poctivá mlátička s míčem, klasickým motivem pomsty, ne úplně dokonalým střihem a s poměrně krvavým finálním zápasem... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Variabilita subojov (druh ako i zasadenie v roznom prostredi) straca na atraktivite spracovanim, t.j. naduzivanim detailov, rychleho strihu a traslavej kamery ktora mala podtrhnut dravost subojov, ovsem pridala tak v kombinacii s lacnejsim digitalom akourat na jeho neprehladnosti. A samotnemu vykresleniu pozadia hry, drobnokresbe taktiky sa tiez venovalo malo pozornosti. ()

Zajímavosti (1)

  • Film měl jít původně do thajských kin již na podzim 2008, kvůli finanční ztrátě producenta však musel být odložen. Produkční společnost Adamas World totiž plánovala obrovský společný koncert několika známých korejských skupin v Bangkoku. Během dlouhotrvajících nepokojů však velké skupiny protestantů zablokovaly obě bangkokská letiště a Korejci se tak nemohli dostat do země. Společnost byla proto nucena koncert zrušit, čímž přišla o hodně peněz a vydání filmu bylo odloženo. (Raztubyl)

Reklama

Reklama