Reklama

Reklama

Rovnice lásky a smrti

(festivalový název)
  • Čína Li mi de cai xiang (více)

Obsahy(1)

Příběh taxikářky Li Mi, která se snaží najít svého snoubence, Fang Wen, který zmizel z jejího života poté co zasáhli její vztahu nepřející rodiče. Čtyři roky pátrání a zmítání mezi doufáním a beznadějí. Tajemná vražda, která se stane ji zavede k muži, který je téměř totožný s její zmizelou láskou? Může on být tím člověkem, kterého Li Mi hledá? Její život se náhle mění. Po případech únosu, záměny osob a vydírání může být Li Mi blízko splnění svého snu. (Seminář čínských filmů)

(více)

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Příběh lehce nervní taxikářky, kterou hraje Xun Zhou. Ta zde už čtyři roky hledá svého zmizelého přítele. Shodou náhod a okolností se připlete do drogového případu jako svědkyně. A později čím dál více odhaluje další věci o svém příteli. Co se mě týče myšlenka filmu není vůbec špatná, herecké obsazení je ok, hudba ušla(byť si umám představit i lepší doprovod. Bylo to i napínavé a občas z toho lezou velké emoce. Jenže ten nápad zůstal tak z půlky nevyužit, nebo spíše působilo ke konci značně vykonstruovaným dojmem. Pro srovnání, při filmu Goddes Of Mercy Ann Hui jsem se cítil 2/3 filmu nadšen celou látkou a pojetím, ale byl nezvládnutý konec, který působil až příliš násilně a uměle, zde se bohužel děje stejný nešvar, ač tu byl potenciál vyrazit více, postava přítele taxikářky trestuhodně málo využita, stejně jako jeho tajemná minulost, současnost. Přesto to není ztráta času, už jen kvůli Xun Zhou, která přesvědčivě ztvárnila svou roli. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Díky Zhou Xun (taxikářka Li Mi) je tento film dobře koukatelný, bez ní by to bylo asi o hodně horší, sama ten film vytáhla hodně. Děj není špatný, první polovina filmu je celkem napínavá, když taxikářku Li Mi drží pašerácí drog v jejím taxíku, ve druhé půlce se začíná více rozmotávat děj, konec není nikterak převratný, ale slušný v rámci žánru. Celkově průměrný snímek, který stojí shlednout právě díky Zhou Xun. ()

Reklama

Reklama