Reklama

Reklama

Šinanogawa Hiroši vyrůstá na manze Be-Bop High School a rozhodne se, že bude žít podle ní. Přestoupí ze soukromé na státní Střední školu, vlasy jdou nakrátko a do červena. Na státní Střední si ho všimne kápo místního gangu Iguči Tacuja. Jak to tak bývá, tito dva se spolu porvou. Po boji se Hiroši připojí k Tacujovi a jeho gangu. Začne se odehrávat příběh o přátelství dvou mužů a učinění správných rozhodnutí. Inspirováno skutečným životem Šinanogawy Hirošiho (mimo jiné i režiséra tohoto filmu). (Zíza)

(více)

Recenze (9)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Fakt parádní film! Neuvěřitelně "svěží", pohodovej, vtipnej film, kterej na jedný straně divákovi háže pod nos desítky fakt brutálně vypadajících bitek a do toho hází jednu humornou scénku za druhou. Ten humor je fakt výbornej a skloubení všech možných subžánrů filmu s neuvěřitelnou mlatou, která je navíc špičkově choreograficky zvládnutá (fakt perfektní souboje!!) dává vysoce zábavnej zážitek. Naprosto nejlepší film ze všech "školních rubanic" ... ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

S nadhledem natočený teen movie, lehce drsnějšího ražení s parádně napsanými i zahranými postavami, pěknou muzikou a poměrně nadsazenou akcí, ne moc uvěřitelnou.... Ale bitky film zpestřují a ztělesňují východisko z nudy... Nejdůležitějších faktorem, proč u mě ale film exceloval a i přes jisté nedostatky ve scénáři dostává plnou palbu, je, uvěřitelnost vztahů a přátelství, nehledě na povedené hlášky a humor a i "coolovost" hlavních hrdinů v tom správném slova smyslu.... Hodně dobře taky je, že film se nebere vážně a umí si dělat srandu i sám ze sebe, ale přináší i drama a nějakou tu tragédii... ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem druhý Vrány a dočkala jsem se úplně jinýho filmu. Mnohem realističtějšího a uvěřitelnějšího. To co bylo v Kurôzu zero hnaný až na hranu únosnosti, bylo v Doroppu namíchaný s větším citem a tím pádem - aspoň pro mě - líp. Bitek tu nebylo ani zdaleka tolik (ale stály za to) a větší důraz byl kladen spíš na to proč je každá z postav taková jaká je. Do děje vstupují lidé, kteří žijí svůj "obyčený" život a tím mu přidávají na věrohodnosti. Narimiya Hiroki mě hodně bavil a jeho vyjednávání nemělo chybu. Mizushima Hiro ukázal, že umí hrát, i když herectví pro něho byla jenom krátkodobá (zatím) životní epizoda... A vůbec - všichni herci udělali film takový jaký je. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nápaditě ozvláštněný příspěvek do žánru rváčských středoškolských filmů, které po excesivních „Crows Zero“ do žánru vracejí melancholii Tojodova „Aoi haru“ (na MFFKV 2002 jako „Drsné jaro“). Film začíná s příslibem seberefelxivní demytizace žánru (mladík ze soukromé střední školy se nechá přeložit na veřejnou střední, protože se chce stát chuligánem po vzoru hrdinů rváčských komiksů, které hltá), ale vyústí do melodramatu. Tím ovšem perfektně odhaluje podstatu rváčských filmů (kterou Miike v „Crows Zero“ naznačoval podvratnými přestřeleně patetickými sekvencemi) – rváčské příběhy jsou melodramata pro mužské publikum, kde bitky jsou katalyzátorem emocí. Ve výsledku pak „Drop“ je vynikajícím melancholickým filmem o dospívání, který začíná mladickou lehkovážností a končí rozhodnutím přijmout život se všemi jeho závazky. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (1)

  • Film vznikol na základe rovnomenného komiksu, ktorý napísal Hiroshi Shinagawa, režisér a scenárista tejto snímky. (mortymer)

Reklama

Reklama